Истанбул [тема 50]

• 60 503
  • 741
  •   1
Отговори
# 540
  • Варна
затова повечето пъти си карам с моята кола ама нейсе Simple Smile
и да уцелването на свястна ТА си е проблем
може пък да ми е проработил късмета
истината както винаги е по средата , има много свестни ТА , екскурзоводи , шьофьори и автобуси ( едното ни пътуване с ДОРИС беше с 4 месечен автобус Simple SmileSimple SmileSimple Smile , има и средняци , а естествено си има и пълни некадърници дето и за чеп за кацата със зеле не стават

# 541
Фирма ДОРИС няма екскурзии от Варна. Исках да кажа ,че от другите градове има по голям избор, а при нас реално са караджъ турс и всички останали слети в една обща .Тур операторите много добре го знаят и  по никакъв начин не правят нещо за да подобрят условията си .Имам чувството, че изобщо не им е на дневен ред клиента да остане доволен.Има да и читави ,ноооо те са тези същите или казано по друг начин - ако искаш екскурзията ти да е ок си доплащаш, за хотел ,за допълнителни екскурзии и цените стават двойни ,че и отгоре. Процедурата е следната ,примерно по празници са повече автобуси ,тези които си доплащат са ВИП-а .Доплащането за хотел не би трябвало да има нещо общо с транспорта ,поне според мен .Аз също няколко пъти се хвърлях на скъпото ,но ме е яд, защо трябва да е така .Значи има ок нови и удобни автобуси има и такива от които слизаш като пребит.Защо това никой не го казва че от 5 тръгващи автобуса 2 са ок ,другите пълен ръб, настаняват випа другите като животни,с някакви външни фирми превозвачи. Мога още мнооого да пиша ,но знам че няма смисъл ...Вече само самостоятелно.

# 542
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Скрит текст:
Фирма ДОРИС няма екскурзии от Варна. Исках да кажа ,че от другите градове има по голям избор, а при нас реално са караджъ турс и всички останали слети в една обща .Тур операторите много добре го знаят и  по никакъв начин не правят нещо за да подобрят условията си .Имам чувството, че изобщо не им е на дневен ред клиента да остане доволен.Има да и читави ,ноооо те са тези същите или казано по друг начин -
ако искаш екскурзията ти да е ок си доплащаш, за хотел ,за допълнителни екскурзии и цените стават двойни ,че и отгоре. Процедурата е следната ,примерно по празници са повече автобуси ,тези които си доплащат са ВИП-а .
Скрит текст:
Доплащането за хотел не би трябвало да има нещо общо с транспорта ,поне според мен .Аз също няколко пъти се хвърлях на скъпото ,но ме е яд, защо трябва да е така .Значи има ок нови и удобни автобуси има и такива от които слизаш като пребит.Защо това никой не го казва че от 5 тръгващи автобуса 2 са ок ,другите пълен ръб, настаняват випа другите като животни,с някакви външни фирми превозвачи. Мога още мнооого да пиша ,но знам че няма смисъл ...Вече само самостоятелно.

съжалявам за личния ви опит, но и 100 пъти да го напишете пак няма да е вярно за нашето пътуване.
специално ние платихме за допълнителните екскурзии, защото ни беше за първи път и така щеше да ни е по-спокойно, но с нас пътуваха хора, които използваха само транспорта и хотела.
не са искали доплащане нито за хотела, нито за бусчето, нищо извън това, което пишеше в офертата преди началото на екскурзията.

# 543
st.Dobri отидете още 2 три пъти и ще разберете за какво става въпрос. Не съм казала никъде ,че по време на  пътуването някой кара хората да доплащат.Доплащането е предварително примерно ако искаш по читав хотел ,самата екскурзия се оскъпява ,но аз не доплащам за 5 звезди а за малко по приличен 3 + звезди.Повечето хора пътуват по празници ,когато има няколко почивни дни-аз също гледам да е през почивни дни за да може да се съберем компания и всички да почиват ,иначе е трудно примерно 5 ,6 човека да си уредят почивка особено ако са колеги да речем.Та именно тогава когато автобусите са 4, 5 понякога 6 първо настаняват тези които са доплатили за хотел ,след това гледат кой е доплащал за тяхните екскурзии ( които са минимум 3 пъти по скъпи от реалната цена)и чак след това тези които ползват само път и хотел.Не трябва да е така. Така достатъчно ясно ли обясних или.....

