Френски мадами

• 22 006
  • 287
  •   1
Отговори
# 225
Относно захранването - аз също захраних след 6 месец, но по моя си схема - френската нещо не ми се понрави заради реда на въвеждането на храните. Разбира се, педито ни беше уведомено и съгласно с това което правя. Но от това което виждам от мои познати тук - кърмени бебета се захранват и от 5 месечни, а тези на адапте - и от 4 месечни.

За флуора - аз съм против даването му, затова нито аз съм пила през бременността, нито съм го давала на детето. Педито ме попита- искам или не, нямаше проблем че не искам.
Витамин Д пихме до навършването на 2 години.

Кери, можеш да пиеш бирена мая. Даже много добре ще ти се отрази на кърменето !

# 226
Благодаря момичета.Ние нямаме педи ами ходиме при generalist.Така ми казаха,4е първо минаваш през него и евентуално ако има нещо по-сериозно то те изпраща при педи.Така ли е при вас или мога да го сменя и да си отида директно при педиатър?Този генералиста даже би ваксината на Сами,но имам 4увството,че за конкретни въпроси за беба няма да е много наясно.

# 227
Привет на всички Simple Smile  bouquet

След няколко месеца в Бг отново сме на френска земя.

Поздрави на всички нови мами и нови бебета  Wink

Моят син от Понеделник е на градина, вече в средната секция и по цял ден. Не ходи много с интусиазъм, но си мисля, че  ще свикне с времето.

Аз пък си търся занимание някакакво та да не скучая по цял ден Simple Smile

# 228
Благодаря момичета.Ние нямаме педи ами ходиме при generalist.Така ми казаха,4е първо минаваш през него и евентуално ако има нещо по-сериозно то те изпраща при педи.Така ли е при вас или мога да го сменя и да си отида директно при педиатър?Този генералиста даже би ваксината на Сами,но имам 4увството,че за конкретни въпроси за беба няма да е много наясно.

Абсолютно винаги ходим на педиатър за детето - за да se реагира адекватно и навреме.

Погледни къде около вас има Centre Social - към повечето такива центрове има PMI с безплатен педиатър. за тези педиатри се чака дълго, но можеш да ги ползваш за редовните месечни консултации на бебата - мерки, теглилки, захранване, ваксини...А за спешни случаи и заболявания си ходи на частен педиатър. Аз така правех - записвах си месец за месец час за консултациите в близкия център, а когато бебо е болен си ходехме на платен педиатър. И от двамата съм довoлна - при единия се чака седмици, но пък обръща много внимание и много обяснява. При другия влизаме бързо при необходимост и се реагира невреме и адекватно, но без много туткане и подробности.

# 229
Мишенце благодаря ти много.

# 230
Здравейте.Аз също живея във Франция-Париж.Чакам първо си бебе в края на февруари.

# 231
Здравейте момичета,вчера трагнах да излизам с бебо и понеже сме на 5 етаз,а нямаме асансьор и количката ни стои долу на 1.И какво да видя някаква котка се намардала вътре в количката.Сега ми трябжа някакъв препарат,който оба4е да не предизвика алергиа на бебо.Моля помогнете!Днес ще пробвам да я разглобя,но незнам дали ще стане.Гадното е,че тази котка уж е домашна,но ходи навън и се въргаля и яде птици и какви ли още не боклуци.

# 232
Здравей.Пиша бавно на кирилица-извинявай.Не знам нищо за препаратите,но мисля,че можеш да пробваш с бебешкия прах за пране.

# 233
Кери,
много гадно с тая котка. Аз бих изпрала количката с бебешки прах и много гореща вода. Какви ли не зарази и болести носят котките, особено тия дето ходят и навън.
В бъдеще покривай с нещо количката - например с покривалото за дъжд.
В предната квартира и ние бяхме с общо помещение за колелета и колички и аз все си мъкнех с мен дюшечето и завивките от количката заедно с бебето. Никак не е удобно, ама какво да се прави. Сега е супер - количката ми е в къщи, ама имаме асансьор и не се налага да я мъкна.

# 234
Благодаря момичета и аз мисля да я изпера с бебешкия прах,защото ще е най-безопасно.Имаме гараж и ще прехвърлим количката там.Яд ме е,че не я сложихме от на4ало там ,ама от къде можех да предположа,че ще стане така.Сега чакам 1 прийателка да дойде да ми помогне,защото няма как да оставя беба сама.Поздрави.

# 235
Здравей!
Има един препарат:
Sanytol désinfectant du linge bébé който се продава в големите магазини, освен че можеш да изпереш количката с него и да си спокойна можеш в бъдеще да го използваш когато переш дрехите на бебето с вашите. Предполагам че сега ги переш отделно, но по-нататък можеш да опиташ и с дезинфектанта. На мен като ми се роди втората бебка и перях нейните дрехи заедно с тези на каката заедно. А сега вече пера всичко заедно и слагам от този препарат.
Ние така в началото живеехме в блок без асансьор само че там нямаше и къде да оставя количката. накрая толкова се изнервих и започнах да търся нова квартира. Знам че е много трудно да се намери нещо(търсих 9 месеца), но си струва да се опита Grinning

# 236
Ружа,
твоето инфо и на мен ще ми е полезно. В кои магазини си го намирала тоя препарат? В Карфур дали го има,че аз не съм го виждала...На кои щандове да го търся?

Как сте? Почнахте ли градината с каката? Как се справяте с пампата?

# 237
Здравейте мами!Надявам се тези които са прекарали бременността си в Франция да помогнат с малко инфо: колко пъти ви правиха изследване (кръв и урина) за цялата бременност?Странно ми става  newsm78 че вече за 4-ти път ми правят изследвания, а съм в средата на 5-ат месец, последното ми казаха че е за диабет!Имали и други след него?  ThinkingМного съм зле откъм медицинския френски,а доктора почти нищо не обяснява и всеки път минава с думите "всичко е наред"!

# 238
До 3 месец - 1 път изследване на кръв и урина. След 4 месец - ежемесечно.
В 7 месец за пръв път ми правиха изследване за гестационен диабет и мисля че до края ще ме изследват за това поне още 1 път.

Аз пък съм на мнение че следенето на бременността тук е малко през пръсти. Или моя лекар е малко немърлив, не знам.

# 239
Здравейте мами!Надявам се тези които са прекарали бременността си в Франция да помогнат с малко инфо: колко пъти ви правиха изследване (кръв и урина) за цялата бременност?Странно ми става  newsm78 че вече за 4-ти път ми правят изследвания, а съм в средата на 5-ат месец, последното ми казаха че е за диабет!Имали и други след него?  ThinkingМного съм зле откъм медицинския френски,а доктора почти нищо не обяснява и всеки път минава с думите "всичко е наред"!
Ами и на мен ми правиха сумата му и изследвания и взимания на кръв и урина.И за диабет ми правиха ,много е гадно ,и аз както не оби4ам инжекциите,но стисках със зъби...какво да се прави...не се притеснявай нормално си е толкова изследвания..
Аз пък съм на мнение че следенето на бременността тук е малко през пръсти. Или моя лекар е малко немърлив, не знам.
И аз подкрепям ,с две ръце-наистина е малко през пръсти..

Общи условия

Активация на акаунт