Парфюмни размисли и страсти - 230

• 59 659
  • 744
  •   1
Отговори
# 405
Thaicho, така е. Grinning

Ванилията и кожа на Дюпон и аз не я усещам след известно време, слабичка ми е.

Взех си Francesca dell Oro - One More
Бутилчето ми харесва, много хубава презентация има.
Парфюмът е гушлив, топличък, хубаво лимонов пайче, подправено с ванилия, ненатрапчив карамел и хелиотроп. Това отчитам най-изявено. Не усещам никакъв шоколад и кафе, поне засега.
Пръскалото позволява да пръснеш колкото смяташ, че е необходимо. Можеш да прекалиш, можеш и по-скромен да си, натиска се доста плавно.

И познайте, за мен не е подобен на сравнените с него, а ми прилича на Montale - Vanille Absolu, само че по-плавен, по-носим, по-женствен, по-топъл.
В Монтал има нотка, която тук я няма и го прави доста по-харесван за мен.

Франческа ме направи нейн фен. Heart Eyes
може ли да споделите отзиви за други неща от тази марка???

# 406
  • Sofia
densi, ти ме разби. Искам да съм ти съседка. Grinning

Мнооого моля за отзив на това, ако някой го познава - Francesca dell' Oro - Rubia Sucree

Адски много ме сърбят пръстите, особено след срещата с OneMore...Heart Eyes

# 407
  • Бургас
Да освежа мнението си за поръчаните аромати:
Ноа омекна и е все така вкусен.
Л“инстан стана разкошен.
DKNY се засрами и изчезна съвсем задушен от горните два. Ще го пробвам самостоятелно .... някой ден.

# 408
Да освежа мнението си за поръчаните аромати:
Ноа омекна и е все така вкусен.
Л“инстан стана разкошен.
DKNY се засрами и изчезна съвсем задушен от горните два. Ще го пробвам самостоятелно .... някой ден.

С риск да прозвуча невежо, смесвате парфюмите?

# 409
  • София
Аааа тема за кражби няма да направя, не дай си Боже. Моята колекция никога не нощува сама в нас. Питай кой и как носи близо 300 парфюма? Всички съседи се пръскат аванта, когато им връчваме саковете. Сама ги подканям.

Денси, искам да съм ти съседка, обещавам да пръскам пестеливо от съкровищата в колекцията ти ImpImpImp

# 410
  • Бургас
О, не! Днес получих поръчката си от парфимо и пробвах и трите аромата заедно. Но някой смесват и си правят аромати по техен вкус. Аз съм оставила това на парфюмеристите Simple Smile
Момичета, днес видях, че Зара са пуснали отново "кожената серия" в нови бутилчета. Искам да ви обърна внимание на този аромат:
 Gourmand Leather 2019 Zara for men https://www.fragrantica.com/perfume/Zara/Gourmand-Leather-2019-55091.html
цената е супер, аромата е уникално траен https://www.zara.com/bg/bg/gourmand-leather-100-%D0%BC%D0%BB-p20 … 36&v2=1283049 и количеството ще ви стигне за години. Принципно е мъжки, но по мое мнение става да се носи от дами. Ако имате път към Зара го тествайте. Аз имам  200мл от старата бутилка, която е несравнимо по-красива, но .... важен е аромата.

# 411
Скрит текст:
Не мога да се сдържа и да не се похваля😊😊😊от размените получих Dupont Perfect Tabaco и съм толкова щастлива днес, ако не бях го душнала онзи ден в мола и не бях прочела ревю на Денси нямаше да го имам днес🍀🍀🍀

Честито!
Много се радвам, че ти хареса, със здраве да си го ползваш! Kissing Heart

# 412
densi, ти ме разби. Искам да съм ти съседка. Grinning

Мнооого моля за отзив на това, ако някой го познава - Francesca dell' Oro - Rubia Sucree

и аз това си мислех

# 413
О, не! Днес получих поръчката си от парфимо и пробвах и трите аромата заедно. Но някой смесват и си правят аромати по техен вкус. Аз съм оставила това на парфюмеристите Simple Smile
Момичета, днес видях, че Зара са пуснали отново "кожената серия" в нови бутилчета. Искам да ви обърна внимание на този аромат:
 Gourmand Leather 2019 Zara for men https://www.fragrantica.com/perfume/Zara/Gourmand-Leather-2019-55091.html
цената е супер, аромата е уникално траен https://www.zara.com/bg/bg/gourmand-leather-100-%D0%BC%D0%BB-p20 … 36&v2=1283049 и количеството ще ви стигне за години. Принципно е мъжки, но по мое мнение става да се носи от дами. Ако имате път към Зара го тествайте. Аз имам  200мл от старата бутилка, която е несравнимо по-красива, но .... важен е аромата.

Zara имат учудващо добри аромати за този ценови клас. Харесвам много Nuit. За трайността, както казах, не съм критерий.

Яна, благодаря за уточнението. Аз не смесвам аромати и реших, че имам остарели схващания. Blush

# 414

Нещо ми напомня за Ботега Венета по бутилка и описание, прилича ли на него?

# 415
  • Бургас

Яна, благодаря за уточнението. Аз не смесвам аромати и реших, че имам остарели схващания. Blush
Е, то си е до усещане. Аз напримир не съумявам или пък просто харесвам парфюмите си такива каквито са, но щом някой може да твори и му се получава... браво!

# 416
В този ред на мисли, правите ли си домашни парфюми с масла?

# 417
  • Бургас
ainmo, писали сме заедно. Бутилките са стандартни за Зара. Те имат доста аромати в такива. На мен не ми прилича на Ботега Венета. Кожата е друга, а и този е по... сладък? и пудрен и ми напомня аромат на червило. Сравняват го с Ultra Male Jean Paul Gaultier for men https://www.fragrantica.com/perfume/Jean-Paul-Gaultier/Ultra-Male-30947.html
За мен заради кожата и ириса има роднинство с Диор Ом /не че са еднакви, в никакъв случай/ Просто някак и двата аромата ме подсещат за червило

# 418
На Джо Малоун и Задиг се смесват парфюмите уникално.

# 419
  • Варна
Здравей, аз днес го получих, даже видях, че вече са увеличени цените на цялата серия Wink
Началото е  лимонови резенчета, но повече се усеща лимоновата есенция, която слагат в сладкишите. Това малко ме разочарова, но за щастие това остро начало преминава след 10-на минутки и се превръща в нещо топло и гушливо, което не мога да отделя като съставки, но и е доста различен от масовата парфюмерия. Нещо като леко опушен плодово -ядков ликьор, носи топлината на амбър, дърво и определено - да, коледно настроение в бутилка. В последствие се появява се джинджифила, бадема, който обожавам (най-накрая и не е горчив, а прясно отчупена ядка) и настъргани портокалови корички. Парфюмът не е сладко-модерен, а е събрал в себе си много качества от топла семейна вечеринка с коктейл от коледни сладки и бадемов аперитив.  Сякаш след вълнуващото начало стои по-близо до кожата, но ще го тествам отново.

Наскоро прочетох запитване за парфюми с лавандула. Аз силно я усещам в Синия Чай (Eau Parfumee au The Bleu Bvlgari) , даже си го водя като Спа - релаксиращ аромат, чиито качества има лавандулата.
Simple Smile
Поздрави на всички, чета ви редовно и ви се радвам. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт