На децата ОСМИ клас да им спори, а при нас веселбата да кипи!

• 37 014
  • 736
  •   1
Отговори
# 210
С удоволствие и интерес чета за вашите емоции и за преживяванията на децата ви в първите дни в новите у-ща.Сравнявам с положението у дома.Нашият младеж попадна на "лошата" учителка /по думите на девойка от 12 кл в същото у-ще/ и когато го попитах какви са впечатленията за класната чух нещо съвсем различно.Каза ,че е " изключително добра като професионалист /как е разбрал не ми стана ясно/ и като човек".Запознал се е с много от децата и даже си е намерил две девойки ,живеещи в нашия район, с които да пътуват заедно.Когато чу за съотношението момичета/ момчета в паралелката по японски в 18-то направо се уплаши и реакцията беше " добре,че се разминах,какво щях да правя в това женско царство".Питах с какво са се занимавали ,за домашни и....отговор ...всичко е точно и написано.Отиде сам в първия учебен ден и сподели,че е по-лесно и по-бързо отколкото е предполагал.Та с една дума доволен от всичко.Дано така остане и за в бъдеще.Сам става сутрин /не му се иска много,ама няма как/ няма никакви претенции и за момента няма притеснения и жалби за стария клас.
                   Да попитам какво ви е мнението за разменно обучение ,защото има такава опция /по даден проект/ и се чудим дали да го пуснем.Ще бъде в семейство,а след това ние ще приемем другото дете.Нямаме притеснения относно обгрижването на другото дете  ,но се чудя как би се отразило това върху обучението му.Ако някой има опит моля да сподели!

# 211
  • София
Племеницата докато учеше в испанската имаха подобно разменно с деца от Амстердам. Но групово ходиха доста деца от тяхното училище разпределени по различни семейства там. Така, че нямаше никакво основание за притеснение, на снимките изглеждаха всичките нахилени до уши и доволни. А холандските деца нямам идея по едно или пак групово са били тук. Знам, че около седмица - 10 дни, бяха отделили една стая за детето.

# 212
  • София
Разполагаме със стабилни запаси от домашна ракия, последно бащицата ме информира за нови 30 кила от тазгодишните джанки. Домашен суджук не правим, но си купуваме от изпитано място.
Готова съм на пазарлък с нейтив спийкър по английски. Съвсем сериозно:)

# 213
  • София
Ганис, хубаво е, топло.
Благородно завиждам на хората, които могат така красиво да изрекат чувствата си.

Разполагаме със стабилни запаси от домашна ракия, последно бащицата ме информира за нови 30 кила от тазгодишните джанки. Домашен суджук не правим, но си купуваме от изпитано място.
Готова съм на пазарлък с нейтив спийкър по английски. Съвсем сериозно:)
Хайде сега - нейтив. Къде ти чужденец ще оцени тези благинки подобаващо.

# 214
Ганис, чудесно е!

Дидиа, в гимназията (моята, навремето) ни правиха такива програми с Германия и Австрия. Целият клас участвахме, обаче. Беше просто прекрасно, и до днес го помня, ден по ден какво се е случвало.

Днес вече нещата изглеждат по-розови у нас. Ще свикнат децата.

# 215
  • Sofia
ganis, настръхнах, просълзих се - прекрасно е Heart

Аз съм ЗА езикови лагери, обмен на деца, каквото и да е. Не само в името на езика, а в името на това да са свободни - да пътуват, да общуват, да нямат притеснения.... То и целта на езика е тази.

# 216
Има едно свободно място в 119то.

# 217

Да не сте дали отбой и да сте си изтеглили документите?

# 218
На_Веси ... в началото и мен ме беше яд че ще са РИЧЕ,но сега взех да си мисля , че май е по - добре. Вчера без да искам дадох грешно инфо. По италиански са им дали не 15 , а 40 думи днес също. Като чета на места по 50- 70 думи , ми настръхва косата. Моето ще измрънка сериозно. Нейна приятелка с ИИЧЕ се оплаквала от 5 часа на ден китайски . При нас си има и други учебни часове, по - разнообразно е и не е толкова тежко за децата.

Аз съм доволна от школи по английски. Дъщеря ми вече е на С1 ниво. Предлагат да я запиша  за сертификатните нива, но ще изчакам.
За твоето дете кое ще е най- доброто решение е трудно да се каже. Пробвайте с учител, ако не му хареса може школа,  Ще намерите най- опрималния вариант.

РС.... прати го при моята госпожица, тя ще му помага, току виж напреднал бързо😂

# 219
  • София
Skulpture, да не са ви приели на 1 от двете места в НПМГ?
Бърз отчет и от РС в 134 СУ. Опознавателна за родители и учители. Много харесах класната (англ), една такава спокойна, с чудесно чувство за хумор и ми създаде впечатление, че знае как да стигне до душичките на все още неориентираните си осмокласници. Учителките по БЕЛ и мат също изглеждат достолепни дами с ясна визия какво искат да постигнат при работата с децата (е, на тях може и да не им хареса много).
Доста от родителите са стресирани от необичайния втори език (иврит) и от учебника от 250 страници. Нямат представа колко бързо децата им ще напреднат Simple Smile
Училището има собствено ТВ студио и фотографска лаборатория. Ще правят медиен лагер в края на октомври. Изглежда интересно, но ще видим.
И накрая, супер се зарадвах, че сред РС се запознах на живо с beki8  и ivetchen, чиито деца са от "зайците" на училището. Много мило ми стана. Говорихме повече от половин час на студа, без да го забележа. Уговорихме се скоро да се видим за по-дълго на топло място с чаша затоплящо нЯщо.
Ох, много дълго стана, а съдържа само 1/4 от емоцията.

Последна редакция: ср, 18 сеп 2019, 23:26 от Fair Lady

# 220
  • В средата на времето
При моя син е лежерно...явно защото започват от А и Б, а всички са учили английски преди това. Днес е записал цели 2 думи. Харесал му часа по филосифия, учителката по музика ги била накарала да се представят по бабешки начин (разбирай - карала ги да се опишат с любима музика, песен, група, изпълнител, музикален канал или радиостанция), а учителя по физическо му се видял строг,пък нормативите, в които трябва да се вмести за висока оценка му се видяли леко непостижими. Утре му е първата среща с учителите по БЕЛ и Мат.
[/quote]

Skulpture, да не са ви приели на 1 от двете места в НПМГ?

Има свободни места в НПМГ?

Така се развълнувах с тези свободни места, че си публикувах втори път творбата.Joy

Последна редакция: ср, 18 сеп 2019, 23:21 от Izida

# 221
Две надпланово отпуснати с писмо на министъра. Но документи се приемаха до вчера. Умирам да разбера основанието. Писмото естествено не е публикувано.

# 222
Нпмг не е чак толкова елитно, колкото го говорят. Среден ешалон с РИЧЕ.

# 223
  • София
ЕшЕлон му се вика.

# 224
Склупторче, къде сте последно? Нещо ново около вас има ли?

Общи условия

Активация на акаунт