Цветята в нашия дом - тема 77

• 29 552
  • 743
  •   1
Отговори
# 450
Радиатора е причината. Преместете я без да я пресаждате.

# 451
Здравейте, това ми е втория опит за циклама този сезон и не изглежда особено добре. Поливам в подложката само, през 4-5 дни (когато и другите цветя), на западен прозорец е, около 20 см встрани от радиатора. Мога да я преместя на западен прозорец без радиатор ако топлината пречи. Но какво иска? Повече вода, по-малко вода, друго място, как да й угодя? Не е пресаждана, от около 2 седмици е при мен.

Благодаря!
Цикламата обича хладно и да не я пече. На остъклен балкон ще вирее чудесно. Гледах една 10 години. И е добре да се извади от тази саксия, ако така е купена, и да се сложи в друга. Да ѝ се добави отстрани друга пръст. Торфо-почвената смес на Лактофол ѝ харесва.

# 452
Моята е на източна, неотоплена тераса, идеално и е, през нощта става доста студено.
Предишната ми, която гледах 5-6 години, това лято реши, че ще умира и си отиде за много кратко време.

# 453
Според мен и поливането на 4-5 дни е множко предвид сезона /и не само/ и въпреки радиатора.

# 454
Нахлувам в темата с молба.
Преди десет месеца ми подариха Антуриум, който тогава беше с четири или пет цвята, алено червени. На два пъти го местя от тогава, последно след започване на отоплителния сезон, го отдалечих от чугунения радиатор, с ТЕЦ сме. Все пак, той доста изсушава въздуха, но го отдалечих по този начин и от светлината. В момента е отрупан с цветове, но са зеленикави, загуби се онзи прекрасен аленочервен цвят. Не съм слагала тор от края на лятото. Дайте моля съвет, какво му липсва
Скрит текст:

# 455
Че то си има антуриум със зеленикаво розови цветове. Да не са били старите му боядисани в червено?

# 456
Какво е това ?
Беше коледен подарък , семена в пликче и саксийка.Пишеше само на някакъв много странен език и не можах да разбера от какво са семената .

На много светло място е.

# 457
Снимай листата. На първо четене ми прилича на умираща циклама, но съм без очила.

# 458
Това е точно покълнало, отгоре още се държи семенцето, за това изглежда умиращо .
За 3 дена порасна толкова.Буквално расте пред очите ми.

# 459
  • София
На мен даже семката не ми е позната.Но не е циклама,тя има кръгли семенца и покълва бавно.

# 460
Прилича ми много на кипърска лоза (Ipomoea quamoclit).
Сея я в саксийки всяка пролет, пониква и расте много бързо, и точно така остава обвивката на семената по връхчетата на първите листенца. Ако следващите листенца са с типичната силно нарязана петура или като иглички, значи е това.

# 461
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
боб? бобът расте много бързо.
https://www.youtube.com/watch?v=pg92cspLy0I
преди време се продаваха семенца боб с някакви пожелания по тях.
уж като израсте боба, надписа ще излезе на листото...
нямам спомен някой да се е похвалил  с късмета си.

# 462
Семената бяха малки, определено не са бобови.
Нямам търпение да ида утре на работа и да видя какво е станало, за 2 дена кой знае колко е пораснало 😀

За много години! Живи и здрави и повече зеленинка тази година 😋

# 463
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
с тази форма на листата, ако не е ипомея или боб не се сещам какво друго може да е.
пускай снимки Simple Smile много ми е любопитно Simple Smile

семена и кълнове на ипомея.

Скрит текст:

този бърз растеж и цвета на листата обикновено са знак, че има много влага, много топлина и недостатъчно светлина.

# 464
Май е въпросното "грамофонче".
Почват да се оформят листата.
За тези дни не е пораснало още на височина.
Да, беше му тъмно,защото като го насадих навън беше мрачно и мъгляво и така първите 2-3 дена.Тогава избуя.
Ето една снимка от днес.

Общи условия

Активация на акаунт