На децата ОСМИ клас да им спори, а при нас веселбата да кипи!

• 36 992
  • 736
  •   1
Отговори
# 285
  • София
Честити рожденички, здрави, доволни и щастливи да бъдат!

Готино сте се засекли.
Ние пък с Бубанката сладко се разминахме с 1 ден в родилния дом и с една паралелка в гимназията.

# 286
  • София
Много здраве и сбъднати мечти за рожденниците и техните мами!:birthday:BalloonBalloonBalloonTada
  Успешна  и щастлива учебна година на всички!
 И аз нещо все не стигам до писане тук, но ви чета редовно и благодаря за споделените емоции и инфо.Sparkling Heart Приятно е в компанията на "себеподобни"Hug
  По отношение на ел.дневници и, съответно, липсата на бележници и ученически карти, като удостоверителен документ, необходим за издаване на карта за транспорт: разбрах, че издаването ще става след представяне на подпечатано в училищната канцелария уверение ( 2 екземпляра да се закупят, вероятно единият ще остане в училище). Това бе обяснено пред мен на една госпожа в канцеларията, но не съм вадила до момента  карта, за да потвърдя от личен опит.
 Моят осмокласник е много лаконичен и вечер, когато се прибере от училище, вече два дни директно профучава  покрай нас към стаята си с думите, че започва домашните и вечеря по нощите. От вчера започнаха да ги изпитват, та може би си знае защо. Но това информационно затъмнение малко ме притеснява, защото не мога да разбера дали му харесва в училище и просто  е приел пуберски модел на поведение, или нещо не е във възторг от класа.

# 287
  • Разпиляна във въображението
Ако съм разбрала правилно госпожата по немски ни каза, че трябва да се покрие ниво В1 в края на първата година. Ще има изпит.

Честит рожден ден на децата!

# 288
  • София

Също няма да имат бележници, само ЕД, за който още не съм получила имейл за активиране на профила, и се оказа също така, че е с годишен абонамент. При други така ли е?
Ние сме тук: https://www.shkolo.bg/, не са споменали за годишен абонамент.

# 289
Вчера дъщеря ми си донесе учебниците по Испански - А1, А2 и В1. Това трябва да минат в 8 клас. От догодина даже и математиката е на испански, не ми е ясно как ще я бъде тая...

# 290
  • София
Честит празник, Ани и Ради!
Накъдето и да поемат, с каквото и да се захванат децата ви, нека успяват.
 ChampagneBalloonBirthdayGuitarTada

# 291
Момичета, аз съм много щастлива че в крайна сметка стана работата с ТУЕСа и езика е английски. По едно време имахме някакви двуумения около мат с немски, но съдбата си знае работата. Слава богу той говори свободно английския и ще му остава време за специалните предмети, които били много много трудни. Това го каза големия ми син дето учи същото в САЩ. И каза, че ако се учи както трябва"ще му вземат акъла. Предметите са същите дето аз съм учил в университета . И са много трудни"
Така че изобщо не съжалявам, че поне с англ. ще му е лесно.
И поздравления за рождениците.
Астрални близнаци!
ДА са живи и здрави!

# 292
  • София
Момичета, аз съм много щастлива че в крайна сметка стана работата с ТУЕСа и езика е английски. По едно време имахме някакви двуумения около мат с немски, но съдбата си знае работата. Слава богу той говори свободно английския и ще му остава време за специалните предмети, които били много много трудни. Това го каза големия ми син дето учи същото в САЩ. И каза, че ако се учи както трябва"ще му вземат акъла. Предметите са същите дето аз съм учил в университета . И са много трудни"
Така че изобщо не съжалявам, че поне с англ. ще му е лесно.
И поздравления за рождениците.
Астрални близнаци!
ДА са живи и здрави!
Подкрепям! И при нас е същата ситуация.
Само дето ще учат и руски в един момент Wink
А ние мислим да подновим и немския и да си продължаваме с английския за сертификат. Да видим, как ще се подредят нещата Simple Smile

# 293
  • у дома с любимите си хора
Честити рожденици на Ради и Ани! Да са здрави,успешни и много усмихнати!Весел празник,мили мами!

При моето дете е лек ужас с оглед на траспорт,училище и тренировки.Обобщено - едно безкрайно тичане да не закъснее за училище или тренировка,да не изтърве стола за хранене,да се уговори някой от съквартиратите му да вземе вечерята,да не заключат общежитието,да не обърка автобуси,тролейбуси....Почти не остава време за сън.Вечер се прибира към 22,30,а аз съм в непрекъснати притеснения.

# 294
Ани и Ради да са ви честити рождениците! Нека да продължават да ви носят само усмивки. А, те да осъществят своите мечти! Девите са упорити и винаги постигат целите си! 😉

# 295
Lana, кога ще го учат този руски. Хич няма да е щастлив горкия. Едва докара 3 мин. година. Аз се шегува, че е З "знае"
За немския не сме го решили. Ще изчакам да видя къде ще се премести големия. На него му остана година в САЩ, но баща му не може да я плати. Иска да довършва в Холандия. Имало някакъв як университет. И ако се получи ще натискам и малкия там. И вероятно немски няма да трябва.
Но ако потрябва ще го пращам в Германия лятото на курсове.

# 296
  • София
Ох, Вилиан, милото дете Blue Heart Представям си и какво ти е на теб! Дано да се адаптира скоро или поне транспорта да не го мисли толкова. Страхотно каляване е да учиш в друг град далеч от родители още на тази възраст. Прегръдки от мен!
Във връзка с транспорта мога да препоръчам да си изтегли едно приложение за телефона за градския транспорт и за навигация - Moovit се казва. Той може и да ползва нещо такова вече, де. Аз ползвам споменатото, защото и аз не знам целия градски транспорт на изуст, а и ми помага да следя кога ще дойде съответното првозно средство.

# 297
  • София
Моята вчера такъв рев му удари - направо какво му стана на това дете. Трябвало да ме послуша за художествено училище, не искала да учи френски... хахава работа. Госпожата говорела само френски, всички гледали неразбиращо. Тя по принцип е доста креативна, рисува много хубаво, но беше категорична, че иска да учи в ЕГ.

А толкова говорих и обяснявах - специално обсъдихме, че на второ място слагаме ФЕГ, а не примерно 22-ро. Била се повлияла от модата, някакви такива. Ужас ви казвам.

И страда, че си няма лично другарче от класа дето да и е баш на сърцето... приятелките и били в съседни класове.

Та така, помрънках ви в тон със сивото време.
Вярвам, че нещата ще се наредят, въпреки крайния негативизъм, който я е обзел.

# 298
  • София
Cool Baby, май от догодина е руският, но са само 2 часа - спокойно Simple Smile

# 299
Във връзка с електронния дневник, аз имам акаунт в Школо от миналата година, но сега като вляза чрез него ми излиза, че детето ми от 7Г клас в старото училище.
Знае ли някой как ще стане актуализацията на данните?
Може би всяко училище ще подаде към администраторите на сайта актуалните списъци с новоприетите деца, което ми изглежда по-логично отколкото родителите да си правим нов акаунт.
На род. среща питахме класната, но тя нямаше никаква идея как ще става.

Общи условия

Активация на акаунт