Цветята в нашия дом - тема 77

• 29 550
  • 743
  •   1
Отговори
# 465
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Simple Smile ще чакаме цвят. Simple Smile
имш ли нещо да го подпреш?
в цветарските магазини има едни "стълбички" за цветя.
или тел, около която да се увива като венче.
Simple Smile

# 466
Да,ще трябва да ида да взема нещо.Има един цветарски магазин до нас.Тя и саксийката е малка,ще взема от вкъщи една да донеса и да го пресадя,но нека малко се окопити и тогава.Отдолу избиват още 2 листенца.

# 467
Чак на пролет го пресаждай каквото и да е  това Simple Smile

# 468
За много години! Желая ви много здраве и късмет!

Да покажа и третото цъфнало коледниче

# 469
Ето семенцата на моята разновидност:
Скрит текст:

На мен също ми е много любопитно какво ще се окаже. Стискам палци да е червения дребос - намирам го за по-необичаен и интересен.
Колкото до отглеждането, става и на закрито, стига да е достатъчно светло. Цъфва и може дори да се опраши успешно. Естествено, ще му трябва нещо за опора и развитие на дължина.
Моите ги засявам април и през май, когато вече са по метър, отиват в градината. Слагам саксията до едно дърво и ипомеята се изкатерва чак до върха му - над 6 метра със сигурност Simple Smile
Скрит текст:

# 470
  • Велико Търново
Гледам циклами показвате, та се сетих, че и аз имам с какво да се похваля Simple Smile

Рафаелото е само за красота Wink иначе си е в оригиналната пласмасова саксийка. Много добро попадение миналата зима от Лидл. На работа е и след дългата отпуска не знам как ще я заваря, но така я оставих.
И сега един въпрос - ще се боря да спасявам меч. Досега съм го докарала до тук:

Стои в съвсем малко вода. Какво да правя по-нататък?

# 471
Аз моите ги набутах в затворена сиситема с керамзит, но корените бяха по-дълги от твоите.

# 472
Какво може да му е на това кафе ?

Така стават листата , изсъхват , падат и после други се свиват.Преди месец беше супер буйно , сега не е останала и половината шума, всичко изпопада.

# 473
Да не му е топло? Моето лимонче беше така,после четох,че зимата иска на хладничко,преместих го и се оправи. За кафето не знам,потърси в гугъл.
Аз до сега пресаждах цветя. 🥰 Опитах да спася коледничето,беше изгнило. 😣 В две саксии сложих здрави клончета,на едното даже имаше коренчета,дано се хванат. Ако не,другата зима ще купувам пак. Уж лесни лесни,а не мога да се оправя. 🤣
Насадих и едни хибискуси,че бяха във вода и бяха пуснали корени.
Видях,че май и една семка от мандаринка ми е покълнала,дано не я прецаках като я преместих. Уж заедно с пръстта,ама...

# 474
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
вервам, има ли наистина бял налеп по листата или само така изглежда на снимката?
не съм специалист, но бих напръскала и кафети и почвата с нещо за гъби и плесени.
другото, което забелязвам е, че са кафяви само от едната страна. това страната на радиатора ли е или на прозореца?
Simple Smile

# 475
И аз си мисля да не е някакво заболяване .Само от към сенчестата страна е така(към прозореца са свежите листа).И наистина събира по почвата плесен.
А може и да му е топло , защото в стаята е доста топло, кактусите избуяват направо, много им е добре, но всички широколистни са леко посърнали и им падат листенцата по малко .
Има ли такъв препарат ,за плесен по цветята ?
По един и същ начин тръгват всички листенца , баба ми едно време викаше на село, като стане така с културите, че ги е хванала мана.

# 476
Миналата зима от същата болест ми умряха над 20 цвета . Знаете споделяла съм ви, че правих какво ли не, но те просто умряха.

# 477
Миналата зима от същата болест ми умряха над 20 цвета . Знаете споделяла съм ви, че правих какво ли не, но те просто умряха.
И аз мисля, че може да е болест някаква.
И май е от бонзая.
Той така умираше и му падаха листата.
Сега съм го преместила в по-хладна стая и за момента спря листопада.
А и го пресадих, може това да е имало значение.
Ще взема да пресадя и кафето, да видя как е положението при корените .

# 478
  • на острова на мечтите

За първи път цъфна христовият венец гигант. Захванах го от клонче и съм много щастлива.

# 479
При мен така изсъхваха листата на азалия и гардения, когато от незнание ги бях сложила в грешната почва. Вервам, а защо има плесен по почвата, май честичко го поливаш? Остави да позасъхва, преди да полееш пак, и наливай само в чинийката.

Общи условия

Активация на акаунт