СЕПТЕМВРИйски мами 2019 - Тема 8

• 34 837
  • 567
  •   1
Отговори
# 285
Леле, мислех, че само при мен миришат така... Добре че си споделяме, че се бях филмирала да нямам някаква инфекция...
Мами, аз да се оплача, голям проблем ми е кърменето. Опитвам се да спазвам всичко от лекциите и да я кърмя правилно - боли ме зверски, реве ми се и едвам издържам. Болят ме зърната вече дори от допира на дрехите, ужасно е. Мажа се с Лансинох - ефект нямам. Според консултантката по кърмене съм просто лигла с грешната настройка за кърменето. Не знам как да се справя с този проблем. Sad
И още нещо да ви питам - кога горе долу спря да ви боли долу след естествено раждане? Аз нямам никакво подобрение в усещанията от 19ти, а видимо все едно не съм раждала - виждат се само конците от един външен шев.

# 286
Мимето, защо не пробваш с протектори за зърна? Аз ги ползвам още от болницата по съвет на акушерка и нямам нужда дори от крем. Взех си на Авент.

# 287
Мимето, защо не пробваш с протектори за зърна? Аз ги ползвам още от болницата по съвет на акушерка и нямам нужда дори от крем. Взех си на Авент.

Ами пробвах още вчера и с тях, но май не ги употребявам правилно. При поставянето им се получава празно пространство между най-издадената част на протектора и зърното. Когато малката засуче, вакумът който се получава, ми придърпва зърното и това отново е съпроводено с болка. А и все едно устата й е малка за този размер протектор на Авент (взех среден). Друго, което ми прави впечатление е, че когато малката суче (независимо какво) , се получава някакъв кликащ звук. Според консултантката обаче проблем със засукването няма.

# 288
МиМеТо, ужасна е болката наистина, но минава. При мен отшумя за няколко дни. Относно сученето, доколкото знам трябва да се чува само преглъщане. Всички мляскащи звуци говорят, че бебето не засуква добре и така разранява зърната.

# 289
Леле, мислех, че само при мен миришат така... Добре че си споделяме, че се бях филмирала да нямам някаква инфекция...
Мами, аз да се оплача, голям проблем ми е кърменето. Опитвам се да спазвам всичко от лекциите и да я кърмя правилно - боли ме зверски, реве ми се и едвам издържам. Болят ме зърната вече дори от допира на дрехите, ужасно е. Мажа се с Лансинох - ефект нямам. Според консултантката по кърмене съм просто лигла с грешната настройка за кърменето. Не знам как да се справя с този проблем. Sad
И още нещо да ви питам - кога горе долу спря да ви боли долу след естествено раждане? Аз нямам никакво подобрение в усещанията от 19ти, а видимо все едно не съм раждала - виждат се само конците от един външен шев.

Виж дали правилно засуква гърдата, устичката на детето трябва да обхваща и ареолата, не само зрънцето понеже ако не хване правилно боли зверски, иначе като е правилно засукването пак си има болка, но е търпима и се чува само звук на преглъщане. Ползвах същия крем за зърна - не забелязах особена разлика. Като цедиш с помпичка боли ли те? Отиди при друга консултантка и питай дали протекторът е правилен размер. Мен лично доста ме боли от шевовете, особено като сядам и ставам, изписаха ми Цикатридина в болницата, пръскам се, но болките си продължават.

# 290
Леле, мислех, ч!е само при мен миришат така... Добре че си споделяме, че се бях филмирала да нямам някаква инфекция...

При мен се оказа,че не я слагам правилно и засуква на криво.С едната гърда успях да я науча правилно да засуква,но зърното на другата ми е хем плоско,хем и доста по-голямо и все още не се получава,та нея я цедя докато заздравее.

