АВГУСТИНЧЕТА 2019 - тема 1

• 28 070
  • 753
  •   1
Отговори
# 255
Имаше, вече отмина, на мен ми казаха да го мажа, и че е важно да не оставям кожата да става още по-суха.

# 256
И моя има ситни пъпчици по брадичката най-вече. Бяха започнали да отшумяват, но сега излезнаха още и няколко на бузките. Мажа с Бактробан и май има подобрение.

# 257
Здравейте Мами !!! Лорка се роди седалищно раждах секцио защото имам и друга операция на кръста . През цялата бременност е била седалищно . Като се роди и сложиха специални гащи заради тазобедрените стави . След това ми казаха да отида на ортопед след седмица . При първия преглед доктора не каза нищо само носете гащите / който държат крачетата постоянно разкрачени / и след месец елате . Отидох и при друг ортопед който каза , че за него няма нищо притеснително , но да носим гащите к да идем при негов колега доцент да ни види . Така отидохме при доцента той каза вече че има забавено развитие на тазобедрените стави да махна гащите да не правя движението за жабка и след месец и половина да отида пак ако продължава така ще мислим какво да слагаме . Детето е супер активно . Моля ви ако някой има подобен проблем или опит с това нека ми каже какво е правил ? Благодаря ви 🤗
Здравей. Креми също беше седалищно през цялата бременност и се на наложи и ние да сме секцио. Лекарите в болницата ни посъветваха да си вземем ортопедични гащички и възможно най-скоро да отидем на ортопед. На 19 ден отидохме на ортопед. Доктора ни каза да сменим тези гащички,които купихме с едни по твърди. Ъгъла на ставичката беше по малко от минимума 60 градуса,т.е. 50  и трябваше да носим тези новите 1 месец до следващия преглед. Ние ходихме до Варна, понеже сме от Добрич. И в понеделник след като я видя за втори път, ни каза, че ъгъла вече е по голям, но да слагаме гащичките още 15 дни при активната час от деня, т.е. когато е будна и рита с крачета. Също така ни каза да отидем на преглед преди да проходи към 8 месец( било нормално всяко дете от 6-8 да отиде на преглед) и да види как са нещата. Доволни сме. 😊

# 258
Ако има група във ФБ и се приемат нови членове и аз бих искала да се присъединя ^^ .
Лицето на беба е цялото в ситни пъпчици,грапаво, изглежда като обрив,лющи се,ту се обостря ту се успокоява.. Вчера ходих до доктора,защото се притесних да не е дерматит,но той категорично каза че е акне и да не мажа с нищо ,че ставало по-зле.Има ли някое от вашите бебчета този така да го наречем козметичен проблем?
В началото и ние имахме такива и също док ни каза, че е акне. Сега са по малко, не съм ги третирала с нищо, защото той така ме посъветва, а и може да се пипне с ръчичка, а си лапа ръчичките. Ще минат. 😊

# 259
Имаше, вече отмина, на мен ми казаха да го мажа, и че е важно да не оставям кожата да става още по-суха.

Интересно...Със какво мазахте и за колко време мина горе долу Thinking

# 260
За седмица и малко, мазах с лосионът му за тяло, child’s farm е марката, но всичко на основата на вазелин би свършило работа, така каза лекарката.

# 261
  • Пловдив
И нашата бузанка има пъпчици по бузите и брадичката откакто взе да повръща се появиха. Когато не повръща дълго време веднага изчезват. Казаха ни, че е реакция на кожата от многото слюнчене и бибероните и мажем с биодерма. На втоеи ден активно мазане и изчезнаха почти.

# 262
  • София
Малката изяжда по 90 мл АМ + кърма. Не знам колко реално се получава, с помпа максимум 40 мл съм изцеждала сумарно от двете гърди. Може и тя да е по-добра от помпа... Храни се на 3-4 часа, прави много голяма пауза нощем - от 20 ч. до 5-6 ч. сутрин. Реално й се събират 5 хранения.  Чудила съм се дали са й малко, но пък видимо си расте - ще видим и на консултация следващата седмица колко точно.

По-напред коментирахте коремите. Аз да питам мамите след секцио - усещате ли още болка? Мен не ме боли самата операция, но някак кожата ми продължава да е чувствителна.

# 263
На мен ми е чувствително мястото на самата операция и над нея. Неприятно ми е когато си мажа белега.

Моята прави около 8 хранения на денонощие, като 2 са през нощта.

