Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 4
Здравей на всички няма значение как се казвам на 17 години съм и преди 5-6 месеца започнах да пуша марихуана за което много съжалявам, но преди 4 дена родителите ми ме хванаха и точно от тогава започнаха скандалите,проблемите и срутването на живота ми ако имах 18г щяха да ме изгонят от къщата също така  искаха да ме пратят в интернат но няма значение то е ясно че никога повече няма да го пуша това нещо, обаче истинския въпрос ми е как да им върна доверието ? Какво да направя ?


Съжалявам че няма запетайки,точки и каквито и да е знаци  в момента не искам уроци по грамотност а отговори и помощ!!!

# 1
 • Мнения: 3 401
Залегни над учебниците. Сега са ти най-важните те. За кандидатстване в университет мислила ли си?

# 2
 • София
 • Мнения: 21 343
Първо, се успокой. От заглавието си помислих, че е някой с проблеми в двойката. Ти не можеш да разбиеш семейството си.
Щом не са те изгонили, добре.
Сядай си на дупето, учи, че започва учебната година, прибирай се навреме и това е.

# 3
 • Linz
 • Мнения: 10 932
Задай на родителите си тези въпроси. И избягвай да се заричаш.

# 4
 • Мнения: 11 967
Наистина ли е ясно, че повече няма да го пушиш това нещо?
Ти разбра ли, че е тъпотия, или само съжаляваш, че те хванаха?
Ако е второто, значи няма смисъл да се бориш за доверието на родителите ти.

# 5
 • Мнения: 4
Нещото е че  аз ще се оправя просто се чудя дали  ще е същото като отпреди

# 6
 • Мнения: 4
Просто в момента много искам нещата да са си по старемо и сичко да си е точно но просто не знам какво да направя за да го постигна

# 7
 • Мнения: 1 813
  След един наръч отрицателни тестове, т.е. веднага няма как да стане. И си опичай акъла, не си на 12.

# 8
 • Мнения: 8 215
Aми не си малко дете. Седни и говори с тях - така и така разбрах къде греша и ще се опитам да го променя. Моля не ме нападайте и не ме отхвърляйте, а ми помогнете да мина през това.

# 9
 • Мнения: 2 902
Защо съжаляваш и спря след като са те хванали? Това предизвиква недоверието им. Ами ако не бяха те засекли? Щеше ли да спреш? А сега спря ли?
Покажи, че съжляваш, но го покажи. Как?
Като наистина спреш да пушиш каквото там пушиш, залягаш над учебниците и показваш добри резултати в бележника. Така ще покажеш, че съжаляваш, че си взел/а поука. Вече те си те познават и оставаш на тяхна преценка дали и кога ще ти повярват. Отново. Доверието лесно се губи, трудно и с постоянство се връща.

# 10
 • Мнения: 737
Това с добрите резултати в бележника 12 години в училище ми беше приоритет. И да ви кажа, да - горда съм, че винаги бях пълния отличник на класа, но това ми донесе и много подигравки за зубрач, натегач, че и на всичкото отгоре не си давах домашните на другите, затова отнасях и шамари. А в днешно време децата обичат да се подиграват и осмиват още повече...

