Покажете си детските стаи - тема 26

• 51 039
  • 749
  •   1
Отговори
# 615
На него ще живее баба ми. Той си е нейн. Там ще отиде тя. Така,че не е отговор.Не че не може там да е и детето но не ми иска. Освен това ние не искаме там. Както казах тъмно и не ми се живее като в земята.
Варианта засега е хола.
Момичета,благодаря.на всички,които се отзовахте със съвет. Ще видя дали мога да снимам хола.

Последна редакция: вт, 18 авг 2020, 20:15 от Мис Каролин Бингли

# 616
Мисля, че хола е виждан и в други теми.

# 617
Мисля, че хола е виждан и в други теми.
Да,така е. В интериорната,но беше мвого отдавна. И не знам дали изобщо се добива представа от снимка(според мен не). Просто е от две части с портал,но портала е отдавна махнат.

# 618
Ако ще преграждате хола отново, дано да не сте изхвърлили порталните врати, защото такива сега ако трябва да купувате, ще излязат торба с пари и един бъбрек. А са много красиви, ако малко се пооправят от слоевете блажна боя. И ще ви отделят двете помещения. Могат да се сложат и завеси/пердета, за допълнително уединение, би било допълнителен щрих.
Не е за тази тема, но да споделя - близо до работата гледах как махнаха старата боя от стара двукатна дограма, с пистолет за горещ въздух. Вече дограмата е байцвана или омаслена, изглежда невероятно.

# 619
Пазим ги. В никакъв случай не бих ги хвърлила. Не харесвам сегашните "модерни "изпълнения от сорта на врата -хармоника и такава дето се приплъзгва  само. Пердета също ми допада,защото ще е уютно и сладко. Обичам по-старинните неща. Вратите са хубави.

# 620
Браво на вас, че сте ги запазили! Повечето биха ги изхвърлили. Ще трябва да си намерите читав дърводелец, може да търсите дърводелец-реставратор, има такива, за да не ги развали. Пантите им също са перфектни обикновено, могат да се ремонтират при нужда.

Иначе плъзгащите се врати, влизащи в стената (pocket doors), не са модерна конструкция. В сградата на Британския съвет на Оборище и Кракра има такива, с тях отделят класните стаи от фоайето (вестибюла) и са си дървени и съвсем в тон с цялостната реставрация на къщата, която е прекрасна.  Но наистина порталните врати са много по-разпространени в старите жилища. Аз лично на друго място освен в Британския съвет не съм виждала плъзгащи. Може би са били доста скъпи едно време и само много богати хора да са можели да си ги сложат.

# 621
Нашите врати не се нуждит от реставрация. Те са си зяпазени и дървени,остъклени. Такава плъзгаща имахме в една сутенска квартира и другаде съм ги виждала.
Вашете обзавеждания за детските стаи от къде са. Отделно ли сте купували модулите или направо цялостното обзавеждане?

# 622
При нас гардеробите и раклата са от Меблик, леглата от Икеа. Бели са и се връзват. Няма универсално правило.

# 623
Здравейте, искам да попитам за мнение относно телевизор в детската стая. Според вас на каква възраст може да се постави, ако въобща го намирате за удачно.
Аз съм израстнала с телевизор в детската, но моето детство беше доста по - различно от сегашното.
В момнта сме в процес на ремонтиране на детска за първолак. Понеже имам две деца и една свободна стая, ще си живеят заедно, както до сега. Момче и момиче са. Цветовете си ги избраха сами, ние само помогнахме със съчетаването. Като приключим ще покажа снимки, ако имате интерес.

# 624
Може би шкафчето до гардероба бих го махнала, за да не затваря по този начин прехода към вратата.

А аз обратно .... бих затворила този процеп. Бих бутнала гардероба до колоната плътно, или скринчето е да е с ширина до колоната, може и по-висок да е, за да затвори дупката от колоната до скрина. Така все едно отзад е стена, а не дупка от 15 санта.
Единствено от вратата като се влезе в стаята, ще се вижда леко гърба на скрина или гардероба, но не е драма според мен.

Тоест, защо скринчето е толкова тясно, а не е широко и да стига до колоната?

# 625
Тета75..Направих и това и повярвай ми като влезнеш от врата гледката хич не беше хубава.Още с влизането да видиш гръб на гардероб и лентите където събират гърба.. 🤦

# 626
Здравейте, искам да попитам за мнение относно телевизор в детската стая. Според вас на каква възраст може да се постави, ако въобща го намирате за удачно.
Аз съм израстнала с телевизор в детската, но моето детство беше доста по - различно от сегашното.
В момнта сме в процес на ремонтиране на детска за първолак. Понеже имам две деца и една свободна стая, ще си живеят заедно, както до сега. Момче и момиче са. Цветовете си ги избраха сами, ние само помогнахме със съчетаването. Като приключим ще покажа снимки, ако имате интерес.

В момента обзавеждаме двете детски стаи и задължително във всяка една от тях ще има телевизор. Баткото скоро става на 14 г., а малката е на 7 г. Много по-комфортно и за тях, и за нас ще е всеки да си има телевизор, и да си гледа това, което иска. А пък, когато правим кино вечери вкъщи, ще се събираме всички в хола на големия телевизор с пуканки.
Не виждам защо да нямат - всеки ден по цял ден ще са на училище, тренировки, ще пишат домашни и т.н. Няма нищо лошо вечер да полегнат на леглото и да погледат телевизия преди лягане

# 627
Тета75..Направих и това и повярвай ми като влезнеш от врата гледката хич не беше хубава.Още с влизането да видиш гръб на гардероб и лентите където събират гърба.. 🤦

За мен така както е сега, не е ок...хем губиш място...хем има дупка.

Не може ли отзад да сложите плоскост върху колоната и дупката до ъгъла? Като влизаш да е все едно стена там.
А отпред си слагаш мебел в така получената ниша ? И без това отпред колоната равни със скрина...скрина все едно ще е в ниша после. Или друга мебел може да се сложи там...

# 628

За мен така както е сега, не е ок...хем губиш място...хем има дупка.

Не може ли отзад да сложите плоскост върху колоната и дупката до ъгъла? Като влизаш да е все едно стена там.
А отпред си слагаш мебел в така получената ниша ? И без това отпред колоната равни със скрина...скрина все едно ще е в ниша после. Или друга мебел може да се сложи там...
Аз мисля,че точно това разпределение отвори място и стана по широко.Сложихме леглото да гледа към бюрото,но така зае място почти до гардероба и останаха пътечки от двете страни и почти никакво място за килим.Доста го въртяхме мебелите с майсторите 😄,но както казах вече,очакваме още едно детенце и мисля кошарата да я сложим в детската тъй,че пак ще има разместване..

# 629

В момента обзавеждаме двете детски стаи и задължително във всяка една от тях ще има телевизор. Баткото скоро става на 14 г., а малката е на 7 г. Много по-комфортно и за тях, и за нас ще е всеки да си има телевизор, и да си гледа това, което иска. А пък, когато правим кино вечери вкъщи, ще се събираме всички в хола на големия телевизор с пуканки.
Не виждам защо да нямат - всеки ден по цял ден ще са на училище, тренировки, ще пишат домашни и т.н. Няма нищо лошо вечер да полегнат на леглото и да погледат телевизия преди лягане

Аз пък съм категорично против телевизор в детската стая.
Съгласна съм ,че могат да погледат нещо но предпочитам то да бъде подбрано - затова има компютър.
А и времето което има за гледане е в почивните дни по някой и друг час.
У нас заспиваме с книжка не с телевизор, само с ММ е борба Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт