След няколко дни момиченцето ми навършва 10м. Има някои неща, които ме притесняват и искам да видя мнението на вас по-опитните в това отношение. Така, кратко описание, тя казва срички като баба, маба, тата, дада, блябля, вава... доста рядко мама Обича много да си играе, с различни неща, като цяло има интерес към всеки нов предмет, с повечето играчки не играе по предначначение, обича да ги удря една в друга, да им разглежда етикетите и т.н.. Разбира НЕ, обръща се на името си, отговаря на усмивка с усмивка, социална е с непознати, когато изляза от стая почва да плаче, когато я вземе някой друг различен от мен или баща и се разтройва, спи по цяла нощ, пълзи, изправя се, но е още мека в краката и не много стабилна, играе на криеница, имитира някои звуци като кашляне, смях... Много рядко пляска и то по един път...даже не съм сигурна дали е пляскане и притесненията ми са, че не имитира движения...Не мога да я науча да маха за чао, нито пък да сочи с пръст.. иначе когато аз посочвам нещо го гледа.. Много е усмихната и бърборлива, ако се разтрой за нещо е за 10 сек. максимално. Разбира неща от рода...Сложи си бибата и тя я търси и слага, знам че е важно да се имитират движения, аз реално нямам база за сравнение. На моя приятелка бебето е с няколко седмици по-голямо и вече сочи, пляска и маха... а моето не. При вас как беше?

доколкото разбирам детето ви прави доста неща за възрастта си. Моята дъщеря (вече на 2) в тези месеци беше много комуникативна, но изобщо не повтаряше след мен. Говореше си на бебешки основно. Сега вече почна да повтаря думи след мен, но като цяло откъм говорене има какво да се желае. И все пак смятам, че се развиваше и се развива чудесно.
според мен си е нормално всички деца са различни и се развиват по различен начин