Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
# 15
 • Мнения: 2 283
Разучили ли сте тук училищата, как става преместването?

На квартира или при роднини?

Реално има ли защо да останеш в Стара Загора?

В какво училище учиш? Ще учиш ли висше?

Баща ти не е читав човек. Махнете се докато можете и не сте се отказали и примирили.

# 16
 • Мнения: 9
Разучили ли сте тук училищата, как става преместването?

На квартира или при роднини?

Реално има ли защо да останеш в Стара Загора?

В какво училище учиш? Ще учиш ли висше?

Баща ти не е читав човек. Махнете се докато можете и не сте се отказали и примирили.
Аз не искам да гледам нищо. Не се старах в седми клас за София, не ме интересува.
На квартира с леля ми.
За мен има защо да остана. Смятам да уча висше , но не мислех да е в София

# 17
 • Варна
 • Мнения: 1 336
Elvira, понякога живота изненадва с жестоки обрати. Не всичко може да се планира и режисира. Аз имах прекрасно семейство, но смъртта преобърна всички планове. Ти имаш предубеденост към промените, може би те плашат. Помисли за позитивните страни - нов град, нови възможности, приятели, среда. Ще имаш и по - добър шанс за следване и реализация. Баща ти ще бъде същия към теб, но порока му не е безобиден и честа причина за развод. Ти ще изградиш свой, собствен свят и живот. Не всеки дом е крепост и сигурност, а всички родители - опора.

# 18
 • на правилното място, в точното време
 • Мнения: 2 709
След като не искаш да се местиш, остани с баща си.

# 19
 • Мнения: 11
Явно майка ви иска да се измести и не може да търпи този човек. Човек търпи търпи но някой ден чашата прелива, при полужение че той цапа нарочно и се напива, карат се(може да последва и друго). Щом не е щастлива с него.. Доколкото теб щом имаш право на избор това е добре. Замисли се в София нови запознанства, приятели(да няма да ти е лесно, всяко начало е трудно). Останеш ли там където си вече имаш приятели, имаш всичко-но ще имаш баща след който само ти ще трябва да чистиш, да готвиш, да търпиш като се начива.

# 20
 • Мнения: 48
Авторке, истинската сигурност в живота настъпва, когато преминеш през неизвестното в него.  Същността на живота е промяната. Не се страхувай от промените, така ще пропуснеш много неща, за което може да съжаляваш. И не спирай майка си ако е решила да напусне баща ти, това си е нейно решение и може би е за доброто и на двете ви.

# 21
 • Варна
 • Мнения: 18 461
Аз не мога да разбера с какво право 16-годишната опитва да нарежда на родителите си какво да правят. Ей, моме, утре баща ти ако се натряска и набие майка ти пред теб, а не дай боже и ти да отнесеш няколко шамара, пак ли ще го обичаш, пак ли ще натискаш майка ти да седи там? Айде малко опитай да си впрегнеш мозъка в мислене за бъдещето, а не само за настоящия ден. И майка й я слуша, леле....

# 22
 • Мнения: 8 001

Желанието ти да останат заедно също е егоистично. ТИ искаш да са заедно, дали иска всеки от тях? Дали майка ти е постъпвала егоистично когато си я молила да не тръгва и тя е оставала.

Тук трябва добре да се разграничи следното - те завинаги ще останат твои родители и винаги ще те обичат
 Без значение дали са заедно или разделени. И следващото - ако двама души не могат да живеят заедно, по-добре да се разделят. Дори да можеш с някакви магии да задържиш родителите ди да живеят заедно, те ще се разделят след като ти уредиш живота си. А те ще са пропуснали доста време да уредят своя.

# 23
 • Мнения: 2 331
На тази възраст човек не иска да се мести най-вече заради приятелите си или заради гадже. Само че приятелите животът ги разпилява по света, намираш нови, гаджето почти никога не остава първото, а преместването от по-малък в по-голям град винаги дава повече възможности и разширява кръгозора и приятелския кръг. Като си спомня каква златна възможност пропуснах навремето, защото майка ми искаше да отида да уча в училище в друг град, пък аз заради приятелите се запънах... патка... По-нагоре една потребителка ти написа, че ако останеш при баща си, той вероятно ще очаква от теб да чистиш и да готвиш. И аз си го помислих, стори ми се малко грубо да ти го кажа, но е самата истина.
Много жени просто разцъфват след развода, живеят много по-хубав и по-интересен живот, остави майка си да постъпи както смята за добре за нея и за теб.

