Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • Мнения: 2
Здравейте,имам проблем с лошата миризма на пържено и застояла мазнина от заведението,което е на приземния етаж на сградата в която живея.Вратата на кухнята им е постоянно отворена и всичката неприятна миризма влиза в апартамента.Дори не мога да отворя прозореца на детската стая и спалнята,защото не се търпи.Започва се от сутринта към 8:00 и продължава до 23:00,но дори и след като затворят има някаква остатъчна миризма.В момента съм бременна и този аромат изобщо не ми е приятен.Дайте съвет какво да направя и изобщо имат ли право да работят на отворена врата,когато имат вентилационна система и заведението е в кооперация?

# 1
  • Мнения: 285
1. Независимо дали работят в жилищна сграда или не- кухнята няма право да работи на отворена врата.
2. Където и да подадете сигнал, заведението ще е изрядно в момента на проверката. Можете да сезирате БАБХ все пак.

# 2
  • Мнения: 2
1. Независимо дали работят в жилищна сграда или не- кухнята няма право да работи на отворена врата.
2. Където и да подадете сигнал, заведението ще е изрядно в момента на проверката. Можете да сезирате БАБХ все пак.
Много ви благодаря за съвета. 🙂

# 3
  • Мнения: 2 158
Подавайте сигнали до БАБХ, до РИОСВ и не ги оставяйте. Намерете за какво да подадете сигнали и до НАП и Инспекция по труда. Все някое нарушение ще им намерят.

# 4
  • Мнения: 167
Здравейте! Hug
При нас проблемът е, че в съседство имаме заведение за скара и бързо хранене, което работи от рано сутринта та до късна доба. Това въпросното заведение разполага с вентилационен комин (не съм сигурна дали така се казва) и от него постоянно се бълва пушек и смрад на лой... Нито можем да стоим на терасата, нито да си отваряме прозорците, а за пране да изнеса навън - дума да не става! Не знам какво бих могла да направя, защото от близо две години търпим тази смрад, но ми писна вече и искам нещо да бъде направено по въпроса Rage
Имате ли идея как бих могла да процедирам и дали въобще имам право да възразявам?

# 5
  • Мнения: 2 158
Да, в РИОСВ, проверете и наредбите на съответната община. Ако не сте единствени и имате подкрепа на мнозинството съседи, може да изгоните или да стигнете към принудителни действия ако заведението е в блока/входа. Сходни са случаите с миризмите от гледане на много котки и кучета, в Пловдив от един апартамент извадиха с полиция и съдебен изпълнител над 30.

# 6
  • Мнения: 14
В нашата сграда пък,има наргиле и билярд зала. Представете си какво е,не може да си отворим прозорец,защото вратата им е отворена,на първия етаж сме и до полунощ(макар работното време да е до 22 часа), се чуват 'ударите' и разговорите.Събират се да гледат и турските футболни първенства!От канализацията  се просмуква миризма(защото има помещение в избената част),мирише на наргиле из цялата къща!
Викали сме полиция,само веднъж  ги глобиха,защото имаше деца,останалите пъти само предупреждения. Пускали сме жалба до парламента,нищо.В деня на проверката всичко беше изрядно,клиентите си носели от вкъщи тютюн,там нямало! С това се и размина! Явно се ползват с протекция от Общината и сме в безизходица! Идваха  от Митници,в момента на проверката,момчетата играеха мач  няколко часа,на близкото игрище и щом проверяващите си заминаха,отвориха отново! Не знам вече,какво да правим ?!
ПП По повод жалбата ,отговор имаше и от РЗИ,че няма нарушение!

Общи условия

Активация на акаунт