Хорарна астрология

• 6 908
  • 29
  •   1
Отговори
# 15
Искам да попитам, кое приложение ползвате за направа на хорарна карта?

# 16
Всяка астрологична програма може да построи хорарна карта. Тя е като наталната, просто се чете по друг начин и по други правила. Можете да използвате сайтове като astro.com и astro-seek. Строите натална карта, разглеждате като хорарна.

# 17
Търсене на черната пантера в природен парк Шуменско плато чрез астрология

Цитат
Черна пантера или ягуар се разхожда на свобода в района на Природен парк „Шуменско плато“.
Малко след 22:00 ч на 19 юни в Районното полицейско управление в Шумен е отишъл човек, който се е разхождал в природния парк и е забелязал едър хищник. Представил е видеоклип, в който го е снимал отдалеч.  Източник

За тази цел съм построила събитийна карта, но с толеранс 5 минути. 22:05

Сигнификатор - Юпитер в Рак. В паралел със Слънце. В шести дом.
Луната е в Овен  е до куспидата на трети. Движи се постоянно. Не стои на едно място.
Черната пантера е в добро състояние - Юпитер в екзалтация, но се намира на трудно достъпно влажно място. В близост до водоизточник, поток, река. В гора,  сред буйна растителност. На ниско място. Посока северозапад. Луната не прави сходящи аспекти с Юпитер, но пък паралелът може да хвърли повече светлина по въпроса на 23, 24 юни.

# 18
  • София
Извинете за вероятно глупавия въпрос, но по кой дом определяте пантерата?

# 19
Пантерата ли, шуменската? Rolling Eyes
Всички диви животни са по 12 дом. Виждала съм невярно разглеждане по 6 дом, но там са само домашните любимци и домашният добитък.

ПП. Пардон, въобще не видях коя е темата и отговорих по същество.

# 20
Спорен въпрос е. Диво животно е, но такива не се срещат на свобода в дивата природа на България. Не е естественият му хабитат. Възможните варианти са или да е избягало от зоологическа градина или да е внесено за домашен любимец, което пък е незаконно. Третият да е фейк за отвличане на общественото внимание.

# 21
Но не е доказано, че е домашен любимец.
Дивите животни са по 12 дом, по 6ти са дребните и по-малки от коза.

Вече ако наистина сработва 6ти дом за пантерата, проблем няма. Трябва да се наблюдава как работят правилата и афоризмите на практика.

Днес във фейса попаднах на новина (не знам дали е фейк), че избягалите пантери всъщност са две и едната била бременна женска.

# 22
Искаш ли се да включиш по същество, за да наблюдаваш и как функционират нещата на практика, то правиш астрологичен анализ. Коментираш конкретно и по същество мненията на участниците в темата. Данни съм публикувала по-горе, а можеш да използваш и други по твое усмотрение.
На теория и на общо основание, можем да си обсъждаме "какво би трябвало", но на практика - трудно може да се провери неговата достоверност.

Последна редакция: сб, 12 юли 2025, 11:10 от starinthenightsky

# 23
Да преразглеждам твоя хорар ли?
Даже не съм ти чела анализа.
Онази вечер, когато коментирах, бях влязла във форума за малко и ми се изписа този въпрос – по кой дом е пантерата, отговорих първосигнално (споделих това, което съм чела при редица автори) и въобще не бях обърнала внимание, че пиша под твоя анализ – мислех, че отговарям в общата астрологична тема, където се задават всякакви въпроси от всякакви хора.

# 24
От базата данни на ChatGPT

Имаш ли информация какви са астрологичните сигнификатори за търсене на диво животно в хорарната астрология ?
ChatGPT said:

Да, в хорарната астрология има специфични сигнификатори и техники, които могат да се използват при търсене на изгубени или диви животни. Това е сравнително сложна и нишова тема, но ще ти обобщя основното, с фокус върху диви животни, което е различно от домашни или питомни.
🔭 Основни принципи при търсене на диво животно в хорарната астрология:
1. Сигнификатор на животното

Дивите животни обикновено се представят от 6-ти дом (дребни животни) или 12-ти дом (по-големи, неконтролируеми, скрити неща).

Ако е по-голямо диво животно (като сърна, вълк, мечка и т.н.), често се използва 12-ти дом, защото той е свързан със скрити, далечни, невидими неща.

