Отговори
# 465
  • София
Нотарис, на родителските срещи при нас имаше доста татковци на деца в 11 или 12 клас.
Скрит текст:
И да ти кажа често бяха не само по-редовни от майките, ами и  по-големите ентусиасти в търсенето на отговори на този или онзи въпрос от страна  на учителите. А има принципно  и специални родителски срещи, на които не ходиш , за да ти хвалят детето, а за да се запознаеш с конкретика  около изпит примерно и да подпишеш документи. Ако не греша, в 11  клас точно попълвахме и подписвахме бланки (децата също бяха подписали преди това документи), че сме информирани за условията и сроковете,че сме запознати с  изискванията за полагане на сертификатния изпит по езика и т.н. Помня го случая не заради друго, а  понеже немецът на мен разсеяно ми даде една бланка само, а аз му поисках и втора. Вероятно ако не идеш, ще пратят документацията по детето и пак ще я получиш/подпишеш/върнеш, но все пак и на място има какво да чуеш по въпроса. Иначе на когото му е зор да му хвалят чедото, сигурно си организира регулярно ходения в училище в приемните часове на учителите, нямам опит, но съм чувала от децата си за такива случаи. Или пък родителски, свързани със заминаване  по проект/програма в чужбина. Коментират се самолетни билети, уточнява се дали непълнолетните деца в групата имат декларация от мама и тате да пътуват сами или ще бъдат "прикачени" с такава към учителя, други детайли..

Последна редакция: пт, 18 окт 2019, 23:39 от пенсионирана русалка

# 466
Моето и учи, и работи, разбира се. А който иска, да ми вярва, който не иска, негова си работа. Аз, както вече казах многократно, моята работа съм я свършила и резултатите са налице (пу-пу, да е жив  здрав!). Който има работа за вършене, си е негов проблемът как ще я свърши. Полза от споделянето няма, само разправии. Така че аз бях дотук със сериозните постове.
Рос, няма спор за възрастта, само коментар, че сега средната възраст за първо дете е по-висока от преди. То има и статистики по въпроса, и обяснения на този демографски  факт.

# 467
Това са специални случаи, които изискват да отидеш. Или поне да се подпишеш.
Говоря за регулярните такива, по две годишно или повече, не помня вече, от пет години поне не съм имал честта.
Татковците ще ходят и хоро ще играят, като не стават за друго😀 “Борбата е безмилостно жестока ...........”, макар и в друг контекст.

Това е за скрит текст, ама не знам как: Аз съм учил в прованса. Баща ми беше директор на на специализиран техникум, сигурно си е разбирал от работата, щото под 30 беше станал директор. На стари години го беше яд, че зарязал София заради това предложение, ама човек никога не знае. Та мисълта ми беше, че просто нямаше как да ми цъфне на родителска нито в началното, нито когато и да било в съседната гимназия, особено да му набиват канчето за поредната пакост на сина му. Та някакси от него ми е останало отношението към родителските срещи.

Те и моите бяха така - двама ги хвалят, трима ми обясняват за дисциплината и защо имали децата собствено мнение и били много отворени. Ами не можеха да търпят прости даскали, а такива има много. Голямата ми дъщеря беше казала на тая по английски, че не знае точно нещо си, та ме викаха при директора; малката, дето й търсим евреин,  на нейната учителка по английски в споменавано тук ЧУ десет години по-късно не само и беше казала, че греши, но й го беше доказала. Пред целия клас. Е, от там направо хванахме пътя. Ама няма нужда, аз това с дисциплината от пети клас съм го играл лично.

Последна редакция: сб, 19 окт 2019, 00:19 от Notaris

# 468
  • София
Нотарис, маркираш текста, който искаш да скриеш, после горе в полето (над писанието, което ще пускаш) избираш "скрит текст" и си готов.

Имай предвид, че описаното от теб може и да е друго. Особено ако става дума за по-малък град - баща ти и без да ходи на родителска е знаел какви ги вършиш. Simple Smile В голямото село невинаги е така.

# 469
Естествено, те с другите даскали си се срещаха през ден. И от детска педагогическа се обаждаха. Иначе на онзи етап нямаше какво повече да се иска и очаква от мен, в 9 клас си знаех какво искам да уча, в Оксфорд не ни приемаха, за СУ си имах успех, правото там си беше ОК, та си нямаше нашите сегашни грижи моето соц. родителско тяло. Сега е гаднооо😀

Попеа, че тя и моята едната работи. Номерът е да не работи, ако ме разбираш. Или най-много вътрешен дизайн.

ПП На айпад нещо не става със скрития текст.

