Отговори
# 480
Скрит текст:
Момичета, здравейте !

Извинявам се, ако пропускам да поздравя някого за добри новини, НО...

Ние бяхме на андролог днес, въз основа на СГ ни праща директно на
инсеминация !!!
Да кажа, че съм в шок, ще е меко казано, в смисъл, аз четох, но все пак бях сигурна, че ще изпише добавки някакви, че ще ни даде надежда ?!??
Каза, че добавки при нас, ако изобщо помогнат, ще е супер незадоволително и общо взето ще са пари на вятъра. Стрували по 100-150 лв на месец и било по-евтино да направим инсеминация.
Варикоцеле каза че има първа степен, категорично отхвърли операция че изобщо е нужна. Почти всеки мъж бил с разширени вени там.

Каза му да пусне хормони /тестостерон, LH, FSH, пролактин/ и още една СГ на друго място, задължително с морфология на Kruger.
Ако и тогава резултатите са такива, нещата били ясни.
Ако искаме да стане по-бързо, да се подготвяме за инвитро, това каза.
Нямало значение какво е положението при мен при тази СГ.
Изтъкна и възрастта ни - тъй като и двамата сме над 30, било безсмислено да губим време с добавки и т.н.
Да опитваме, няма проблем, обаче шансът е почти нулев.

И какво сега, и ние ще сме една от хилядите двойки с неизяснен
стерилитет ?!??!!

Ще се побъркам !!!

Питах го за инфекции някакви, макар че ММ няма симптоми, каза, че дори и да има нещо, то няма как да даде такъв резултат на СГ.

Какво ще ме посъветвате, със сигурност ще ходим на второ мнение с втората СГ, обаче къде ?!?
Моля, препоръчайте за София.

Моля и jullliana и другите тук с МФ да кажат мнение.

Утре съм на преглед и аз... Скапах се много !

Ох пак се включвам, уж бях решила да си дистанцирам, ни моа. Особено предвид, че ми е нервно. Отлагат ми нсеминацията и не ми дават точен отговор кой ден ще бъде и ще го бъде ли в крайна сметка. С мъжа ми правим егати и сложните организации. Дано поне за петък да стане вече. Миналия мекец по същия начин уж щяхме да правим инвитро на ЕЦ и не правихме.

Rave, явно не е неизяснено при вас , а клоните към МФ. Винаги може след няколко месеца да повторите СГ и положението да се е подобрило , но на база тази конкретна СГ този андролог прави горните изводи и препоръки.
Погледнах я, честно не беше добре , но не исках да те притеснявам. Извинявай, ако съм директна. На моя мъж първата беше с 5 млн концентрация и ни насочиха към Икси. Поне размина опирация за варикоцеле и сега уж е добре, но винаги ме гложди едно съмнение за броя и качеството на сперматозоидите.

Бих послушала мнението му, споко, не е болка за умиране, инсеминациите не са нищо особено. Винаги е шок в началото да чуеш подобни думи, разбирам те.
Прегръдки!

Последна редакция: пт, 27 сеп 2019, 15:20 от AnMary

# 481
Рейв, погледни го от по-добрата страна. Хубаво е, че вече знаете какъв е проблемът, а не се лутате в безкрайния лабиринт защо не става. Инсеминацията или инвитрото не са краят на света. Бебето ще дойде по един или друг начин!
Бъди силна, всичко ще се нареди!
Момичета, моля за по един стиснат палец утре, че на мен ми предстои инсеминация и много се надявам това да е верния път. Вече дори не знам колко време опитваме, но не става и не става, уж сме перфектни "на хартия". 🤔
keep_the_faith, 🍀🍀🍀

# 482
Излезнаха ми резулатите. Изобщо не съм доволна. Тсх ми е завишено, инсулина ми се е завишил. Захарта поне е в норми. Сега започнах да се притеснявам..ако случайно е станало бебе дали няма да е проблем. Ако пък не е станало, да взема да отложа пак ли... Ох, много съм объркана. Другата седмица съм на ендокринолог, ще пусна пак тсх да видим, но ся и инсулина не ми хареса.. Грешката ми май беше, че оставих глюкофажа и реших да пробвам само с режим, а май не беше времето сега.
какви са резултатите? може ли да ги споделиш?