Това беше леко отклонение, за да обясня, че добрите оценки в училище не са решаващи за развитието ти в живота. Да, важни са наистина, но е трудно човек да се опитва да реши тригонометрично уравнение, ако иска да рисува на скицник/графичен таблет/друго и някой виси на главата му, за да му втълпи колко важно е това уравнение, за да получи 4ка.
Високите оценки са нужни, ако се целиш към конкретна специалност и са задължителни, ако смяташ да учиш в чужбина.
Моят съвет ще бъде да поддържаш добър успех (над 5), НО да потърсиш СЕГА това, което задържа интереса ти, което го привлича и позволява да твориш нещо ново. Така може би ще откриеш истинското удоволствие от конкретно занимание, занаят или професия след няколко години, в които си упражнявал/а и усъвършенствал/а знанията и уменията си.
СЕГА е с големи букви, защото сега е моментът да експериментираш. Както с тревата, така и с интересите си, но подозирам, че тревата си я пропушил/а от скука или любопитство. Наясно съм колко много младежи пушат и шмъркат и това е много лоша тенденция. Имай предвид, че марихуаната в дългосрочен план може да навреди на когнитивните ти способности и възприятия, макар че в обкръжението си имам хора, които са пушили дълги години и са абсолютно здрави, имат дечица, семейства и работа.
Аз самата също съм пушила, но не повече от 30 пъти за целия ми живот. Много малък процент, да не кажа нищожен, развива зависимост към трева. По-скоро може да мечтаеш за приятния хай ефект, който предизвиква, но от който се уврежда мозъкът и не само. Другият проблем е, че при пушене вероятно проявяваш голям интерес към храна, което може да доведе до качване на килограми (според това какъв вид канабис пушиш може да имаш повече енергия или да се чувстваш като парцал и да не можеш да мръднеш от дивана).

Какво може да пробваш - плуване, фитнес, кросфит, боен спорт, тенис, скално катерене, планински преходи, все готини активности, които ще подобрят здравето и настроението ти. А кой знае, може да намериш и сродна душа Simple Smile
П.С. Има случаи, при които употребата на медицинска марихуана е позволена и препоръчителна, но не и в твоя, освен ако нямаш конкретно заболяване.

П.С. 2. Единственото легално у нас нещо, което може да се използва и което хората бъркат с ТНС, е канабидиолът. Той също е част от канабисовото растение, но е напълно безвреден, дори е полезен и това е научно доказано. Маслото от канабидиол се използва за лечение на възпалителни заболявания, алергии, епилепсия и други. CBD НЕ предизвиква напушващия ефект, характерен за ТНС. Те са два различни компонента на марихуаната с различно действие и се разпознават от така наречената ендоканабиноидна система. Да, имаме и такава, както и съответните рецептори в нея.

П.С. 3. Това видео е полезно и информативно: https://www.youtube.com/watch?v=ZB22iNCw0L8
И забравих да добавя нещо - алкохолът е в пъти по-вреден от тревата, но много хора не искат да приемат този ФАКТ. По-добре е въобще да не пиеш алкохол, който ти разсипва черния дроб, мозъка, бъбреците и т.н.

Успех и говори с родителите си, обясни им, че си разбрал/а грешката си и не искаш повече да прибягваш до марихуаната. В крайна сметка те трябва да са наясно, че тя не е брутално тежък и опасен наркотик, но все пак може да донесе известен риск за теб в случай, че продължиш.

# 11
 • Мнения: 11 967
Физиологично не е брутално опасен и тежък наркотик, но психологически....просто те пуска по нанадолнището.
Едно е да пробваш инцидентно, друго е да пушиш редовно от месеци.
Второто навява мисълта, че авторът/та просто е поел по лош път с лош край. Доверието на родителите си ще спечели много трудно, ако изобщо държи на него. Но по-важното е дали държи на собствения си живот и собственото си бъдеще.

# 12
 • Мнения: 4
Благодаря много за отделеното време !!!

# 13
 • Мнения: 737
Физиологично не е брутално опасен и тежък наркотик, но психологически....просто те пуска по нанадолнището.
Едно е да пробваш инцидентно, друго е да пушиш редовно от месеци.
Второто навява мисълта, че авторът/та просто е поел по лош път с лош край. Доверието на родителите си ще спечели много трудно, ако изобщо държи на него. Но по-важното е дали държи на собствения си живот и собственото си бъдеще.

Познавам съвсем нормални хора, които пушат спорадично без да им се отразява сега. Но не се знае в дългосрочен ефект какво ще стане. Хора умрели от марихуана няма, но от алкохолно натравяне, амфети, кокаин, хероин - мноооого.

# 14
 • Мнения: 1 813
Хора умрели от марихуана няма, но от алкохолно натравяне, амфети, кокаин, хероин - мноооого.
    Тези мантри са ми толкова познати, че откачам като ги чуя. Като навити на пружина сте, тези дето си я ползвате със здраве.

Общи условия

Активация на акаунт