# 470
  • София
Все ми скрива текста, 2 мин и ще пусна картинка как става.
Напиши показаното на картинката, а на мястото на многоточието сложи текста, който искаш да скриеш.

Последна редакция: сб, 19 окт 2019, 00:40 от пенсионирана русалка

# 471
Благодаря, утре ще опитам.

# 472
Скрит текст:
Естествено, те с другите даскали си се срещаха през ден. И от детска педагогическа се обаждаха. Иначе на онзи етап нямаше какво повече да се иска и очаква от мен, в 9 клас си знаех какво искам да уча, в Оксфорд не ни приемаха, за СУ си имах успех, правото там си беше ОК, та си нямаше нашите сегашни грижи моето соц. родителско тяло. Сега е гаднооо😀
Попеа, че тя и моята едната работи. Номерът е да не работи, ако ме разбираш. Или най-много вътрешен дизайн.

Скрит текст:
ПП На айпад нещо не става със скрития текст.
Ми добре, браво на нея. Не, не те разбирам. Може да не работи само ако ти си евреин, а ти явно не си. И след като не си, ще работи, няма друг начин. Като вече ти казах преди време, и вдигането на крака  е работа, и то не е лесна. Зетят-евреин да не я вземе за украса само, ако изобщо вземе нея. Вътрешният дизайн, между другото, е добре платена и приятна работа, за който го разбира, така че иронията ти в тази посока е напразна.
И пак между другото, работата спасява от много проблеми дори и богатите. Затова често и децата на евреите работят.

Последна редакция: сб, 19 окт 2019, 01:00 от Анонимен

# 473
  • София
А бре, Попеа, той Нотарис си приказва.. Simple Smile И той, и Мецан, и Ежко какво ще търсят в женски форум при харпиите, ако и те не са бая заинтересовани от това къде, какво, как се учи, независимо дали става дума за основно, средно или висше. Мецан всъщност не го е и отричал, докато Ежко и Нотарис го играят много лежерни и незапознати с това какво правят отрочетата им. Мен пък ме  кефят такива татаковци, които открито заявяват за какво са тук - двама такива, особено единият, в тазгодишната седмокласна тема ми пълнеха душата. Пък нека някой един ден да казва, че децата им са несамостоятелни и  здраво стискат не мамината пола, а татковия панталон. Така че след година дъщеря му на Нотарис ( с татко правист и дядо директор на училище), гарантирано дори само по ген, ще е едно от многото деца (в случая едно от многото момичета), които ще поемат по този толкова спряган в последните страници самостоятелен път и  татенцето няма да се налага да търси евреин. Ако случайно пък съдбата срещне момата му с богат ерудит с еврейски произход, просто татенцето няма да каже не. 
Скрит текст:
Но междувременно девойката и сама ще си е наредила нещата, без да е декоративен елемент, част от интериора и да се налага като такава само да прави упражнението, описанието на което ми се струва между другото малко неуместно. Казвам го като майка на 3 момичета, за които не бих се кефила да прочета за такива перспективи дори и на шега. Но поне за разведряване на обстановката да споделя случка във връзка с вдигнати крака и професия. Някога едната ми близначка, беше сигурно още в детската, изръси лаф или поне такъв беше за големите. Приятел беше с нас и коментарът му беше убийствен. Говореше се нещо за работа и тя каза, че си мечтае един ден да има такава работа, при която човек си лежи по цял ден в леглото и от това печели пари. А приятелят ни отговори " Има, има такава работа всъщност, след време ще разбереш в какво точно се състои и как е заплатена. А сега млъквам, понеже майка ти ще ме изяде с поглед".

Последна редакция: сб, 19 окт 2019, 01:30 от пенсионирана русалка

# 474
  • в страната на чудесата
Темата с богатия евреин не е нова Simple Smile

http://www.bulblog.com/веселина-вл-георгиева-баронеса-лин/

Казват, че затова Ротшилд мразят страната Simple Smile Simple Smile

# 475
Стара е колкото света. Пък сега ми хрумна, че на хората с по едно дете им е доста по-лесно.

# 476
  • в страната на чудесата
Стара е колкото света. Пък сега ми хрумна, че на хората с по едно дете им е доста по-лесно.
В разходната част и страховете със сигурност.

# 477
  • София

Обаче имат само един шанс за евреин. Joy

# 478

Обаче имат само един шанс за евреин. Joy

И само един да не улучат😀 ако се сещате, битката за глави между юнака и триглавата ламя завършила 2:1 за юнака.

# 479
  • София
JoyJoyJoy
Това е много яко! Но дали 2:1 или 1:1 е все едно от гледна точка на юнака. Laughing

Общи условия

Активация на акаунт