Искам да попитам дамите, които знаят повече , относно за ИР.
Преди около година бях на метформинов препарат, забременях и спряхме лекарствата, минах 4 месеца само на диета, но се наложи А.
Сега минаха около 5 месеца от А. и аз съм без лекарства. Изследвах си инсулина, естествено без лекарства инсулина на гладно беше висок, имам и доста кг за смъкване.
Имам редовен цикъл, усещам овулацията, имам признаци ,но искам да знам, въпреки, че я  усещам , може ли пак да не съм в овулация. Защото казват, че ИР подтиска овулацията, влошава качеството на яйцеклетката. Ох, май ще трябва да се заема сериозно с тази ИР.

# 483
Стискам палци, Диде 🙏🏻
Кийп, и за тебе! Хайда вече да има яснота Wink

# 484
Стискам палци на всички ,на  които им предстоят инсеминации и на всички , които са за тест . На мен ми дойде днес , ще се ходи на репродуктивен Sad

# 485
  • София
Чувствам се като пълен идиот, честно ...

ММ обаче продължава да таи надежда, че депресията от гадната стаичка му е скапала СГ... А дано, ама надали !

Последна редакция: чт, 26 сеп 2019, 22:22 от rave

# 486

ММ обаче продължава да таи надежда, че депресията от гадната стаичка му е скапала СГ... А дано, ама надали !
Възможно е да окаже влияние на количеството, но не и на качеството. Затова след месец в друга клиника нова СГ и ще стане ясно от стреса от обстоятелствата и обстановката ли е.

# 487
Рейв, важен е крайният резултат! Всичко ще се нареди и ще бъде наред! Аз по
принцип гледам да съм позитивно настроена, но понякога буквално рухвам и не желая да натоварвам никого..
Мисля си, че простоо безсилието ни съсипва, защото някак осъзнаваме, че сме безсилни и не може винаги да става това, което желаем точно на моментА и че не всичко зависи от нас.
Това, което е нужно, ще правим! Защото имаме мечта и понякога е нужно да почакаме, докато тя реши да слезе при нас. Сигурна съм, че всички ние ще бъдем прекрасни родители 💞
Диде, стискаме палци яко!
Кийп, Скоро успех и на вас!
Лара, и аз знам от приятелки, че ИР влияе на качеството, по-скоро високият инсулин прави поразии. Но не знам много за това състояние.
Момичета, нямам време да ви чета, но съм с вас мислено 😘
Надявам се + тестовете да завалят

# 488
Много стиснати палчета, Диди! Hug
Рейв, вече сте тръгнали по пътя, който ще ви отведе до вашето бебе Hug
Сънче, съжалявам за гадната леля Angry
Аз съм с четиридневно закъснение и никакви признаци на нищо.
Започнах да си задавам едни въпроси .. дали не прибързахме с бебеправенето? Може би трябваше първо да направим много по-обстойни прегледи и изследвания. Дълго време отказвах да чета и да се интересувам, не задавах въпроси. Ще попитам вас, ако някой може да отговори Rolling Eyes  
След кюретаж необходимо ли е нещо да се изследва или проверява? При моя кюретаж е перфорирана матката и се е наложила коремна операция. Дали при такива интервенции може да се повреди проходимост на тръби например? Възможно ли е такова усложнение да доведе до инфертилитет или проблеми при опити за бебе (както при мен в момента, нито бебе, нито менструация при редовен цикъл цял живот)? Говоря като страничен наблюдател, защото кюретаж ми правиха под пълна упойка и не разбрах какво се случва. Тези, на които са правили, с пълна упойка ли беше? Аз имам голям страх от упойки и за разкош с тази ми станаха 3 пълни упойки за един месец Rolling Eyes

# 489
Не съм специалист,но да се изкажа по темата-доктора с изказването за годините не ми направи добро впечатление,което не значи че не е добър в работата си.Тя е да се занимава с мъжката част.Общите заключения без да знае твоето състояние,слагане в общия кюп,да не говорим,че е просто 30 плюс,а не 40 е абсолютно недопустимо!Това не ми хареса и не значи,че и от твоя страна има проблем.Ти си имаш доктор,който те следи.За резултата на мъжа ти аз също съветвам мнение и при друг,като пуснете и друго изследване.Всичко,коеот можете да направите като промяна на начина на живот е добре дошло,дори само идеята,че психологически ще знаете,че сте направили всичко.Аз вярвам в плацебо ефекта.Simple SmileГоре главата,не се хващай ,че нещата са много зле.Може да имате проблем,но не означава,че е непреодолим.

