RYANAIR -16

• 48 854
  • 743
  •   1
Отговори
# 120
# 121
  • Някъде по Дунава
Каква е глобата за превишен ръчен багаж? Дамската ми чанта е тип торба и малко превишава. Разбира се няма да е натъпкана и мога да я смачкам. Ще нося документи, зарядно, книга,телефон и кърпи. Отивам на обучение и чантата събира папка А4, затова искам да съм с нея.

# 122
ако може де се смачка и да влезе в рамката с посочените размери, не е проблем

# 123
  • Някъде по Дунава
Благодаря.

# 124
Скоро пътувах до Сардиния с 4 полета общо - три от тях с Райън.
Ръчният багаж беше раница, еднаква и в трите случая. Само преди един от трите полета ме караха да вадя багаж, заради размерите, така че явно е избирателно.
Понеже имах и допълнителен багаж, при един от полетите сама попитах, дали да намалям размерите на ръчния, но ми отговориха, че с раница няма проблем. Но при другият полет (май в Каляри беше) направиха забележка и вадих.

# 125
  • Някъде по Дунава
Аз ръчния багаж няма да мога да намаля, защото имам само чекиран куфар 20кг. Чантата е обемна, но няма да я тъпча преди полета. Само най важното портмоне, джоб с документи, книга и кърпи.

# 126
А чантата мека ли е?
Защото ако е от твърдите може и да не може да влезе в мярката.
Ако се заядат глобата е 50Е.

# 127
  • Някъде по Дунава
Мека е чантата.

# 128
  • Пловдив
И аз влизам с въпрос за багажа. След около две седмици ще пътувам за Рим. Платено е за ръчна чанта и малък куфар. Няма обаче да ми се наложи да ползвам куфар, защото ще успея да си събера нещата в сака. В такъв случай ще мога ли да нося малка дамска чанта - размери 23x25x7? Нещо подобно, но само с дългата дръжка:
https://mes.bg/%D0%B4%D0%B0%D0%BC%D1%81%D0%BA%D0%B0-%D1%87%D0%B0 … D1%80%D0%BD%D0%B0

Последна редакция: нд, 20 окт 2019, 13:37 от tonitabrandtner

# 129
И аз влизам с въпрос за багажа. След около две седмици ще пътувам за Рим. Платено е за ръчна чанта и малък куфар. Няма обаче да ми се наложи да ползвам куфар, защото ще успея да си събера нещата в сака. В такъв случай ще мога ли да нося малка дамска чанта - размери 23x25x7? Нещо подобно, но само с дългата дръжка:
https://mes.bg/%D0%B4%D0%B0%D0%BC%D1%81%D0%BA%D0%B0-%D1%87%D0%B0 … D1%80%D0%BD%D0%B0

Дамската чанта ти е ръчен багаж, а сака - платеният куфар. Няма проблем.
По-горе казах, че минава и не много малка раница за ръчен.

# 130
  • Пловдив
Аз се обърках, защото реално сакът ми е с размерите за ръчен багаж - 40x20x25.

# 131
Мога ли да нося хладилна чанта като ръчен багаж? Или като чекиран? Трябва ми една хранителна добавка, но тя се съхранява само в хладилник. Мисля да отида до Киев, да си я купя и донеса, за да съм сигурна, че е съхранявана правилно и не си е изгубила лечебния ефект.

# 132
Здр,предстои ми пътуване с двете деца.Чета ,питам и много се обърках относно багажа.Без приоритет сме(само ръчен багаж.)Въпросът ми е :мога ли да ползвам малка дамска чантичка през рамото (20-10-15)+ранички на всеки(40-20-25)?Извинявам се за въпроса но съм объркана.

# 133
  • на малък остров в океана
Стига да можеш да я прибереш в една от раниците, ако те накарат, няма проблем.
Аз пътувам така - с малка чанта през рамо, с паспорти, телефони, други документи, и раница на гърба. Досега никой не ме е спрял или настоявал да я прибера.

# 134
  • Пловдив
Ужасия, твоето обяснение и на мен ми върши работа - аз мога да си мушна моята чанта в сака, ако се наложи. Мерси за информацията.

Общи условия

Активация на акаунт