Отговори
# 150
  • София

Айде, стига сте се правили - всички тук сме читанки!
Какво наричаш читанка? Зубър или е по-широко определението ти?

# 151
  • София
И понеже София не е България, да ви кажа, че и в момента в "обикновените" училища в провинцията, който иска да научи нещо, учи по "уча.се", а т.нар. помощник-възпитателки само отбиват номера, като се водят на работа. Та при нас "бъдещето" е сега, само че не поради развити технологии, ами заради обикновен мързел/невежество/арогантност.

# 152
  • София
Ако направим един бърз преглед на образователното ниво и тип училище на пишещите в темата, най-вероятно ще се окаже, че повечето са завършили езикова или МГ с успех над 5.50.

# 153
  • София
Ако направим един бърз преглед на образователното ниво и тип училище на пишещите в темата, най-вероятно ще се окаже, че повечето са завършили езикова или МГ с успех над 5.50.

И на мен така ми се струва Joy Пълни читанки.

# 154
Затова образователните ще са за средното и високото ниво в социалната йерархия
...
Целта на така наречената дигитална трансформация е да автоматизира работата (и елиминира) средният и ниският сегменти от средната класа.
Както и силно да ограничи нуждата от висока средна класа. Така че, съжалявам... Образование не се предвижда и за 80% от средната класа.
Точно тези, които сега се репчат, че инвестицията в университет не се изплаща. И са прави - за по-голямата част от това, което се предлага.

# 155
  • София

100% попадение. Life is a circle Simple Smile. Изискванията към себе си пренасяме върху децата.

# 156
  • в страната на чудесата
Ми аз до седми клас си бях в кварталното и не мисля, че нивото му беше по-високо отколкото е сега. От тогавашните ми съученици няма бясна реализация, но хората си имат професии и си живеят нормален живот. Е, не пътуват всяка седмица до Щатите, не са в топ файв. Някои от тях са свежи люде, с които до ден днешен ми е приятно.
Та този гърч по свръх образованост някак не го намирам за задължителен. За много хора ми е непонятен. Например да се забиеш да учиш бизнес в Холандия намирам за пълна липса на въображение и АБС снобария.
И все пак сегашните деца са по-информирани и по-образовани от нас. Друг е въпросът какво значение има това.
В прованса расте относителната тежест на циганите в клас. Ама те и преди бяха зле, и сега са.

Апокалиптичните прогнози за М-хелт няма да се случат лесно. Не щото не може, а защото някой трябва да носи отговорност и да бъде виновен Simple Smile

# 157
  • София

22-ро, 5.49 (предварителните ми изчисленията и безспирните реформи нещо се разминаха в последния момент).
И питах, защото съм виден мързел и ако някой ме види да се припознавам като зубър ще ми се смеят, а и е обидно за онези от класа ми, които завършиха със златен медал, едната беше 10-та в света на САТ и 7-ма на TOEFL (или обратното, не помня със сигурност)  Wink Иначе не отричам да съм чела много, много съм и писала, но да съм учила много, старателно, че  и по всичко – изобщо не.

# 158
  • София

100% попадение. Life is a circle Simple Smile. Изискванията към себе си пренасяме върху децата.

на всичко отгоре децата ни ни надминават с лекота.

# 159
  • София
E, нали точно това целим Simple Smile.

Цитат
Апокалиптичните прогнози за М-хелт няма да се случат лесно. Не щото не може, а защото някой трябва да носи отговорност и да бъде виновен
Що, сега в България някой носи ли? Да сте се опитвали да намерите виновен за лекарска грешка?

# 160
И все пак сегашните деца са по-информирани и по-образовани от нас. Друг е въпросът какво значение има това.
По-информирани - да. По-образовани - дали? И кои? А значението те ще видят дали има и какво е ...

# 161
  • Майничка
Между другото, едно интересно предложение от фестивала "Не)възможното образование" - документалният филм Most Likely to Succeed (Най-голям шанс за успех) - трейлър https://www.youtube.com/watch?v=ZhoWYZN2_Rg

# 162
  • София
И аз мисля, че като цяло не са по образовани. Дори не са по-информирани. Ако са информирани, то е за глупости, образно казано. Нямат сериозна обща култура. Те "скролват" нещата, така и не задълбават. Има една малка част от децата с по-добро образование и знаещи.

# 163
  • в страната на чудесата
Шарки, нямам намерение да влизам във вестникарски полемики. Това, което казах е общо и се отнася както за България, така и за останалите европейски и американски държави.

Анди, типично за всяко поколение е да мисли, че следващите са по-зле. Животът се променя и критериите за всичко също.

# 164

Еми така е, аз отдавна мислех да го кажа. Всички тук сме читанки. Чак се чудя как не ви е ясно какъв смисъл се влага в това. Читанка не значи смотан зубър с очилца. Не значи и зубрач, макар че всички сме зубрили яко по предмети, по които просто трябва да се зубри. Читанка значи някой, който много е учил, много е чел, много се е упражнявал, много труд е вложил, а е очевадно, че всички тук са такива.

Общи условия

Активация на акаунт