Графики на БТ - коментари

• 50 700
  • 736
  •   1
Отговори
# 300
Здравейте моля за малко помощ меря БТ от няколко месеца но този месец хептен се обърках така като гледам не ми се вижда да има дфуфазност и ме навежда на мисълта че е нямало ОВУ вие как мислите меря  БТ орално между 7.00 7.30 благодаря ви предварително 🤗🤗

# 301
  • София
Здравейте, за първи път откакто меря температура (7 месеца) имам двуфазност в графиката, макар и колеблива. За първи път имах и положителен тест за овулация. С почти изчерпан яйчников резерв съм, на 38г. Имах някаква надежда, като видях в графиката, че този месец вероятно е имало О. Днес температурата падна. Значи ли това да отписвам месеца? Меря анално с дигитален термометър сутрин в 6.30-7.00 Thinking
Скрит текст:
Здравей!
Може да е инцидент и БТ отново да се повиши.
Графиката през ФФ е добре, но за ЛФ, много играе и причина за това може да е или времето за измерване ( не държиш достатъчно дълго време терм-ра) или самия терм-ра да се разваля.
Докато няма М. - надежда винаги има.

Скрит текст:
Здравейте моля за малко помощ меря БТ от няколко месеца но този месец хептен се обърках така като гледам не ми се вижда да има дфуфазност и ме навежда на мисълта че е нямало ОВУ вие как мислите меря  БТ орално между 7.00 7.30 благодаря ви предварително 🤗🤗
Здравей!
Добре е да мериш БТ от 1 ден на МЦ - колкото повече стойности има за ФФ, толкова по-обективна е графиката.
Разликата е БТ е малка и не е сигурно дали е имало О.
Провери за всеки случай и терм-ра, дали отчита вярно.
Оралното измерване е много неточно, БТ се мери анално/ректално.
Ако тези стойности са при орално измерване - вероятно си със субфибрилна Т.
Да не би да си болна?

Последна редакция: нд, 29 мар 2020, 15:15 от denis.

# 302
Здравейте, за първи път откакто меря температура (7 месеца) имам двуфазност в графиката, макар и колеблива. За първи път имах и положителен тест за овулация. С почти изчерпан яйчников резерв съм, на 38г. Имах някаква надежда, като видях в графиката, че този месец вероятно е имало О. Днес температурата падна. Значи ли това да отписвам месеца? Меря анално с дигитален термометър сутрин в 6.30-7.00 Thinking
Скрит текст:
Здравей!
Може да е инцидент и БТ отново да се повиши.
Графиката през ФФ е добре, но за ЛФ, много играе и причина за това може да е или времето за измерване ( не държиш достатъчно дълго време терм-ра) или самия терм-ра да се разваля.
Докато няма М. - надежда винаги има.

Скрит текст:
Здравей!
Добре е да мериш БТ от 1 ден на МЦ - колкото повече стойности има за ФФ, толкова по-обективна е графиката.
Разликата е БТ е малка и не е сигурно дали е имало О.
Провери за всеки случай и терм-ра, дали отчита вярно.
Оралното измерване е много неточно, БТ се мери анално/ректално.
Ако тези стойности са при орално измерване - вероятно си със субфибрилна Т.
Да не би да си болна?
Бт я меря анално объркала съм се моля да ме извиниш термометъра ми е нов и е специално за измерване на базална температура. Благодаря за отговора значи този месец да не се надявам на нищо.

# 303
  • София
Бт я меря анално объркала съм се моля да ме извиниш термометъра ми е нов и е специално за измерване на базална температура. Благодаря за отговора значи този месец да не се надявам на нищо.
Опитай да държиш терм-ра по-дълго време и дано, БТ да се повиши още.
По БТ, не може да се разбере дали е станало или не, докато няма закъснение и БТ не остане висока.
Може и да е станало, не бързай да се отчайваш.

# 304
Здравейте, Денис!Извинявам се,ако Ви досаждам с моите въпроси.Но тази сутрин отново имам спад на БТ.Няма проблем с термометъра(сравних го с дигиталния който имам и двата отчитат едно и също)меря по 10мин.Дори тази сутрин,като видях,че има спад я измерих още веднъж,като държах 15мин. термометъра,но отчета пак същото като първия път.Това е трети месец в който правим опити за второ дете.Почвам да се притеснявам на какво може да се дължи спада на температурата и нормално ли е да има такива спадове?

