Отговори
# 435
Fancy, с дете в прогимназията си толкова зелена, че дори ми е смешно да коментирам самочувствието ти. И няма значение на колко си години, а че летвите за детето ти тепърва предстоят, и в академичен план, и в личностен. И чак след като имаш завършила и работеща дъщеря, тогава може да кажеш, на база вече преживяното и случилото се, че нещо знаеш или нещо си постигнала. И след това има още летви, но поне голяма част вече са минали и някаква оценка може да се направи.  С това мисля да приключа темата.

Последна редакция: сб, 19 окт 2019, 17:03 от Анонимен

# 436
Добре, Попеа, признавам ти правото да поучаваш и нравоучителстваш от позицията на опита ти. Обаче, ще ми оставиш правото поне да се усъмня в актуалността на твоя опит.
Simple Smile

Ама Попеа, ти осмисляш ли какво значи на мен лично да ми стане кеф? Не по принцип. И независимо от контекста на казаното в анонимен форум от човек, който изобщо не ме познава. Simple Smile

Да не говорим, че така както си тръгнала мога да продължа. Когато твоето дете формира щастливо семейство, народи си деца, остарее и каже, че живота му е бил пълноценен и осмислен и т.н. можеш да говориш, че си постигнала нещо. Хайде стига глупости!

# 437
Аш, и няма да е вярно за всички,  поне за моя случай не е.
Фенси, от своя опит не знам някога някой да е повярвал на "патило", и ти няма да си изключение. Явно всеки трябва да си мине по пътя и да си изживее сам своите разбирания, независимо правилни или грешни се оказват впоследствие. Затова и вече силно се съмнявам в ползата от споделянето, само загуба на време или чесане на его.

# 438
  • София
Попея, без да се засягаш за възрастта, и вече наистина е офтопик, но по твое време жените са раждали малко по-млади наистина.

# 439
Попея, без да се засягаш за възрастта, и вече наистина е офтопик, но по твое време жените са раждали малко по-млади наистина.
Разбира се, че е така, какво да се засягам, аз съм била комосомолка, мили дами Simple Smile Не че се гордея, такова беше времето Simple Smile  Не малко, а много по-млади, всъщност. И това няма връзка с ЧУ или ДУ, сега жените като цяло раждат много по-късно.
Исках да кажа, че формално няма да е вярно. Ето, и за Ежковата съпруга няма да е, и тя е с деца в ЧУ. Но ако се сложи тайм-лимит, тогава да.
Фенси, казах, че и след това има летви, но това не променя факта, че ти не си прескочила нито една, освен самото раждане. Та не разбирам на каква база имаш това самочувствие в това отношение, но пък от друга страна, самочувствието най-честно е в обратна корелация с опита и знанието, колкото повече знае човек, толкова повече знае, че не знае. Та така.

Последна редакция: пт, 18 окт 2019, 17:36 от Анонимен

# 440
В нашия случай - 23 и 26 съответно...

# 441
  • София
Относно летвите - хората с по-поотраснали деца не са имали щастието да преживеят летвата за кандидатстване в ПУК и в 1 клас и вероятно не подозират какво изпитание за родителите е това през последните няколко години. Т.е. на нас родителите с по-малки деца не ни е било лесно. Да не броя забременяване след 30 и раждане на недоносени деца, гледането им в кувьози и т.н. Та не сме и ние без летви, де.

Попея, радвам се, че не се засегна!

# 442
  • Майничка
А последните пък какво общо имат с образованието? Само една връзка виждам, пу, да не чуе дяволът.

# 443
Относно летвите - хората с по-поотраснали деца не са имали щастието да преживеят летвата за кандидатстване в ПУК и в 1 клас и вероятно не подозират какво изпитание за родителите е това през последните няколко години. Т.е. на нас родителите с по-малки деца не ни е било лесно. Да не броя забременяване след 30 и раждане на недоносени деца, гледането им в кувьози и т.н. Та не сме и ние без летви, де.

Попея, радвам се, че не се засегна!
Ха, ако си мислите, че проблемните бременности са само прерогатив на майките след 30, сте в дълбока заблуда Simple Smile Съвсем е оф, но раждането си е летва и винаги е било, да не говорим какви бяха медицинските възможности някога и какви са сега. Но това не променя факта, че майките на малки деца не са преминали достатъчно летви, за са демонстрират самочувствието на Фенси относно образованието и личността на детето, независимо от възрастта на майката. Просто децата са прекалено малки, за да служат като барометър за правилността на дадено решение или стратегия. Когато е ясен резултатът от образователната стратегия, тогава може да има и самочувствие, според мен. За целта поне 7 клас да мине или 12-ти Simple Smile Но пък явно самочувствието не е непременно обвързано с практическите резултати, както многократно се убеждавам в този форум.
И да не е съвсем офф- за мен предимството на ЧУ са точно зелени и бели училища в учебно време. За Фенси явно това е голям минус. Всеки, който чете, може за себе си да реши иска ли ги и ако да, къде да ги търси, в кои училища, и къде ги няма.

# 444
Когато детето ти е излязло от образователната система, информацията ти и съветите не са актуални. Летвите, които преминава някой сега , са различни от твоя опит и стратегии
По твоята логика в тази тема могат да пишат само родители на порастнали деца  newsm78

# 445
Когато детето ти е излязло от образователната система, информацията ти и съветите не са актуални. Летвите, които преминава някой сега , са различни от твоя опит и стратегии
По твоята логика в тази тема могат да пишат само родители на порастнали деца  newsm78

Могат да пишат всички, разбира се, но не могат да са сигурни в резултата от стратегията си, защото още го нямат, заради което е добре да са малко по-умерени в убеждението си, че са непогрешими. Така както са сигурни тези, които вече го имат. Не виждам много неща да са се променили в сравнение  с времето на моето дете - нито тук, във форума, нито в реала. И по мое време имаше амбциозни харпии, които смятаха, че дадено ЧУ им отваря всички врати след това, както и сега. Няма да коментирам резултата от това убеждение.
А относно актуалността на ЧУ в България, точно пък човек от Канада и после САЩ, който още се чуди (или поне се чудеше до миналата година някъде, може вече и да се е начудил) да се върне ли, да не се ли върне в БГ, най-много я има, ще знаеш Wink

# 446
А относно актуалността на ЧУ в България, точно пък човек от Канада и после САЩ, който още се чуди да се върне ли, да не се ли върне в БГ, най-много я има, ще знаеш Wink
Човекът вече си има еднопосочен билет за връщане, че дори и детето си е записал в училище в Бг. На всичко отгоре същият този човек освен че има педагогическо образование е виждал и др учебни системи...така, че идеи има много.

# 447
  • София
Извинете, за кой човек става дума?

# 448
А относно актуалността на ЧУ в България, точно пък човек от Канада и после САЩ, който още се чуди да се върне ли, да не се ли върне в БГ, най-много я има, ще знаеш Wink
Човекът вече си има еднопосочен билет за връщане, че дори и детето си е записал в училище в Бг. На всичко отгоре същият този човек освен че има педагогическо образование е виждал и др учебни системи...така, че идеи има много.
Е, а как това показва, че човекът има знания за БГ системата, след като 20 години до момента е живял извън БГ, детето му е родено и до момента е расло извън БГ и даже не знае български,  само на този човек му е ясно Wink Идеите не са резултат. Но пък твоите постове доказват, че Фенси е направо експерт в сравнение с теб Simple Smile

Аш, Титина е човекът.

# 449
Щом казваш, аз съм живяла под похлупак.

Общи условия

Активация на акаунт