# 544
  • Варна
при нас реално са караджъ турс и всички останали слети в една обща .
и още поне десетина си имат собствени автобуси/или наемат и си организират почивки и екскурзии.Да не говорим , че един от основните собственици на туристически автобуси е съвсем наблизо в Албена Simple Smile Специално ДОРИС в разгара и когато имат предостатъчно клиенти тръгват и от Варна и досъбират в Бургас .През останалото време организират шатъл до среща с основния автобус БЕЗ ДОПЛАЩАНЕ ! И го казвам защото лично съм го ползвал , а не от ЕЖК.И е доста по шарен пазара съвсем е далеко от пълното черногледство.В много от ТА работят и много усмихнати , отзивчиви и отдадени на работата си хора и реално много пъти се е случвало да се разделяме с екскурзовода и шьофьорите като приятели и да търсим пак същата ТА и за други услуги.И не е нужно да се изгаря юргана заради бълхата , все пак пътуващите с ТА са в много пъти повече от самоорганизираните и е въпрос на проста статистика да се види. А и нека всеки си пътува както иска , нали вече твърде отдавна не е само Балкантурист ! Simple SmileSimple SmileSimple Smile

Последна редакция: чт, 09 яну 2020, 08:00 от peterky2002

# 545
  • Варна
Привет, момичета. 🙂
Запазих апартамент - суит със трахотна локация, близо до Парк Емирган.

Датите са от 17 до 19ти април - 2 нощувки за макс. 2 до 3 човека. Апартаментчето разполага със спалня, кухня, всекидневна с мека мебел. За цена 190евро. Ще пътувам в петък вечерта на 16ти, прибиране в неделя - нощен преход от Варна (още не съм избрала фирмата, вероятно ще е Метро).
Ако има още една или две дами, които са решили да пътуват самостоятелно - може да се разберем и да изкараме тези два дни заедно.Нощувките-две ще ни са изгодни, приблизително по 130  на човек (за три ако сме).Очаквам отговор от буукинг за ранно настаняване или оставяне на багаж в събота сутринта и в неделя при освобождаването.
Засега в програмата ми съм се насочила към : Японската градина, парка Емирган, разходки по крайбрежието на Бебек, Саръер, Анадолу Къважи, Анадолу Хисар, и ако остане време - Истиние Парк, Сапфир. 🙂
Лежерна и приятна програма..✨

Последна редакция: чт, 09 яну 2020, 09:59 от FlameVn

# 546
  • Варна
peterky2002, аз дадох конкретните оферти на споменатите от теб фирми.
Скрит текст:
Мога да продължа.
Ето офертите на Дорис за Истанбул. Направих си труда да ги проверя и всички са с тръгване от Сливен или от София.
Останалите фирми, които споменаваш, или нямат оферта от Варна, или цената им е по-висока за потегляне от тук, отколкото от Бургас, примерно. Показала съм го в линковете от предния си пост.
Въпреки това, не си позволявам да твърдя, че говориш неистини.

Не знам какво си преживял, защото ти никога не даваш конкретни отговори.
И ние сме попътували, и с ТА, и самостоятелно, и се старая да съм полезна с наученото по време на тези пътувания, като давам конкретна и подплатена с препратки информация.

Бъди така добър и дай линк към фирма, която пътува със собствени, нови и комфортни автобуси, от Варна, без да добавя към цената за такова потегляне и без цената и да е осезаемо по-висока от тази на Караджъ.
Така ще си полезен, без да спамиш излишно темата.

Колкото до обединяването на фирмите
Скрит текст:
за осъществяване на пътувания... споделено ми е "от кухнята", а не си правя изводи по наплив на границата преди празник. Особено по време на кризата, след поредицата атентати и в слаб сезон, се е налагало. Съжалявам, че не помня конкретни цифри, но числото на проведените екскурзии беше плашещо малко. После се нормализираха нещата, но не е както преди, когато в нормален уикенд само Караджъ имаха по 6-7 автобуса в Истанбул.
Ако е важно за някого, нека отиде сега, в четвъртък вечер, на Антим I и да види колко автобуса потеглят. Не да ми дава примери с Великден.