# 305
  • София
Здравейте, Денис!Извинявам се,ако Ви досаждам с моите въпроси.Но тази сутрин отново имам спад на БТ.Няма проблем с термометъра(сравних го с дигиталния който имам и двата отчитат едно и също)меря по 10мин.Дори тази сутрин,като видях,че има спад я измерих още веднъж,като държах 15мин. термометъра,но отчета пак същото като първия път.Това е трети месец в който правим опити за второ дете.Почвам да се притеснявам на какво може да се дължи спада на температурата и нормално ли е да има такива спадове?
Скрит текст:
Здравей!
Този спад, може да е инцидент и БТ отново да се повиши.
Причини за по-ниската БТ през ЛФ:
- да си с Хипофункция на ЩЖ и затова БТ да е и по-ниска ( трябва да провериш ТСХ,Т3 и Т4)
- да не е имало О. (ановулаторен МЦ)
- да има ПКЯ
- ДФ да не е успял да се спука, да има ЗФ
- да е имало О. но да има проблем с ЖТ и синтеза на прогестерон
- да е имало О., но да се е образувала киста на ЖТ
- да има ЛУФ
- и т.н.
Какво точно се е случило може да се разбере, ако те видят на УЗ, а за следващите МЦ - да проследиш О. на УЗ поне 3 поредни МЦ ( + изследване на Прогестерон и Е2 точно на 7 ден след О.).
О. може да се засече в домашни условия с тестове за О. + много точно измерване на БТ ( спазвайки всички правила на Метода на БТ - сутрин 6 до 7.00ч, веднага след сън, да се мери от М до М, измерването да е анално и т.н.)

Графиката на БТ дори да показва проблем, това не означава, че не може да е станало и всичко да е наред.
Идеята на всички помощни теми е, докато се правят опити, да се търсят и евентуални причини, които може да са пречки  за зачеване ( едва ли не да не скучаем и да свършим и нещо, което ще ни е от полза), защото понякога зачеването става бързо, но при други случаи отнема доста време и се появяват различни проблеми, за които не сте и предполагали. Така, че каквито и отговори да получавате - от вас се иска само да сте оптимисти. Почти няма жена, на която всичко да и е наред, винаги има някакъв проблем, който в повечето случаи може да се коригира.
Лично аз, ако видя, че някъде има, или че може да има проблем - винаги го казвам, с идеята да се потърси и компетентно мнение по въпроса, защото зная, какво е да чакаш с години чудото да стане.
На всички пожелавам, възможно най-бързо да заченат.

# 306
Здравей,Денис!Това е графиката ми до момента за този месец.Какво мислиш за нея?Откакто меря БТ за първи път температурата стига 37.2 и после някакъв спад.Явно и този път не е станало.

# 307
Скрит текст:
Здравей!
Този спад, може да е инцидент и БТ отново да се повиши.
Причини за по-ниската БТ през ЛФ:
- да си с Хипофункция на ЩЖ и затова БТ да е и по-ниска ( трябва да провериш ТСХ,Т3 и Т4)
- да не е имало О. (ановулаторен МЦ)
- да има ПКЯ
- ДФ да не е успял да се спука, да има ЗФ
- да е имало О. но да има проблем с ЖТ и синтеза на прогестерон
- да е имало О., но да се е образувала киста на ЖТ
- да има ЛУФ
- и т.н.
Какво точно се е случило може да се разбере, ако те видят на УЗ, а за следващите МЦ - да проследиш О. на УЗ поне 3 поредни МЦ ( + изследване на Прогестерон и Е2 точно на 7 ден след О.).
О. може да се засече в домашни условия с тестове за О. + много точно измерване на БТ ( спазвайки всички правила на Метода на БТ - сутрин 6 до 7.00ч, веднага след сън, да се мери от М до М, измерването да е анално и т.н.)

Графиката на БТ дори да показва проблем, това не означава, че не може да е станало и всичко да е наред.
Идеята на всички помощни теми е, докато се правят опити, да се търсят и евентуални причини, които може да са пречки  за зачеване ( едва ли не да не скучаем и да свършим и нещо, което ще ни е от полза), защото понякога зачеването става бързо, но при други случаи отнема доста време и се появяват различни проблеми, за които не сте и предполагали. Така, че каквито и отговори да получавате - от вас се иска само да сте оптимисти. Почти няма жена, на която всичко да и е наред, винаги има някакъв проблем, който в повечето случаи може да се коригира.
Лично аз, ако видя, че някъде има, или че може да има проблем - винаги го казвам, с идеята да се потърси и компетентно мнение по въпроса, защото зная, какво е да чакаш с години чудото да стане.
На всички пожелавам, възможно най-бързо да заченат.

Много Ви благодаря,Денис за изчерпателните отговори.Ще проследя всичко от другия месец,и дано чудото да стане при всички кото го желаят

# 308
  • София
Здравей,Денис!Това е графиката ми до момента за този месец.Какво мислиш за нея?Откакто меря БТ за първи път температурата стига 37.2 и после някакъв спад.Явно и този път не е станало.
Скрит текст:
Здравей!
Засега, графиката е добре. Една стойност ( висока или ниска) нищо не означава. Според мен е рано за М., така че БТ може отново да се повиши.
Дано да е станало Peace

# 309

Денис може коментар по графиката, кога според теб е била О.
Аз мисля на 11 ден, но ако е така не трябваше ли вчера да дойде М.
Благодаря ти.

# 310
Здравейте! Ще започвам и аз с измерването на БТ, но имам въпрос. Този термометър подходящ ли е за целта? В описанието пише, че е разработен за измерване на ректална, орална или аксиларна (под мишницата) температура при бебета, малки деца и възрастни. Благодаря предварително!

# 311
  • София
Скрит текст:
Денис може коментар по графиката, кога според теб е била О.
Аз мисля на 11 ден, но ако е така не трябваше ли вчера да дойде М.
Благодаря ти.
На 12/13 ден от МЦ, според мен.

Здравейте! Ще започвам и аз с измерването на БТ, но имам въпрос. Този термометър подходящ ли е за целта? В описанието пише, че е разработен за измерване на ректална, орална или аксиларна (под мишницата) температура при бебета, малки деца и възрастни. Благодаря предварително!
Скрит текст:
Здравей!
Става, супер е.
Мери ректално.
Дигит. терм-р се държи 3-4 мин. след сигнала, ако не се изключва сам.

# 312
Здравей Денис, това е грфиката ми този месец. Предполагах, че на 12ден ми е била О. доста ме боля корема и имах доста ЦС. Днес 7ден след предполагаемото О. Пуснах и хормони, но май положението не е добре и предполагам няма смисъл да се надявам защото сигурно нямам овулация ако съдя по пролактина. Пусках тсх преди 6 месеца тогава беше 1,17 а сега се е качило. Разбира се утре имам час при ендокринолог след като видях резулататите. Въпреки това бих искала да чуя твоето мнение.

# 313
Момичета въпроса ми е, вие как определяте точно ц. слуз.
На мен не ми се получава нещо, най-често се обичаме с ММ около О. и естествено не се измивам веднага, та все ми се струва че е като белтъко-прозрачна ЦС.
Дайте ми съвет как да я определям по-точно. Извинявам се ако въпроса ми е неуместен.

# 314
  • София
Здравей Денис, това е грфиката ми този месец. Предполагах, че на 12ден ми е била О. доста ме боля корема и имах доста ЦС. Днес 7ден след предполагаемото О. Пуснах и хормони, но май положението не е добре и предполагам няма смисъл да се надявам защото сигурно нямам овулация ако съдя по пролактина. Пусках тсх преди 6 месеца тогава беше 1,17 а сега се е качило. Разбира се утре имам час при ендокринолог след като видях резулататите. Въпреки това бих искала да чуя твоето мнение.
Скрит текст:

Здравей!
О. може да е била на 12/13 ден от МЦ - Прогестерон на 20-ти ден от МЦ. Според мен, рано си го изследвала, макар че той си показва, че е имало О.
Пролактинът е висок - той може да не е пречка за зачеване ( стига да има О.) но може да потиска синтеза на Прогестерон и да е пречка за имплантацията и най-ранното развитие на бременността.
ТСХ също е висок - може  и той да повишава Пролактина.

Ще чакам да споделиш какво е мнението на лекаря.

ПП.
БТ трябва още да се повиши. Ако до 2-3 дни не се повиши - трябва да те видят и на УЗ.
БТ през ФФ е малко висока - може да е имало и ЗФ/киста, респ. това да е причината за по-малката разлика в БТ (ФФ:ЛФ)

Момичета въпроса ми е, вие как определяте точно ц. слуз.
На мен не ми се получава нещо, най-често се обичаме с ММ около О. и естествено не се измивам веднага, та все ми се струва че е като белтъко-прозрачна ЦС.
Дайте ми съвет как да я определям по-точно. Извинявам се ако въпроса ми е неуместен.
Трябва да правиш разлика, от нормална ЦС и такава при/след/ в резултат на сексуална стимулация.
Сутрин рано, веднага след сън - също не е обективна.
ЦС, през целия ден, ако си е белтъкоподобна, течна, прозрачна - това се запазва през целия ден.
Ако не наблюдаваш такава никога,  през целия МЦ, може да имаш проблем с О. или да страдаш от някакъв цервикален проблем.
Ако наблюдаваш често такава, но през 3-4 дни - може да си с ПКЯ.
Каква ще бъде ЦС?! - зависи от нивата на хормоните и тяхното съотношение ( естроген <-> прогестерон)

Последна редакция: вт, 07 апр 2020, 08:31 от denis.

Общи условия

Активация на акаунт