За дребни, по-обикновени диви животни (като таралежи, зайци), може да се разгледа и 6-ти дом.

2. Господар на съответния дом

Планетата, която управлява върха (куспидата) на съответния дом (6-ти или 12-ти), става сигнификатор на животното.

Нейното състояние, аспекти, движение (директна/ретроградна), както и в кой знак и дом се намира, дават информация за:

Състоянието на животното (живo ли е, уплашено ли е, скрито ли е)

Неговото местоположение

Възможността за откриването му

3. Асцендент и неговият управител

Асцендентът и неговият управител представляват въпросителя (теб, ловецa, търсещия).

Взаимоотношението между управителя на асцендента и управителя на животното показва:

Има ли шанс да го намериш

Ще се доближите ли

Ще има ли "среща" (аспект между двете планети)

🧭 Други важни фактори
4. Луна:

Луната е съко-сигнификатор на въпроса – много важна!

Проследяват се:

Последният аспект (откъде идва събитието)

Следващият аспект (какво ще се случи)

Аспекти с управителя на животното = възможност да го намериш.

5. Домовете 4-ти и 7-ми:

4-ти дом – край на нещата, възможно скривалище (особено за подземни, пещери и дупки)

7-ми дом – животни, които са "бягали" от нещо/някого; възможна опасност, лов

🧩 Примери според зодиакалния знак на сигнификатора на животното:
Знакът на сигнификатора   Вероятна локация
Земни знаци (Телец, Дева, Козирог)   Земя, храсти, дупки, пещери
Въздушни (Близнаци, Везни, Водолей)   По високо, дървета, ветровити открити пространства
Огнени (Овен, Лъв, Стрелец)   Слънчеви места, близо до открито, планини
Водни (Рак, Скорпион, Риби)   Близо до вода, влажни зони, блата, реки
🛠 Примерен процес

Направи хорарна карта за момента на въпроса: "Ще намеря ли дивото животно?"

Виж кой дом е най-подходящ (6-ти или 12-ти).

Определи неговия управител – това е сигнификаторът на животното.

Анализирай:

В какъв знак е

В кой дом

Има ли аспекти с твоя сигнификатор или Луната

Виж посоката и терена (по елемента и знака)

Прецени дали има скорошен съвпад между Луната и сигнификатора на животното.

# 25
Някой компетентен дали би коментирал ?

Вярно ли е , че в шуменското плато е имало избягало от стопанина си животно пантера ?
Не умея да чета хорарни карти , но в този въпрос се пита дали е била вярна информацията ?
Не толкова какво е животното ...може би сигнификатор на въпроса е У3 Нептун , който е зле поставен , и е с на прежение от Луната , но е подкрепен от Уран и Плутон ?

# 26
Тази тема вече е разглеждана тук във форума – от Starinthenightsky.

Тъй като въпросът започва с "вярно ли е", тук според традиционните правила се прилага друг начин на тълкуване – не се гледа по 6ти или 12ти дом (за избягалото животно), а дали е достоверна информацията или е слух.

# 27
Тази тема вече е разглеждана тук във форума – от Starinthenightsky.

Тъй като въпросът започва с "вярно ли е", тук според традиционните правила се прилага друг начин на тълкуване – не се гледа по 6ти или 12ти дом (за избягалото животно), а дали е достоверна информацията или е слух.

А вие как бихте отговорила на  въпроса вярно ли е ?🫠🙃

# 28
Смесени указания дава този хорар.
Може да има доза истина и животното наистина отнякъде да е избягало, но след това го доукрасяват, в медиите и уж хора, които случайно я видели някъде, с доста творчески измислици. Полуистина - полулъжа. Но според мен няма да се разбере какво точно е станало и накъде се е насочило животното.

# 29
Аз снощи питах дали ме преследват илюминатите, качих карта, сега идвам и гледам, че някой ми е изтрил темата. Нямам представа дали някой ми е отговорил нещо смиселно на въпроса по картата. Преследват ли ме илюминатите? - 30.09.2025 г., 20:32 часа, София - асцендент в средата на Телец.
Но по-късно реших, че ще е по-добре да задам друг въпрос - Как ще завърши ситуацията с илюминатите? Ще кача карта на втория въпрос - Как ще завърши ситуацията?

Общи условия

Активация на акаунт