Раждане в Майчин Дом - София (5 тема)

• 56 053
  • 830
  •   1
Отговори
# 510
Ох, дами, много съжалявам да науча, че грам нищо не се е променило от преди 5 години, когато аз лежах на 12-ти етаж. Скапани условия и обстановка мога да издържа, ама в това супер емоционално състояние, кофти отношение супер много ме товари. Когато ми казаха, че ме изписват, се чувствах преродена. Буквално физически прилив на енергия получих. Ако не беше прословутата компетентност на лекарите, нямаше втори път да отида там. Че като гледам условията по други болници (верно срещу по-сериозно заплащане, ама абсолютно заслужено), направо ми се реве.

# 511
В интереc нa иcтинaтa, aз пaк бих отишлa тaм дa рaждaм.  Нa други меcтa cигурно пaк ще е cъщото. Може би където cи плaщaш отношението е мaлко по-рaзлично, но в Мaйчин Дом не cъм плaтилa еднa cтотинкa зa caмото рaждaне, но cе изръcих зa cтaятa. Пък тaм ca нaй-добрите профеcионaлиcти, кaквото и дa cи говорим.  Caмо cледвaщия път ще нaкaрaм мъжa ми дa cтои c мен, дa видим тогaвa ще cмеят ли дa cе зaяждaт

# 512
Съжалявам,момичета, че сте изпитали такива негативни емоции Sad Учудвам се, защото, нито веднъж за тридвеният ми престой не съм видяла лошо от никого - нито от санитарки, нито от доктори или акушерки. Бебето ми беше винаги преобуто и чисто и шишето с мляко както трябва. Винаги всички бяха усмихнати и даже пускаха шеги Grinning Другите момичета също бяха много доволни. Не чух никоя от етажа да се оплаква или пък да се държат зле с някоя. Но във всяко стадо има мърша Simple Smile Аз не я открих. Даже на изписването като се барнах с прическа и грим ми се радваха много, че се грижа за себе си Grinning Скици големи бяха Simple Smile Даже пуснаха мъжа ми да ми донесе дрехите за изписването и да вземе багажа ми. Една стотинка не съм платила нито за раждането, нито за престоя си. Родих постоях в приятна обстановка и си отидохме заедно с бебка вкъщи.

# 513
Много е хубаво, че си останала с такива хубави впечатления при това изживяване!
При мен беше много неприятно, ще дам няколко примера:

1. Операцията ми беше в петък около 15:00, въпреки молбите ми, не ми дадоха вода до 7 сутринта на следващия ден (изкарах почти 36 часа без вода). Извадиха ми катетъра и след това ми дадоха вода и ме юрнаха да ходя до WC, при опитите да стана 2 пъти загубих звук и картина.

2. В реанимация казах на една акушерка, че ми се гади и тя ме натисна зверски по корема и каза “сега вече не ти се гади, а те боли, нали”

3. Най-безцеремонно ни оставяха сами в реанимация, а до колкото знам задължително трябва да има човек там.

4. Вече на 12-ти етаж, една сестра беше твърде заета да и давам консултация за пенсия(тогава работих в НОИ), за да ме уведоми, че трябва да отида да си взема бебето.

5. Хладилника в стаята беше оставен отворен и се беше заледил, затова една санитарка каза, че трябва да се разреди и го изключи. Цял нощ се чуваха капки вода, стана огромна локва от едната страна на леглото, а санитарката от следващата смяна не пожела да я забърше с думите “тя колежката щом го е започнала, ще си го оправи”

Има още, но да не отегчавам (или наплашевам) хората.  На пръв поглед може да изглеждат не особено тежки провинения, но както казах, този момент е доста емоционален. Аз си давам сметка, че е възможно да съм се държала малко като лигла, сега се чувствам малко по- уравновесена, а и съм подготвена какво да очаквам. Но кой знае може да е бил ретрограден Меркурий, дано сега да хвана по-добро разположение на звездите! 😁

# 514
Значи за прословутата компетентност....еми, не съм съгласна! Лекарите в родилна зала харесах и до там! Не съм лигла, не съм имала излишни капризи. Те прекаляват.

