Цветята в нашия дом - тема 77

• 29 540
  • 743
  •   1
Отговори
# 480
Не е от поливането, сега го пресадих, почвата е идеална, нито супер суха, нито много влажна.Корените изглеждат чудесно, само дето от предното пресаждане не са тръгнали настрани,а си седят на венче навити отдолу.
Сложих нова пръст, сложих добър дренаж, полях малко и го преместих по-далеч от радиатора и на по-високо, да "диша ".
Има плесен, защото беше с много листа, които покриваха цялата саксия и отдолу "задушаваха " почвата .
Четох доста за кафето, пише, че така става.
И обича влагата, даже да се пръскат листата с пулверизатор всеки ден обилно.

# 481
Каланхоето ми тази година ще цъфти обилно. Миналата зима се отчете с едно единствено цветче, сега от всяка пръчка - грозд. Като цъфне ще го покажа.

# 482
  • Бургас
И другото ми коледниче цъфна.
Есента му се бях зарекла, че ще го хвърля, ако не цъфне 😁

Та, имам бяло, това цикламено, трябва да си намеря и червено и ще си бучна от трите в една саксия.

# 483
Моля ви помагайте. Къде държите коледните звезди. Втора ми подаряват и тя умира. Sad

# 484
  • Пловдив
Държа ги в по-студена стая. Една имам от преди 3 години - хилава е и понякога зачервява върха на стръкчетата, а другата - сериозно си цъфна без изобщо да я завивам на тъмно и да я подрязвам.
С коледните звезди си е до късмет. И на мен преди тези са ми умирали 1 - 2, като дори са се оказвали без коренова система, посадено връхче, което изтрайва до Коледа и после умира...

# 485
  • Варна
Здравейте, дами Simple Smile
Идвам сред вас с молба за помощ да спасим една голяма шефлера Simple Smile
Гледам я от 4 години и всичко си беше наред с нея, стана много голяма, постоянно и излизат нови листа, общо взето мислех си,че се справям добре. От няколко месеца, обаче, по листата и се появи нащо лепкаво като смола. Сега от месец насам започнаха също и да и окапват листата. Листата не са сухи, окапват ей така както са си свежи и зелени. Не знам какво да направя. Моля дайте ми съвет Simple Smile

# 486
Моята шфлера беше така.В началото даже си помислих,че някой я е напикал(държах я на стълбището,зад асансьора в един ъгъл).След като я мих 3 пъти се усетих,че си идва от нея.Листата лъщят и са като лепкави.Но моята не умира,расте си така.Не и пречи по никакъв начин.Така беше над година и не е паднало нито едно листо(извън нормалното).Сега не знам как е,защото се преместихме,жилището се продаде и новите собственици изразиха желание да се грижат за нея(беше много голяма и да не се чудя как да я транспортирам,остана си там).

# 487
  • Бургас
Лепкавото, не е ли вид болест?

# 488
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
или щитоносни въшки или памуклийки.
огледайте я добре.
за мен шефлерата и кротона са податливи на всички знайни и незнайни болести и вредители. Sad

# 489
За мен шефлерата е най-некапризното растение. Държа 8 години една на западна, остъклена тераса. Лятото-жега, зимата - студ. Освен това тази тераса е и пушалня. Не помня дали въобще съм и сменяла пръстта. Добавям, ако преценя. Чат-пат слагам течен тор. Бетон. Цял храст става.

# 490
  • Варна
За мен шефлерата е най-некапризното растение. Държа 8 години една на западна, остъклена тераса. Лятото-жега, зимата - студ. Освен това тази тераса е и пушалня. Не помня дали въобще съм и сменяла пръстта. Добавям, ако преценя. Чат-пат слагам течен тор. Бетон. Цял храст става.
Аз също смятам, че е непретенциозна, но това какво отношение има по проблема ми с нея Wink

Ако са въшки, какъв препарат бихте ми препоръчали?

# 491
Не се разболява. Blush

# 492
И другото ми коледниче цъфна.
Есента му се бях зарекла, че ще го хвърля, ако не цъфне 😁

Та, имам бяло, това цикламено, трябва да си намеря и червено и ще си бучна от трите в една саксия.
Karzz, разкошно е, страхотен цвят! Всичките ти коледничета са прекрасни!

# 493
  • Бургас
Благодаря ти, Натт!
Бялото ми коледниче, след като прецъфтя първият цвят, сега е с нови пъпки. Малки са още, нямам търпение да ме зарадва пак с цвят!

# 494
На остъклена тераса ли ги гледаш?

Общи условия

Активация на акаунт