СЕДМИ клас 2019/2020 - тема 3

• 28 591
  • 782
  •   1
Отговори
# 675
Изобщо не се затормозявам, ако по география или история, не е запомнил абсолютно всички факти. Голяма работа. Виждам, че и той не се затормозявам. Както казах, доста е рационален. Но пък е попаднал на учители, които не държат да се помни и знае всяка една подробност. Искат същността.
По БЕЛ входното им ще е чак другата или по-другата седмица. На родителската среща учителката по БЕЛ каза, че първо ще направят един много подробен и задълбочен преговор на всичко учено в 5-6 клас. Едва след това ще е входното и ще започнат с новия материал.

Петокласникът ми имаше вече входно по ИИ. Наборът още не, но може би ще прави.

# 676
Казвам веднага- правиха по Изобразително изкуство входно ниво. Blush Преди малко Школо  ме информира- 3...

# 677
  • София
От предния ми пост думите "Ти олигофрен ли си?" бяха именно на учителката по география...
След преместването, обаче, новата учителка именно по география е хит. Разказва много увлекателно според него. Мисля, че и преди съм споменавала, че тя събуди интереса му към Япония и японския. Дава интересни проекти. Като цяло нейните часове се чакат с интерес. Особено тази година, когато ще учат Европа, се е "заканила" да им организира постоянни "пътешествия".
Доколкото разбирам другият интересен предмет му е физика.

# 678
Е как, и по музика даже
Обаче интересно, не мрънкат за многото информация и изисквания по музика( учат и ноти, и много теория), а по география мрънкат. Но и личността на учителя си е важна или не знам и аз.

# 679
"Чували ли сте за занимания по интереси в училище? Има ли такива при Вас?"
Тези занимания се финансират от Държ.бюджет, т.е. безплатни за родителите.
В момента в училищата текат срокове за сформиране на групи с деца за тези занимания.
Тематични направления „Дигитална креативност“, „Природни науки“, „Математика“ и „Технологии“.
Надявам се да съм полезна!

# 680
Казвам веднага- правиха по Изобразително изкуство входно ниво. Blush Преди малко Школо  ме информира- 3...
Еееех, засмя ме, както казва малката. Пускай хлапето на уроци:joy:

# 681
Има съобщение на сайта и до там. Само събират информация. Предни години имаше хубави неща- лфк, шах, даже готварство и боулинг, по различните програми през годините. Дано и сега има нещо интересно

# 682
  • София
При нас също минаха почти всички входящи.
Както очаквах, при едната хич не е розово положението, но съм се примирила, другата е ок.
Дотук едната госпожица има три тройки, три четворки и петица, като очаквам и още слаби оценки.
По мат и по история и география са тройките, четворките са по ИТ, мат и Бел (на точка от 5.) и петица по физическо.
Другата има шестици и две петици, по история и география.

Колкото и да мъчим разказвателните, при едната не се получава просто защото не се иска нещата като цяло да се разберат и запомнят, а се искат конкретни според мен дати, факти и неща. А при нея паметта не е силна страна и просто е загубена кауза. Аз също не мога да запомням подобни точни факти. Другата госпожица има доста добра памет и това и помага  при тези предмети. Примирила съм се, стига да не е две всичко различно от двойка ще го преживея по разказвателните. Повече ме притеснява, че не стартира никак добре по БЕЛ и МАТ, с четворки и тройки, а тези предмети хич не искам да се неглижират. Дано потръгнат нещата по-нататък, макар да знам какъв е материала по мат и да няам много надежди, че ще и стане по-лесно.

# 683
Някои учители обичат да слагат слаби оценки на входните и високи на изходните. Така се води, че са ги обучили добре

# 684
  • София
3 по ИИ?!
Това вече е смешно. 😁
Въобще за мене е загадка защо и как милите предмети пеене, рисуване и трудово са се превърнали в строго теоритични нАуки.
При нас класната е по ИИ. Високоинтелигентен човек.
Не им раздава учебниците по въпросната дисциплина, за да не се загубят. Рисуват си спокойно - те от първи клас са с нещо като леко разширено изучаване и доста техники са научили.

# 685
Какво друго ми остава, освен да приемам нещата с усмивка Simple Smile

# 686
Откакто ми поискаха подвързана тетрадка с полета по ... физическо, вече нищо не може да ме изненада Joy

Хич не знам кога са им входните, даже и не питам. Наборката засега се справя добре, само съм ѝ казала, ако има нужда от помощ по нещо да каже.
Всъщност, май се похвалих, вместо да се оплача Blush

# 687
Rummi_pl, в Плевен ли учи детето ти?

# 688
Преди твърдо беше решила, че ще е МГ-то, но сега нещо ми приказва за ЕГ, за новата паралелка.
Имат Софтуер от тази година и ще търся отзиви.

Последна редакция: чт, 03 окт 2019, 16:48 от rummi_pl

# 689
И нашите учебници по музика и ИИ стоят в училище. Никога не са се появявали вкъщи за 7 години, дори за подвързване. Знам обаче, че имат.

Общи условия

Активация на акаунт