Естетични корекции по тяло, лице и т.н. - 30 тема

• 70 013
  • 810
  •   1
Отговори
# 735
  • София
Защо спорите. На търсачка веднага излизат курсове за стоматолози:

https://www.medicaldent.bg/bg/blog/beche-i-v-balgariya-stomatolo … t-botoks-i-filari

https://mododent.bg/t%D0%B5%D0%BE%D1%80%D0%B5%D1%82%D0%B8%D0%BA% … %B0-%D0%B5%D1%81/

https://dentalart-bg.net/news/1/%D0%BA%D1%83%D1%80%D1%81-%D0%BF% … %D1%80%D0%B8.html

Да не говорим колко сайтове на дентални лекари, които се занимават с естетическа медицина излизат.

Впрочем практиката стоматолозите да поставят филъри и ботокс не е български патент. Ето малко статии на английски по въпроса:
https://medicalxpress.com/news/2019-04-fillers-dentists-botox-co … c-treatments.html

https://www.todaysrdh.com/how-appropriate-is-botox-in-the-dental-office/

https://www.oralhealthgroup.com/features/is-there-a-place-for-botox-in-dentistry/

# 736
Не сьм доцент още, но пластичните хирурзи сьщо слагат фильри. Имам близка лекарка, която не е дерматолог и слага ботокс, много добре и сьвсем законно. Разликата между лекар и козметик е огромна, няма място за сравнение. Всеки сам решава на кого да се довери, аз сьщо не бих се доверила на стоматолог

# 737
  • Viena
Ясно колко са добри!

# 738
  • София
Никой не познава практиката на всички лекари и зъболекари, които правят филъри и ботокс и няма база за сравнение. Както казах, не взимам страна, но познавам лично жени, които ходят за такива манипулации при зъболекар и изглеждат отлично. Имат си паспорти, в които се вписват манипулациите и продуктите, всичко както си му е редът. От друга страна виждам много известни личности, които посещават най-добрите дерматолози и приличат на хамстери след това. Със сигурност поставянето на инжекции е занаят, който се отдава различно на всеки, независимо от конкретната му медицинска специалност. Важното е хората, които предлагат такива услуги да имат медицински познания и да работят според изискванията и стандартите за хигиена, продукти и т.н.

# 739
Клер, на теория съм съгласна, на практика не бих се доверила на стоматолог за лицето си или на дерматолог за кариес. За мен е важно дерматологът, който посещавам, да има цялостен поглед върху кожата ми и това, от което има нужда- било то филър, ботокс или процедура. Имам приятелки, които изглеждат добре след филър при зъболекар, но веждите им са доста учудени след ботокс при такъв. Има и обратните случаи, само че смятам, че повечето дами, чиито устни за мен не изглеждат добре сами са избрали визията си- трудно е да знаеш кога да спреш, особено след като вече си се уверил в ползата от ‘поправката’.

# 740
  • София / Перник
Здравейте дами,

имам желание да сложа ботокс между веждите и на челото. Досега не съм си слагала, нямам и филъри на лицето. На 36г съм.
Бихте ли споделили къде в София сте слагали ботокс, как е минала процедурата и ,най-важното, дали сте доволни, тези който се слагали, разбира се.

Благодаря!  bouquet

# 741
  • Пловдив
Нямам намерение да влизам с диалог, нямам това желание, всеки да търси своята истина. Просто споделям. Устните си ги правя при стоматолог, процедурите по лицето при дерматолог (при това името се спряга за една от най-добрите в Пловдив). Веднъж пробвах устни при нея (дерматолог)....еми, не и се получават толкова добре. Зъболекарката ми, ги прави убийствени. По различен начин подхождат двете при работата по устни, в полза на стоматолога ми е мнението определено. Намерила съм си двете докторки, и съм много доволна. Едната ми прави процедури по зъби, венци и устни, другата всичко останало по лицето. И аз съм щастлива, като се погледна в огледалото Simple Smile

# 742
процедурите по лицето при дерматолог (при това името се спряга за една от най-добрите в Пловдив)

Може ли да споделиш коя е докторката?

# 743
Момичета,
има ли някой, който е правил устни при Бърдаров да ми изпрати снимка на лично, защото никъде не е показвал работата си?
Ето към това се стремя :
😍

Имам още едно питане, от кого сте доволни за скули. Аз имам, но забелязвам леко спадане / свличане, но интересното е, че е само от лявата половина на лицето...😅  Дали спането на лявата страна влияе? Сигурно.
И благодаряя !
Целувки!

# 744
Хубави са тези, ще си ги сваля и аз Simple Smile Но имай предвид, че добрият дерматолог трябва да прецени кое е подходящо за твоето лице, а не да ти направи устните на някоя си популярна личност.

Аз бях при д-р Каляшева - останах горе долу доволна, но много бързо се разорбираха и не наблегра на контура. Сега ще пробвам при д-р Трендафилова, тя има много добри работи. Ще дам отзив.

# 745
Хубави са тези, ще си ги сваля и аз Simple Smile Но имай предвид, че добрият дерматолог трябва да прецени кое е подходящо за твоето лице, а не да ти направи устните на някоя си популярна личност.

Аз бях при д-р Каляшева - останах горе долу доволна, но много бързо се разорбираха и не наблегра на контура. Сега ще пробвам при д-р Трендафилова, тя има много добри работи. Ще дам отзив.

Ще ти бъда благодарна и ако ми пратиш снимка на лично, защото от д-р Трендафилова имам смесени чувства.
Видях на живо няколко нейни устни и изглеждаха много зле  ...., в същото време да речем на Николета Лозанова са симетрични и добре оформени. Тя твърди, че при Трендафилова ги е правила. И направо не знам. Тъкмо се навия за нея и се отказвам....

# 746
Аз съм гледала на Петканова нейните и ми харесват и тези, които качва също ми допадат. Сега ме наплаши. Какво имаш предвид под зле?

# 747
Бихте ли ми препоръчали добър такъв в Пловдив ? / може и на ЛС/
да Ата Дерма

# 748
Не взимам страна, но по принцип зъболекарите изучават подробно лицевата анатомия. Освен това са сръчни и имат много повече опит с фини манипулации от повечето дерматолози. Доколкото ми е известно не е забранено зъболекари да се занимават с естетическа медицина.

То това за лицевата анатомия и сръчността важи и за скулпторите... По тази логика Вежди Рашидов е доста ерудиран в тази област...

# 749
Аз съм гледала на Петканова нейните и ми харесват и тези, които качва също ми допадат. Сега ме наплаши. Какво имаш предвид под зле?
Къде и гледаш качените? Ако може линк към профила?
Каляшева дали работи с друг филър освен Рестилайн? На мен ми идва много твърд, но наистина бързо се разгражда...аз слагах втори път сега де, не е наслоено може би.. Контур на горна избягва точно заради ефекта мустак Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт