Парфюмни размисли и страсти - 230

• 59 631
  • 744
  •   1
Отговори
# 480
  • Чукарландия
Белла, златна, радвам се да те видя тук! Heart Eyes Hug
Трябва да пробваш Роуз Руж на Ван Клийф задължително и бягай далеч от новото Гучи, не ти трябва хич.

Сега тествах нови аромати и ще пиша след малко.

И аз се радвам, Денс! Heart Eyes

Роуз Руж вече ми е в списъка! Wink

# 481
  • Sofia
Запознах се с облака на А. Гранде, даже не го пръснах. Лъхна ме познатия от раните на децата аромат на марля, напоена с йодасепт.

# 482
Аз пробвах Мон Герлен Интенз-разкошен е просто. Много хубав наситен, плътен и траен.

Страшно ми хареса неочаквано Metallique Tom Ford. Следя постоянно менията за него и бяха чела доста лоши отзиви. Да, ама не! Разкошен е на кожата ми. Има много алдехиди, но те са в началото и го правят страшно интересен, необичаен и различен. След като те отминат много хубаво се развиват и усещат ванилия, хелиотроп и сантал. Става мек и топъл и това е много различно от пръвоначалното усещане. Ще го купя веднага щом мога.

# 483
Вчера душих един руж, на карджиян, или нещо подобно. Е, няма такава насита.

# 484
Може ли мнение за тези парфюми https://tauerperfumes.com/miniature-air-des-alpes-suisses.html ? Има ли къде да се тестват или поръчат? Благодаря предварително на отзовалите се на питанката Flowers Hibiscus
Няма, за съжаление. Поръчка само от чужди сайтове. Например Essenza Nobile имат Тауър.
Най-изгодно е от сайта на самия Анди Тауър, но той е в Швейцария и доставя само до там, както и Франция и Австрия. За другите европейски държави му създавали митнически проблеми и няма доставка.

# 485
В това топло време с удоволствие нося последната си придобивка Гучи Блум. При мен началото е интензивно жасминово и така го усещам час, два или три, постепенно ароматът затихва, става леко кремест, леко пудрен, може би звучат орловите нокти и туберозата. Определено ми харесва парфюма, дава свежест и настроение.
За есента съм приготвила на първо място Ланком Поем, купих го през лятото и с нетърпение чакам да му дойде времето.

# 486
  • Germany
Честити нови ароматни придобивки на всички, много да ви радват и да си ги носите!

Бел, много се радвам да те видя отново Hug, липсва ми ведрия ти дух Hug Получила си страхотни предложения, подкрепям ги всички.  И на мен са ми супер любопитни предложените от Deetron парфюми на Swiss arabian, още повече, че познавам няколко неща от марката, и мога да кажа, че се отличават с изключителни трайност и проекция. Надявам се да имам възможност скоро да ги пробвам. По питането ти за Градската кралица, аз лично смятам, че има вероятност Citizen Queen да ти допадне, за мен е невероятен парфюм, знаеш, че много си го обичам, и е един от ароматните ми подписи, но е факт, че не на всеки стои така красиво, както на мен Sunglasses Да знаеш обаче, че е реформулиран и в нова опаковка, и мисля, че е спрян или ще бъде, защото не се предлага вече в магазините, където се предлагат другите версии. Аз успях да се запася с нереформулирана версия и съм много доволна. Позволявам си да ти дам и от мен още едно гурме предложение - La Belle Jean Paul Gaultier. Мисля, че има голяма вероятност да ти допадне много. Аз си го купих на втория ден от пробата, толкова ми е уютен, топъл и комфортен. Мисля, че е точно твоят тип кадифена ванилия, мека, премерена, без да накъртва, с чудесна сочна и сладка круша, дървесна топлина и леко опушен велурен и сладък ветивер. Много траен и актуален, един от любимите ми парфюми тази година.