Днес я сложих в шизлонга. За сега и харесва. Трябва да и закача някакви играчки над него, за да и хареса още повече. Аз също съм доволна. Така мога да я местя из апартамента с мен. Тази сутрин ни гледаше, докато закусвахме с каката в кухнята.

Аз нямам фб и се надявам да продължаваме да се споделяме и помагаме тук🤗

Последна редакция: ср, 02 окт 2019, 16:55 от ESTER.

# 264
Ако има група във ФБ и се приемат нови членове и аз бих искала да се присъединя ^^ .
Лицето на беба е цялото в ситни пъпчици,грапаво, изглежда като обрив,лющи се,ту се обостря ту се успокоява.. Вчера ходих до доктора,защото се притесних да не е дерматит,но той категорично каза че е акне и да не мажа с нищо ,че ставало по-зле.Има ли някое от вашите бебчета този така да го наречем козметичен проблем?
И ние сме така, почиствам лицето с мицеларна вода, но не знам дали не става по-зле от нея. Мисля да пробвам с лайка. На кремове не разчитам.

# 265
Здравей и при моята бебка е същото . Ту ги има ту ги няма ситни точно като акне . Ще следя темата , че вече и аз незнам какво да правя

# 266
Здравейте Мами !!! Лорка се роди седалищно раждах секцио защото имам и друга операция на кръста . През цялата бременност е била седалищно . Като се роди и сложиха специални гащи заради тазобедрените стави . След това ми казаха да отида на ортопед след седмица . При първия преглед доктора не каза нищо само носете гащите / който държат крачетата постоянно разкрачени / и след месец елате . Отидох и при друг ортопед който каза , че за него няма нищо притеснително , но да носим гащите к да идем при негов колега доцент да ни види . Така отидохме при доцента той каза вече че има забавено развитие на тазобедрените стави да махна гащите да не правя движението за жабка и след месец и половина да отида пак ако продължава така ще мислим какво да слагаме . Детето е супер активно . Моля ви ако някой има подобен проблем или опит с това нека ми каже какво е правил ? Благодаря ви 🤗
Здравей. Креми също беше седалищно през цялата бременност и се на наложи и ние да сме секцио. Лекарите в болницата ни посъветваха да си вземем ортопедични гащички и възможно най-скоро да отидем на ортопед. На 19 ден отидохме на ортопед. Доктора ни каза да сменим тези гащички,които купихме с едни по твърди. Ъгъла на ставичката беше по малко от минимума 60 градуса,т.е. 50  и трябваше да носим тези новите 1 месец до следващия преглед. Ние ходихме до Варна, понеже сме от Добрич. И в понеделник след като я видя за втори път, ни каза, че ъгъла вече е по голям, но да слагаме гащичките още 15 дни при активната час от деня, т.е. когато е будна и рита с крачета. Също така ни каза да отидем на преглед преди да проходи към 8 месец( било нормално всяко дете от 6-8 да отиде на преглед) и да види как са нещата. Доволни сме. 😊
Много благодаря за отговора ! Ще слагам и аз пак гащите . Може ли да ми кажете какви са тези които са по твърди или каква марка къде да ги намеря ?

# 267
По колко хранения имат бебетата ви?
 Ако има група във фб приемат ли се нови членове? Аз съм от септемврийките, но родих август, пиша редовно тук и ми се искаше все пак да си обсъждам с някого за бебчетата на възрастта на моето. Тук се пише доста слабо...
Здравей моята яде по 5 пъти по 130 мл. Вечер заспива в 21-30 и чак сутрин в 5-30 даже 6 става . Притеснявам се чак дали не яде малко ?

# 268
Аз не усещам никакъв дискомфорт във връзка с операцията може би от втората седмица. А болки въобще не съм имала. Даже тренирам. Не очаквах въобще това, много съм доволна ☺️

# 269
Пъпчици - има ги всякакви Simple Smile По лицето установих, че й се появавт, ако не я обтрия с вода след ядене, защото си се омазва с мляко. Засъхналото мляко и слюнка правят пъпчици. Нормално - то и аз да се омажа след ядене, така ще стане.
По дупето й се появиха пъпчици от претопляне - поради запарване от ортопедичните гащички. Педи каза да ги третирам малко със синьото багрило - много бързо й засъхнаха и нежната кожа започна да се оправя.
Мамите на момиченца - чували ли сте за отваряне на устничките, за да не се сраснат? За превенция на синехия. Вчера една мама ми го каза и ме хвърли в тъча - за пръв път чух за такова нещо.

Общи условия

Активация на акаунт