# 291
Благодаря на всички включили се. Да, на теория всичко ми е ясно, само че на практика нищо не се случва както искам. Устичката на малката ми се струва прекалено мъничка и не я отваря достатъчно широко. Прави я като малко тунелче Hushed ето така и успява да влезе почти само зърното, с малка част от ареолата. Колкото и да се мъча да се напъха повече, не се получава и това е. Зърната ми са яко наранени и наръфани, боли ме и с помпа или дори само да си стискам ареолите, за да изкарвам коластра. Не ми се ще да ги оставям в почивка за ден-два, защото точно днес ми се "наляха" и се притеснявам да не секна процеса :/. Ще потърся и друг консултант, благодаря ви за отзивчивостта Hug

# 292
И двете ми деца са с къси юздички и на езика и на горната устна,а за капак-аз съм с плоски зърна.С каката,въпреки помощта от Хедра,не ни се получи кърменето и се цедях близо 7м и половина.Сега обаче с това бебе,тъкмо си мислех,че нещата ще се повторят,но не-то има много по-силен сукателен рефлекс и си търси храната като наследство.Така че задължително се посъветвай и с друг консултант,защото понякога не е достатъчно само желанието на майката да кърми,а и в крайна сметка това е период,който е добре да запомним като прекрасен,а не ужасен.Успех и оставяй гърдите да си починат на въздух преди ди ги намажеш с лансиноха,много помага за по-бързо възстановяване.

# 293
Мами, колко време след раждането може мъничетата да се извеждат на разходка и  сега като се позастуди времето дали е окей да се извеждат с количка и топличко облечени или по-добре да си седят вкъщи на топличко?

# 294
Нас ни изписаха на 5-тия ден, дойде педиатърката вкъщи вечерта и тъй като имаме тераса на спалнята, каза още на следващия ден може да я изкараме на терасата за 5-10мин., на по-следващия ден за 20 мин., а на следващия направо на разходка с количката, така и направихме. Всеки сам си решава, но според мен е по-добре да се извежда примерно за половин час дори и да е студено навън. Стига да не е - 15 градуса и времето да позволява.

# 295
МиМеТо,
мажи зърната с кърма и ги оставяй така на въздух. Според моята акушерка кърмата лекува едва ли не всичко: суха бебешка кожа, зачервявания, разранени зърна, зачервено дупе и т. н. Не съм имала споменатите проблеми, не мога да кажа дали действа!

Последна редакция: нд, 22 сеп 2019, 20:27 от Potrebitelka1

# 296
Здравейте, мами!
Преди пет се роди и моят юнак, 3140, но ни изписаха 2850.
Голям филм ми е кърменето и имам нужда от помощ, аз съм от Пловдив и търся консултант, ако знаете, моля ви кажете ми.
Той засуква страхотно, но сякаш аз нямам достатъчно, когато изцеждам е около 35-40мл, а малкият по-цял ден спи и по цяла нощ иска да яде, но аз май нямам достатъчно. Тази сутрин беше 2995, много ме е страх че е недохранен.
Родих секцио.
Съвети приемам от сърце❤

# 297
Момичета, как са пъпчетата на вашите бебчета? Нашето падна в понеделник и от 2 дни като го изкъпем вечер падат коричките и има малко прокървяване. Слагам само пудра, но това ме протеснява доста защо не зараства. Июа ли някой с подобен проблем?

# 298
Здравейте, мами!
Преди пет се роди и моят юнак, 3140, но ни изписаха 2850.
Голям филм ми е кърменето и имам нужда от помощ, аз съм от Пловдив и търся консултант, ако знаете, моля ви кажете ми.
Той засуква страхотно, но сякаш аз нямам достатъчно, когато изцеждам е около 35-40мл, а малкият по-цял ден спи и по цяла нощ иска да яде, но аз май нямам достатъчно. Тази сутрин беше 2995, много ме е страх че е недохранен.
Родих секцио.
Съвети приемам от сърце❤

Цеденето и милилитрите от шишето не показват колко кърма има. Памперсите ако са пълни и наддава хубаво, това е показателно, че не е гладно. Кърмените бебета могат да ядат постоянно и на по-големи интервали и може да не акат толкова много, защото кърмата се абсорбира/преработва от стомаха по-лесно.
Съвет, виж се с консултанта по кърмене, сподели си мислите и виж, че няма по- важно от това ти да се храниш и да си спокойна. Кърмата ще се регулира тези дни по това колко суче бебето. Simple Smile

Съншан, нашето също падна на ден 6, сега сме на 10 дни и още излиза малко кръв като го чистя от остатъците.

# 299
И при нас има леко прокървяване. По-скоро виждаме засъхнала кръв. Пъпчето стърчи и мен това ме притеснява. Не сме я къпали от 4-5 дни от страх да не й стане нещо... Вие как чистите и третирате? Аз капеам по 1 капка спирт 90 гр с капкомер + пудра 2 пъти дневно. Гледам много много да не ровичкам в него

Общи условия

Активация на акаунт