# 24
 • София
 • Мнения: 19 902
Не, не съм голяма и не мога да го приема зряло и никога няма да бъда. Не съм голяма да си оставя живота какъвто и да е той и дори да казвам че не го харесвам. Не мога да се преместя в друг град ей така за 2 дни. Имах мечти които чаках да изпълня и заради които пожертвах много неща.

Ами, прецени си.
Ако оставането в този град ти е най- важното, не тръгвай с майка си и се наслади изцяло на присъствието и съжителството с баща ти.
Имаш право да решиш при кого да останеш.

# 25
 • Мнения: 964
Авторке, освен че си незряла( това донякъде го разбирам), ами си голяма егоистка. Не се бъркай в живота на родителите си! Твоето единствено право е да избереш при кого да останеш, нищо повече.

# 26
 • Мнения: 4 399
Момиче, имам близки, при които едното дете шантажираше майка си, че ще се самоубие, ако се разведат. Въпреки, че виждаше как живеят, въпреки, че и свекървата беше възмутена от поведението на сина си и на страната на снахата. И? Момичето порасна и се изнесе, а родителите останаха заедно в нещастния си брак. Тя завърши висше, срещна свястно момче, устроиха се в София, бяха на прага да се оженят, тя се отказа в последния момент. Защо? Защото си страхува. Увредена е от това, на което е била свидетел в семейството си. Кой спечели от всичко? Никой.
Нямаш право да спираш майка си. Родителите сами взимат решения за живота си, децата нямат думата за това. Много ли ти харесва от овната среда у вас? Как си го представяш да ги водиш на почивка заедно при тези им взаимоотношения? Я излез от сериалите, в които живееш. Като не искаш да се местиш оставаш при баща си. Или заминаваш с майка си за София и започвате на чисто, а ваканцията ходи при баща си. Един ден нищо не ти пречи да се върнеш в родния си град и да се устроиш там. Баща си не можеш да спасиш, нито брака на родителите си. Остави поне майка си да се спаси докато е време. И ти се спаси. Имаш нужда от психолог, приеми съвета ми и потърсете такъв. Независимо от развоя на събитията. Ти си отделна личност, но нямаш контрол над решенията на родителите си и така трябва да бъде.

# 27
 • Мнения: 558
Представях си как като порасна ще ги водя по почивки двамата.
Миличката! Не знам как да коментирам това... Най-големият подарък за родителите е, когато децата могат да се оправят сами. Според мен на 16 години ти е рано да мислиш как ти би водила родителите си някъде. По темата не знам какви отговори очакваш. Няма кой разумен човек да каже: "Да, накрай майка ти да стои при баща ти, с когото е нещастна, заради теб или поне докато завършиш." Няма.

# 28
 • Мнения: 21
Наближава времето, когато ти ще бъдеш доста по-самостоятелна и както се казва "ще излетиш" нанякъде в своя си път. Те са останали заедно през по-голямата част от живота ти, когато си растяла и си имала нужда от постоянното им присъствие. Сега вече все повече ти ще имаш други желания и интереси, времето с приятелите, компания, гадже и т.н.ще стават по-важните за теб. И тогава те къде остават - един с друг и с непоносимост. Ако се разделят ти пак ще имаш двама родители, с които да контактуваш, а те ще бъдат и много по-спокойни като са се отървали от напрежението. Така и на теб ще стане по-леко и ще ти е по-добре да ги виждаш спокойни. Просто понякога се избира по-малкото зло. И няма зашо да се чувстваш виновна че трябва да избираш. Щом те решават че ще се разделят, те трябва да приемат че ще избираш единия. И щом баща ти пие, едва ли с него ще се чувстваш сигурна и спокойна, а и в София има мн.повече възможности за избор какво да учиш.

# 29
 • Мнения: 270
Събери си багажа и отиди с майка си в София. Вярвай ми, че след време ще си и благодарна

Общи условия

Активация на акаунт