# 515
Нa бебето иcкaхa дa му cложaт aнтибиотик и понеже тaм имaм един генетичен проблем, руcaтa педиaтъркa от 12тия ме чaкa дa проверя в интернет дaли aнтибиотикa може дa cе cложи нa детето ми.  Отделно в деня нa изпиcвaнето му взехa кръв зa изcледвaния и кaто cе обaдих дa питaм кaкъв е резултaтът (вече изпиcaнa) никой нищо не знaеше

# 516
Ужас! Да не говорим, че объркват на кое бебе да му се дава антибиотик и на кое не!

# 517
Здравейте момичета, как процедират в случай на генитален херпес, който не е бил активен по време на бременността? Задължително ли се предприема секцио или е възможно и  нормално раждане .

# 518
Еднa ден (неделя) cложихa aнтибиотикa c три чaca зaкъcнение, понеже имaли мaлко перcонaл през уикендa и не cмогвaт, a недоноcените бебетa ca c предимcтво

# 519
Да ви питам, слагат ли тежест на корема след раждане? Преди 5г. не са ми слагали, но приятелки по други болници разказват, че там слагат (за Надежда и СВ.Анна имам инфо), та се чудих дали аз съм била изключение тогава и са ме пропуснали или изобщо го нямат като практика.

# 520
Да ви питам, слагат ли тежест на корема след раждане? Преди 5г. не са ми слагали, но приятелки по други болници разказват, че там слагат (за Надежда и СВ.Анна имам инфо), та се чудих дали аз съм била изключение тогава и са ме пропуснали или изобщо го нямат като практика.
На мен не са ми слагали при нито едно от ражданията.

# 521
Тежест на корема в МД слагат по преценка на лекаря,водил раждането.На мен не са слагали,на две други родилки в реанимация слагаха.

# 522
Мога да ви посъветвам хубаво да следите какво слагат на децата ви като ваксини, антибиотици и т.н. Ако трябва питайте по няколко пъти. На моя син щяха да му сложат два пъти ваксината за Хепатит Б, ако не бях попитала и съответно казала, че му е слагана вече...Става дума за 12 етаж, на 7 едва ли може да се проследи.

Последна редакция: нд, 01 мар 2020, 21:34 от Juicyyy

# 523
Тежест и на мен не сами слагали на корема. Както писах, родих 2018г., ноември.

# 524
На мен раждането и пркследяването не ми излезе по-евтино от Надежда, Токуда или Щерев. Платих избор на екип, платих стая с придружител, следях се при Дяволов и си плащах всеки преглед, плащах за 3 фет. Морфологии и едни доп. Изследвания и други неща. Бях в тази болница само заради Дяволов и неонатологията и в частност не дай си боже ако се наложеше, знаех, че проф. Слънчева е най-добрата. Също така съм лигла да, но тогава се държах много, и на 7я етаж бях за кратко и срещнах ужасно отношение и на 12я. Майка ми беше с мен и акушерката вика за кво ти е придружител, махай ги, те пречат. Адски много се дразни ха на това. Добре, че бяха майка ми и сестра ми да ми помагат. Аз не знаех какво да го правя това дете. Не е като по филмите и на измислените училища за родители. Никой не ми показа как да кърмя кога да го храня какво да го правя. Затова и не кърмех и като се прибрах в нас. Психически бях срината и си започнах директно АМ. 3 часа чаках пред операционната да вляза и ме прередиха 2 пъти. Една по "спешност" на проф. Николов за секцио. Той нали уж така си ги вкарва за да не плащат избор на екип и една наистина спешна, на която бебето се роди умряло 8 санитарките ми викат и коментират пред мен емии случва се. Е да случва се, ама аз трябва да раждам.... На няколко пъти Дяволов ме успокоява ше, казваше ми да легна да спя ама не ми беше до спане. Отвън семейството ми се побъркаха, от 9 в 12.30 влязох. Добре, че Дяволов е излизал няколко пъти да им каже, че още не съм влязла и добре щ, че имах телефон. Честно ви казвам, проклинам я тази болница. И в реанимация се падна нощната смяна една мързелана дето легна да спи на празното легло. Едното момиче я викаше да й смени торбата на катетър, тя спеше. На сутринта се беше спукала торбата и я насмете, че всичко било в пикня. Има и други неща, но не ми се говори... Но всичко преглътнах заради Дяволов, поне за самото раждане и секцио не се притеснявах.

Последна редакция: нд, 01 мар 2020, 21:53 от moa31

Общи условия

Активация на акаунт