Често срещани правописни грешки

• 585 671
  • 14 977
  •   5
Отговори
# 14 955
Не разбирам точно какво твърдиш, но отговорът е "воистину" т.е. в името на истината, а не "воистина" т.е. наистина.

Христос е възкръснал НАИСТИНА, и това е в основата на християнската религия (знаем за Тома Неверни, неслучайно има притча за него) . В никакъв случай не е възкръснал в името на истината, просто няма логика в това.

# 14 956
Така са ми го обяснили и не съм се усъмнила, че може да е грешно. Не че няма известна логика и другият смисъл.

# 14 957
  • София
"Воистину воскресе!" означава, че наистина е възкръснал!

# 14 958
Към по-прозаични неща ще ви върна. Хубав шампоан, добра цена, но няма да си купя.

# 14 959
  • София
Това е като редовното изписване на "бебешки крем за подсичане".

# 14 960
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Заради "фиННа" и "Уредяваща" е поста с шампоана.Hands V

# 14 961
  • София
Е, няма да си купя шампоан, който ще ми направи косата фина и оредяваща!

# 14 962
  • Варна
 Хъм, аз, абстрахирайки  се от правописа,  го рабирам така- ако косата Ви е такава, този продукт е подходящ. Той е за фина и оредваща.
  Обаче ,,за'' подсичане, кашлица, хрема и прочее не! Против, срещу, облекчава, лекува ...

# 14 963
  • София
Хъм, аз, абстрахирайки  се от правописа,  го рабирам така- ако косата Ви е такава, този продукт е подходящ. Той е за фина и оредваща.

Представи си реклама по телевизията на крем за лице: "Дневен крем за лице за сбръчкана и застаряваща кожа.".
Същото е! Wink

# 14 964
Идеята и предназначението му не е да направи косата фина и оредяваща (повече от ясно е!), а е ЗА такъв тип коси, за да ги подхрани, възстанови и да им повлияе благотворно, доколкото е възможно. Никой здравомислещ човек не би си купил такъв шампоан, Ваня, убедена съм! 😜

# 14 965
  Обаче ,,за'' подсичане, кашлица, хрема и прочее не! Против, срещу, облекчава, лекува ...
Може да се каже и "ПРИ" кашлица, хрема и т.н. - т.е. при такива състояния е препоръчителен продуктът.

# 14 966
  • София
Идеята и предназначението му не е да направи косата фина и оредяваща (повече от ясно е!), а е ЗА такъв тип коси, за да ги подхрани, възстанови и да им повлияе благотворно, доколкото е възможно. Никой здравомислещ човек не би си купил такъв шампоан, Ваня, убедена съм! 😜
Не знам колко други са убедени като теб, cabochard, но никой здравомислещ рекламодател или дистрибутор в магазин, не би допуснал такава жалка антиреклама!

# 14 967

Представи си реклама по телевизията на крем за лице: "Дневен крем за лице за сбръчкана и застаряваща кожа.".
Същото е! Wink

Да, да, заместват "сбръчкана и застаряваща" със "зряла", колко мило.
И интересно, че не виждаш очевадните правописни грешки в поста за шампоана, а се хващаш за Не чак толкова фрапираща - да кажем - лексикална грешка.
Като даже според мен няма и коой знае каква  грешка в употребата на "за" в случая.
И при кремовете За подсичане - те действат И при настъпило вече подсичане, не са само за превенция, та да не може да се каже "за" вместо "против" или "при".

# 14 968
  • Пловдив
Айде сега. Шампоан, предназначен ЗА (миене на) фина и оредяваща коса - както крем за лице, не че искат тия, които го ползват, да им направи лице, и с две фрапиращи правописни грешки. Не знам какво има да се сее на корена му ряпа.

# 14 969
Има един лаф, че жените винаги си купуват козметика, която най-много ги обижда.

Общи условия

Активация на акаунт