На море в Гърция 2019-VI/2020

• 58 890
  • 739
  •   1
Отговори
# 105
Много ви благодаря! Green Heart

Реших и да потърся след Волос надолу по пътя някое живописно селце за преспиване. Simple Smile

# 106
Може ли да ми препоръчате таверничка с панорамна/красива гледка на Ситония?

Нещо от сорта на 5 steps in the sand Dropped pin
Near Kolpos Agiou Orous, Greece
https://maps.app.goo.gl/M7PiuzT4HRbuKoJb9

# 107
Букадура на плажа Елиа. Локацията и гледката са прекрасни. Към кухнята аз лично имам забележки въпреки високите рейтинги.
https://goo.gl/maps/M19Q12XhUZn944kV7

# 108
Много благодаря !

# 109
  • София
Сарти-таверна Парадайз.

# 110
Бях питал в някоя стара тема за Гърция относно остров Хиос и като цяло всички ходили бяха доволни.
След посещението и ние сме много доволни, всички очаквания се покриха и винаги бих го посетил пак.
Някои бяха писали за емигранти, няма такива, само в главния град видях тук-там разни цветни, но не просещи или продаващи нещо.

# 111
  • София
Alexslav, ако имаш възможност разкажи малко повече за Хиос - кои места посетихте, кое най-много ви впечатли. Интересно е и как пътувахте до там. Може и снимки да ни пуснеш, сигурна съм, че ще зарадваш доста потребители на темата. На мен много ми се ходи на Хиос, но малко ме притесняваха мигрантите, защото миналата година като пътувахме с ферибота до Икария имаше доста тъмни субекти и военни с автомати на пристанището (така беше и на Лесбос, и на Самос).

# 112
Утре ще пусна снимки.
Нямаше никакви военни, нито автомати, супер спокойно е. Извън града Хиос няма нито един тъмен, не че там има много. Острова е супер спокоен като цяло. Плажовете са пясъчни и чакълести,  на много от тях бяхме само по няколко човека, водата е кристална.
Има няколко интересни стари селца в южната част, храната е отлична и по-евтина спрямо Гърция като цяло. Няма туристи като цяло,  90% от туристите  са гърци има и малко богати турци.

Ние пътувахме със самолет от Солун и си взехме кола под наем и къща под наем.

# 113
В крайна сметка се забихме отново на 5 те стъпки в пясъка, всичко 6, но накрая ни таксуваха 12 евро за 4 филии царевичен хляб.

Като им поисках фискален бон хляба отпадна, но бон не получих.
Времето беше уникално, посетихме портокали бийч и беше супер спокойно, без навалица.

# 114
Обещаните снимки от Хиос

# 115
Здравейте! През октомври топло ли е в Гърция,защото мислим да ходим цялото семейство в Алексанрополис,но незнаем през кой месец е по-топло. Ако някой знае да каже.

# 116
Времето през октомври е като в България.За разходка е подходящо,но за плаж със сигурност не става.

# 117
Ако се слиза надолу е топло . В момента сме на Пелопонес до 30 -32 градуса стига , водата 26, чудно за плаж, изгоряхме дори . Ходихме и на остров Хидра,  също е плажно.

# 118
  • Варна
така наречените ''крила на сезона'' , т.е. - април , май и септември си е твърде много въпрос на късмет и каква се случва годината - и края на април и средата на октомври сме правили плаж , е по на юг от Халкидики.А се е случвало юни и началото на септември  , 5 дена дъжд и вятър и да търсим якета и анцузи Sad

# 119
Вече няколко години правим плаж по това време , че  по-късно. Дори след 15 ти октомври е било и по-горещо. Просто тук сезона е по-дълъг, крилата са след средата на октомври.

Общи условия

Активация на акаунт