# 490
Много стиснати палчета, Диди! Hug
Рейв, вече сте тръгнали по пътя, който ще ви отведе до вашето бебе Hug
Сънче, съжалявам за гадната леля Angry
Аз съм с четиридневно закъснение и никакви признаци на нищо.
Започнах да си задавам едни въпроси .. дали не прибързахме с бебеправенето? Може би трябваше първо да направим много по-обстойни прегледи и изследвания. Дълго време отказвах да чета и да се интересувам, не задавах въпроси. Ще попитам вас, ако някой може да отговори Rolling Eyes  
След кюретаж необходимо ли е нещо да се изследва или проверява? При моя кюретаж е перфорирана матката и се е наложила коремна операция. Дали при такива интервенции може да се повреди проходимост на тръби например? Възможно ли е такова усложнение да доведе до инфертилитет или проблеми при опити за бебе (както при мен в момента, нито бебе, нито менструация при редовен цикъл цял живот)? Говоря като страничен наблюдател, защото кюретаж ми правиха под пълна упойка и не разбрах какво се случва. Тези, на които са правили, с пълна упойка ли беше? Аз имам голям страх от упойки и за разкош с тази ми станаха 3 пълни упойки за един месец Rolling Eyes

Здравей.Не знам дали е необходимо проверк на тръбите след кюретаж,но е факт,че при мен след кюретаж в 9г.с дълго време не се получаваше бременост.Решихме да направим цветна снимка и след нея забременях на втория месец.За мое огромно съжаление не беше успешна бременост и се прекръсна бремеостта в седми месец.В момента пак не се получава и отново се замислям дали да не направя нова снимка.Първият път ми бяха проходими,но доктора ми обяснява че самото продухване и прочистване помагало по лесно да стигнат спрематозоидите.Успех на всички 😊

# 491
  • София

Възможно е да окаже влияние на количеството, но не и на качеството. Затова след месец в друга клиника нова СГ и ще стане ясно от стреса от обстоятелствата и обстановката ли е.

Док каза че няма нужда да чакаме месец, седмица стигало.
Така че още идващата седмица вероятно ще пуснем нова СГ.

Мерси на всички за отговорите.

Извинявам се, че не боравя с термините точно, разбирам че сме с МФ /дай боже да сме само с него/, но като док ни обяснява, че едва ли не няма смисъл да търсим причината и че докато я търсим ще хвърлим повече пари и време с нула гаранция...ами то това си е неизяснен стерилитет за мен.
Давай инвитро, ок, но все пак той не се е родил така, нещо някъде се е случило и е скапало човечетата.
Искам да знам какво се е случило, дали е поправимо, колко време ще отнеме, колко пари ще струва, и накрая да тегля чертата кое ни е по-добре.

Може и в крайна сметка да се окаже прав, нищо не казвам...
Просто тази безнадеждност още на първи преглед ме отчая.

Последна редакция: пт, 27 сеп 2019, 00:00 от rave

# 492
Рейв, поискайте второ мнение. Заради второ мнение от лекар, почти 10 год. по-късно раничката ми, която беше на косъм от превръщане в рак на шийката на матката, я няма, и това го дължа на кадърен и добър гинеколог. Само това ще кажа. Неговата намеса ми преобърнаха живота. Иначе щях да пия някви хапченца и след няколко месеца да съм под ножа. Благодаря на Господ, за което. В тежки ситуации, като тази, е задължително да потърсите друг специалист. Такива генерални заключения от една спермограма- червен светофар. Бегай.

# 493
Рейвче гуш 😘
Ние май също тръгваме на там. Ей сега му проверих резултатите от СГ от днед, някой са празни, нямам идея защо. Той спи, аз ще се побъркам. Не мога да си спра сълзите.
Някой ако разбира да каже.

# 494
Lica, не са излезли всички резултати и затова има празни полета.

rave, може веднага да направите друга СГ, НО по-добре изчакайте месец. Първо, за да може ако решите в даден момент да кандидатствате във Фонда по МФ (трябва двете СГ да са правени в две различни репродуктивни клиники през поне месец време) и второ, ако е моментно състояние, да има възможност за подобряване на резултатите. Подкрепям, че няма да е причина стаичката.

Защо се шашкате? Погледнете нещата от хубавата страна. Вече ще знаете срещу какво се борите. Така ще сте доста по-близо до успеха, ако успеете да анализирате ситуацията и вземете правилните решения.
Подкрепете мъжете си в тази ситуация. Дори и да не го показват, за тях шокът е още по-голям.

Общи условия

Активация на акаунт