Може ли мнение за тези парфюми https://tauerperfumes.com/miniature-air-des-alpes-suisses.html ? Има ли къде да се тестват или поръчат? Благодаря предварително на отзовалите се на питанката Flowers Hibiscus
За този конкретно или питането е общо за парфмите на Тауер? L'AIR DES ALPES SUISSES е много приятен, чист, пудрен, със сладост, което е доста изненадващо за парфюм на Анди Тауер, но под сладост изобщо не разбирай съвременните женски сладости, които сме свикнали да виждаме в мейнстрийма, а по-скоро пудрена, ирисова сладост, насложена на природен, чист планински аромат. Хубав парфюм, но аз лично смятам, че е повече унисекс към мъжки, и че прилича доста на Пегасус на Парфюм де Марли. Ако питането е за парфюмите на Тауер, получила си вече насоки, от къде могат да се пробват, или да ползваш превозвач от Германия, но моето мнение е, да не поръчваш на сляпо, защото са труден ниш, нищо не е такова, каквото си свикнала да очакваш, като прочетеш пирамидата. Повечето му неща са остри, дървесни, подправкови и повече мъжествени, има цяла колекция с рози, и всяка от тях ми е много трудна за възприемане, и абсурдна за носене, а уж обичам рози. Страхотен парфюмер е, невероятно земен и скромен човек, но и труден за разбиране и се искат повече парфюмни знания за неговите произведения, без с това да засягам никого. Определено парфюмите му не са от нещата, към които посягаш, като не знаеш какво точно ти се носи за деня.

Пробвах и Love Mimosa Amouage и никак не съм изненадана, че Йоан Владимир го търси за покупка. За мен този парфюм е продължение на предишните две издания на марката - Love Tuberose Amouage и Portrayal Woman, в частта с белите цветя. Тук мимозата е доста нестандартна за мен, нещо средно между жасмин и люляк, леко индолови, но почти не се усеща това, защото тук при белите цветя е използван нов подход - окъпани са в хладен пролетен дъжд, или са потопени в студени планински води. Много мокър, прозрачен, дъждовен, минималистичен и фино белоцветен парфюм е, с нежна зеленина около него и приятна пудрена сладост.

Хареса ми много и Poppy & Barley Jo Malone London За мен е типичен парфм за Джо Малоун, страхотен, зашеметяващ природен аромат, със типичните за марката невероятни сладки цитруси, зеленина, пудрени ириси, нежни виолетки и мускусна база. Супер траен, като за такъв тип аромат, създава усещане за свежа зеленина, горски цветя и планински потоци. Щях да си купя на минутата една 30-ца за 57 евро, но просто осъзнах, че този парфюм е копие на парфюм, който вече имам, и много харесвам - Zara Zen Garden Zara, 90% се покриват, направих сравнение между двата. Просто Poppy & Barley е една идея по-сладък и по-пудрен от Зен гардън като усещане в началото, смокинята и по-отчетливо разпознаваема, но общото зелено, мускусно и зен усещане с ирисова аура е еднакво и за двата парфюма. Сложих си го днес зен гардън в скапаното дъждовно и сиво немско време, и направо ме пренесе някъде на топло, зелено и пролетно.

Също така съм изненадана от интересът към парфюмите на Francesca dell'Oro. Познавам марката от години, и все нещо не ми стига в парфюмите им, особено за цената, която искаха за тях. За мен са доста претенциозни, залагат на флакони и измислени истории, но реално не са ми на ниво ниш, незавършени, увисват ми някак във въздуха, не са трайни, нито излъчващи, и определено не струват високата цена, на която се предлагат, особено в днешното изобилие. В нишовата парфюмерия при мен ги бяха намалили преди време на 40 евро, и пак не можаха да ги продадат. Ако трябва да спомена все пак някой, който ми харесва, White Plumage Francesca dell'Oro не е лош и бих носила, ако ми го подарят, но не и да купя сама. За мен марката е от доказателствата, че не всичко, наречено ниш е гаранция за добра парфюмерия.

Хубава неделна вечер и успешна седмица на всички Hug

# 487
  • Варна
Той интересът към парфюмите на Francesca dell'Oro, kovatcheva, тръгна от там, че предложиха добри цени в коментиран сайт за 100 мл нишов парфюм и след споменаването на "лимонов пай". Лично аз отдавна търся такъв аромат, но го свързвам с този душ гел, който ми е много любим :
Скрит текст:

[/list]
    Иначе шишетата са много красиви наистина, но разбира се важно е и съдържанието.

