На море в Гърция 2019-VI/2020

• 59 622
  • 739
  •   1
Отговори
# 195
Югът е истината. Следващия път само там. На Балос ние ходихме с корабче и сме доволни (има доста предимства откъм удобство, а и о. Грамвуса - недостъпен по друг начин, не е за изпускане). Бих отишла и пеша, ходене не ни плаши - не по-късно от месец април обаче.

# 196
  • София
Да ти кажа и на 20 септември си беше ок Балос. Малко хора имаше. Но ние отидохме късен следобяд, тъй като първо ходихме до Елафониси и Фаласарна. На мен ми се видя излишно да си прекарам целия ден на корабчето заради един плаж. И не съжалявам, че драпах пеш Simple Smile

# 197
  • Пловдив
Да видим нас как ще ни огрее с температурите. Септември гласим, но на 15 трябва да сме се прибрали за училище.

# 198
Ние бяхме около 10.09. някъде, ами навалица си беше, особено след 12 ч. на обяд, като дойде големият кораб, а и всички поуспали се туристи с рентали. А опашката за коли беше поне километър-два извън паркинга. (От кораба на връщане се виждаха много добре колите на хълма.)
Тази снимка като се увеличи дава добра представа колко хора има.

А тази съм я сложила да плаши окото, всъщност съвсем не се чувствахме по този начин Simple Smile

Jul,
и ние бяхме по вашите дати.

# 199
Имам въпрос тъкмо за южен Крит. Извинявам се, ако е писано, нямам спомен. Ходилите и до Палеохора, и до Превели, как пътувате? Връщахте ли се на север с кола или ползвахте фери?

# 200
Разделихме настаняванията.
За Палеохора пътувахме от северната част - бяхме отседнали във вила край с. Вулгаро, от който правихме и "лъчи" към Фаласарна, Балос, Елафониси, Ханя. Пътят не е тежък и има едно симпатично село с хубави кръчми в планината, Канданос.
Когато ходихме до Превели, стартирахме от единствения хотел с три стаи на плажа Схинария (близо е до Плакияс, за ориентир). Там има приятна поредица плажове, някои са по-комерсиални като Плакияс и Дамнони, други като Амудаки и Схинария - по-малко. Самият плаж на Превели не става много, но устието на реката и палмовата гора са  впечатляващи.
За Лутро, Хора Сфакион, Франгокастело и т.н. бяхме в друго селце и хотел на юг.
Иначе Хора Сфакия-Палеохора е съществуващ фериботен маршрут и е възможен през сезона. Превели е далечко оттам и отсечката Хора Сфакия-Плакияс не е бърза и съвсем лесна, както писа и Миленка_Д някъде назад, но си е път по суша.

# 201
  • София
Ние до Палеохора ходихме от Кисамос с колата. Попътно обядвахме в едно село с К (Параход го знае,че на мен ми избяга името Simple Smile ). После се разходихме до Палеохора,пихме кафе,помотахме се по плажа,и обратно към Кисамос.

# 202
Молец,
сега разбрах какво точно питаш, че реотанът албански. Значи, крайбрежни пътища (силно казано крайбрежни, доста навътре влизат) на юг в тази част са Сугия-Палеохора-Грамено и Хора Сфакион-Скалоти-Селия-Превели. Отсечката между Сугия и Хора Сфакион (повечето със смяна в Агия Румели, но има и директен във високия сезон) е само по море или с връщане на север през Ханя.

# 203
Много благодаря и на двете!
Имам си чудене по въпроса от известно време. То е ясно, че ще се нощува на няколко места, но ми се ще да редуцирам броя на квартирите, колкото е възможно.
Мислих евентуално за нощувка - две около Палеохора и от там с фери покрай планината, ако намеря кола под наем, която можем да качим.

# 204
Здравейте,

В голяма чуденка съм за избор на дестинация за следващата ни почивка - о-в Левкада или Скиатос? Моля за вашето мнение, единственото ми изискване е да няма (много) завои по пътя, че на малката и става лошо и голяма навалица да няма къде да се паркира на плажа. Става въпрос за пиковия сезон август месец. Хотела ще го търся по-нататък, но ми е важно да се ориентирам за дестинацията. Като плажове ми харесват Кариди, Лагониси (източната част на Ситония), но искам да избегна двучасовото търсене на място за паркиране през пиковия сезон. Та кой от двата острова е по-подходящ за малки деца? Може и да препоръчате друг о-в в близост, който да отговаря на посочените критерии, и вариант е да направим еднодневна екскурзия до Скиатос или Левкада.

# 205
И двете места са много натоварени през август, иначе аз съм за Скиатос. Пътят дотам е само магистрала и има несравнимо повече (и по-хубави) пясъчни плажове.
Лефкада печели с невероятно синьо на западния бряг, вятър за сърф и спестени пари за ферибот - до Скиатос си е перо. За малки деца пък няма никакво колебание кой е по-подходящ.

# 206
Благодаря за мнението, Параход!
Връщам се назад да чета за Скиатос и ако имам въпроси ще питам по-натам.

# 207
Здравейте,
Планираме уикенд в Солун и бих помолила да споделите  места за паркиране, хубави заведения за хранене, забележителности, които непременно трябва да посетим.
Предварително благодаря.

# 208
Паркирането в централната част на Солун като правило е платено. Има като нашата синя зона - с талони или с смс, но само за гръцки номера. Повечето туристи ползваме платени паркинги (гаражи), ще ги намериш на гугъл мапс. Открити и малко по-евтини има на пристанището и на панаира.
Относно ресторанти, Солун е кулинарна вакханалия - с хубави заведения е пълно навсякъде, но по-голяма концентрация има в пристанищния квартал Лададика и около Бялата кула, а на централния площад "Аристотел" - барове и сладкарници.

Забележителности - кулата, крайбрежната алея с чадърите, църквите "Свети Димитър" и "Агия София , Ротондата "Св. Георги", Арката на Галерий, Римската агора, площад "Аристотелус", Ано Поли...

# 209
Някой знае е ли дали на 24 декември работят хранителните магазини  преди обед в Солун?

Общи условия

Активация на акаунт