Dreamvarna, виж една от офертите на ТЕММА. Не съм ги ползвала, но малкото отзиви за тях са добри. Отново е по-скъпо от Варна, отколкото от Бургас, но явно друг е човекът, който може да ти предложи такива без оскъпяване. Аз не намирам нищо свястно, общо взето.
.
Все пак би ли споделила дали изброените неприятности са при пътуване, платено към Караджъ или си работила с друга фирма?
Когато сме пътували,
Скрит текст:
не са ни делили според платения хотел. В един автобус сме били хора за 4-5 хотела и са ни настанявали поред, както е удобно да ни разтоварват. Никога не съм плащала за по-скъп хотел, по простата причина, че No name*** и No name ** не гарантират нищо. Били сме и в по-мизерен, но и в прекрасни хотели, много над нивото, очаквано при смешната цена, която плащаме. Две нощувки със закуски и транспорт, възползване от бонусите, както и всякакви такси, които се плащат, за около 140 лв. е цена, за която бих се надявала да пътувам и да бъда настанена прилично, но не ми дава право на претенции.
Като се самоорганизираме,
Скрит текст:
е възможно да се доближим до тази цена, но определено условията в хотелите са по-скромни, а и като сложиш гориво, винетка за България и стикер за Турция, плюс евентуално платен паркинг, сумата отива по-нагоре. Освен това нищо не може да компенсира умората на шофьора. Не мога да очаквам ММ да шофира нощем, след работен ден, затова правим дневен преход и губим почти целия първи ден. Така минимума става три нощувки със съответната стойност. Преди след работа взимахме душ и блажено се изпружвахме в автобуса, а на разсъмване се събуждахме в любимия град. После при две нощувки имахме два дни и половина на разположение. Не мислехме за трафик, HGS и подобни важни подробности. Така че всеки вариант има плюсове и минуси.
По ред причини поне в близките години трудно бихме могли да пътуваме с ТА, но на моменти много ми липсва онова време.

# 547
Да за караджъ турс става въпрос.

# 548
  • Свети Влас
Ние останахме много доволни от Темма, екскурзоводът, който беше от Турция беше страхотен. Бих повторила с тази фирма.

# 549
  • Варна
Километрите са 1 000 и тъй като съм на метан + бензина щото в Турция метан няма + тола пътя излиза м-у 120 и 150 лв.и ако са поне4 - 5човека пътя излиза ОК , стига да има добри шофьори. От фирмите последно бяхме доволни от Мартини турс . Истанбул е мноого лесен град и кварталите от Султан Ахмед до/и Лалели са пълни с туристически  хотели , със сигурност над 100.Ние сме отсядали в 10тина.Всички са с мънички стаи , гледка никаква , всички досега са чистички , нормална без да е разточителна закуска Simple Smile Също и от двете страни на централния истанбулски булевард Истиклял с печени пълнени картофи( 25 лири ) и всякакви H i M , Уайкики , Зара , Сефора , Манго , КОТОН ..... .

# 550
TA TRIPS2GO предлага 3 нощувки с дневен преход.Автобусите са нови и хотелите добри.Нови са с офертите за Истанбул но определено си заслужават пред масовките👌

# 551
Здравейте,
Правилно ли съм разбрала? От Еминьоню може ли да се хване ферибот на Sehir до Истиние в 11:00 часа (това е най-ранния час по тяхното разписание), за да стигна до парка Емиргян?

# 552
  • Варна
Здравейте,
Правилно ли съм разбрала? От Еминьоню може ли да се хване ферибот на Sehir до Истиние в 11:00 часа (това е най-ранния час по тяхното разписание), за да стигна до парка Емиргян?

Вдясно от моста първата спирка/чакалня/ която е като къщичка е за  корабчето до Саръяр/İstinye и друго до  Юскюдар . По линията за Саръяр първата спирка е Кабаташ ( до двореца Долмабахче , последната спирка на Т1, до фуникуляра до Таксим ) и от там също е удобно да се хване корабчето , а четвъртата спирка мисля беше Емирган.С истанбулкарт е колкото автобус , трамвай или метро , т.е. около 85 ст./човек/ в посока.Това е най - бързия (няма трафик) и красив начин да се стигне до парка. , корабчето се движи от 11 до 18 ч. само в работни дни .

Последна редакция: нд, 12 яну 2020, 11:51 от peterky2002

# 553
Здравейте,
Ако говорите за този маршрут, обърнете внимание, че той се движи само в работни дни от понеделник до петък.

# 554
  • Варна
Маслинке, изпревари ме.
Скрит текст:
От телефона не ми е удобно да се занимавам, а и не виждам добре със слабите очила... Тъкмо дойдох на компютъра да постна това разписание.

Изключително подвеждащо е, ако не се види тази важна подробност.

Иначе линията е много удобна и ние също сме я използвали като алтернатива на автобусите, които пъплят по крайбрежния булевард. Тях си ги причинихме два пъти преди години. Стига толкова.

Миналата година, тъй като бяхме там уикенда, се придвижихме до парка с автобус EL2, на който се качихме от Сапфир. Много пъти е обсъждан тук автобуса, но обикновено е ползван след Емирган, за продължение на деня със залеза на Сапфир. В обратната посока също е много удобен и определено стига доста бързо. Ако можете да си наредите така деня, също е вариант.

Общи условия

Активация на акаунт