Не съм срещала (или съм изпуснала) да коментирате новият ексклузив на Герлен -
    https://www.fragrantica.com/perfume/Guerlain/Embruns-d-Ylang-55251.html
    Зареден е в Дъглас, още преди месец успях да го душна и много ми хареса, но ще се върна пак да го разуча, тъй като тогава тръгнах за друго и в последния момент го видях. Ще се радвам  да споделите мнения.
    Simple Smile

# 488
    • Sofia
    При мен Francesca Dell’Oro - OneMore се показа със завидна трайност.
    Още като го взех /към 12.00/, се пръснах пестеливо 3-4 пъти и почти до вечерта го усещах, по-прибран, но там. Както вече споменах, пръскалото пада плавно и позволява леко и тежко пръскане.

Вчера се осмелих и така се напръсках, че щях да се самозадуша по едно време. Тениската ми мирише и днес. Така че, при мен трайност има.

Тази марка отдавна я eye-вах, но минаваше психологическата ми граница за пари и търпеливо чаках някога да я намалят. Намалението беше налице и веднага се възползвах. Смятам да се сдобия и с втори аромат.

OneMore е точно за гурме почитатели като мен. Позволява леко и ефирно носене или да си направиш парфюмно харакири. Grinning
    Явно влачи и шлейф, защото МП каза, че е миришело яко след мен. Grinning

Едит:
    Сетих се и какво забравих да напиша. Харесва ми как е оформен сайта, към всеки парфюм има нещо като малка историйка и картинка, която описва ароматната пирамида. Беше ми гот да ги прочета.

Последна редакция: нд, 29 сеп 2019, 20:24 от sunattraction

# 489
    • На черешатааа
    Vrabcho_  , kovatcheva Благодаря за включването Flowers Hibiscus. Да конкретно за този парфюм ми беше питането. Като цяло ме привлича пирамидата му, но ще се опитам да си набавя  мини, за да го тествам.

# 490
    OneMore е точно за гурме почитатели като мен. Позволява леко и ефирно носене или да си направиш парфюмно харакири. Grinning

В следствие на слабите си ангели и аз, барабар Петко с мъжете, поръчах OneMore. Гледах пирамиди, четох отзиви и направих откос в тъмното. Дойде OneMore, баш как си требе, разопаковах, пръснах и...Bal d'Afrique  Byredo. Пак чета фрагратика, но на никой и през ум не му минава да сравнява двата парфюма. Аз обаче твърдя, че има осезаема прилика. Лошото е, че точно този Byredo хич го не харесвам. Поне на Gypsy water да приличаше.

# 491
    • Sofia
    unterdenlinden, аз го оприличих с Ванил Абсолю на Монтал, но без дразнещата рязка нотка. Подобен ми е. Интересни възприятия както винаги имаме. Blush

# 492
    • София
    OneMore на Франческа изключително ме радва, взех си го още в момента, в който го душнах за първи път, когато брандът се появи в Парфимо и имаше мострички. Вероятно, не бих си го купила на реалната цена на бранда, въпреки че не е сигурно, много ме превзе😄 Чудесно меко и ненакъртващо със сладостта гурменце, пухкаво и вкусно, и се носи изключително приятно с чудесно настроение. При мен също показва отлична трайност и не зачезва толкова безславно, както Принцесата на Килиън, примерно /затова се отказах от нея след едно хубаво разносване/. Радвам се, че имаше това страхотно намаление и другите парфюмни дружки са успяли да придобият OneMore. Да ви е честита вкуснотийка на всички!🤗

Последна редакция: нд, 29 сеп 2019, 20:39 от sympathy

# 493
    Къде в София могат да се пробват Lavender Extreme и Metallique Tom Ford ?

# 494
    • София
    Къде в София могат да се пробват Lavender Extreme и Metallique Tom Ford ?
    Лавендър го има в Дъглас в МОЛ-а на Цариградско, Металик - не е ясно🙃

Общи условия

Активация на акаунт