Бързи здравословни въпроси и отговори – 23

• 32 635
  • 736
  •   1
Отговори
# 180
Ще дойде цикъла.
Пийте вс ден чай от бял равнец за проблемите с МЦ.

А там в дясно мен ме хваща жлъчката, а на пъпа отдясно - дебелото черво.
Пазете малко диета, ще мине.

# 181
Не, нищо.
Ако сега отида ще ми предпише нещо за предизвикване, еднократно. Така процедира обикновено.
Иначе съм пила дуфастон и оргаметрил по схема.
Добра идея ли е да направя терапия с нещо хормонално, примерно 6м?

# 182
Не зная дали е добра идея. Най-добре намери читав лекар.

# 183
A на мен ми писна вече от цикълът ми.
Вече 6ти ден закъснява. И няма изгледи да ми дойде, не ме боли кръстта или гърдите.
Ходих на гинеколог скоро, каза, че няма какво да се направи, понеже имам поликистозни яйчници.
През месец реално съм с проблеми или не идва или ми е два пъти в месеца...
Понякога съм в цикъл, а само зацапва, друг път ми е като река.
Какво мога да направя, за да пооблекча положението? Не мога при всяко закъснение да тичам при гинеколога...
Проверете щит. жлеза и Инсулинова резистентност. С две думи - посетете ендокринолог.

# 184
  • София
Може и да е стомах или жлъчка. Знам ли и аз. Явно количеството ми е дошло в повече и каквото е там се е раздразнило. Благодаря ви за отговорите. Като че ли взе да отминава, по-добре съм от преди обяд.

# 185
Геломиртол препоръчвам и при задна хрема!

# 186
__Lina__, доколкото знам, при поликистоза е строго желателно да спазваш хранителен режим, избягвайки захарта, тестеното - изобщо, високовъглехидратните храни.

# 187
Някой правил ли си е тест за непоносимост към храни? Може ли да препоръчате добра лаборатория?

# 188
Някой правил ли си е тест за непоносимост към храни? Може ли да препоръчате добра лаборатория?

Аз си правих в Кандиларов по простата причина, че имат голямо разнообразие от пакети с включени храни, а някои лаборатории предлагат само един голям пакет например. По времето, в което бях решила да правя такъв тест тъкмо имаха и ваучер за отстъпка, от който се възползвах. Останах много доволна от отношението и цялостното случване на нещата, въпреки че редовните си изследвания предпочитам да правя в друга лаборатория.

# 189
На какво се базира този тест? Гледах в сайта на Кандиларов, но нищо не разбрах.  Свързвам непоносимост  с алергия. За каква непоносимост става дума?
https://kandilarov.com/%D1%82%D0%B5%D1%81%D1%82-%D0%B7%D0%B0-%D1 … 0%BE%D1%81%D1%82/
А и комбинацията от храни е много шантава. Няма скумрия, шаран - риби, които по-често се срещат на трапезата, но има писия, миди... За млякото не ми е ясно -за  прясно или кисело става дума и има само краве мляко, няма овче и други млека. И за всички млечни продукти ли става дума, защото не видях и сирене, кашкавал?  Има целина, но няма магданоз, копър...

Последна редакция: ср, 23 окт 2019, 23:39 от Diorela

# 190
Според мен се касае по-скоро за метаболитни проблеми/ проблеми с обмяната на веществата. Ето тук е обяснено по-ясно Simple Smile
https://www.lina-bg.com/bg/%D1%82%D0%B5%D1%81%D1%82-%D0%B7%D0%B0 … D0%B0%D0%BD%D0%B8

# 191
При хранителна непоносимост тялото има проблем с обработката на протеина, съдържащ се в дадените храни и вследствие на това се получава възпаление в организма. Може да няма външни прояви или поне не сериозни, но пак да се случва. Аз имах съмнения за млечния протеин по наблюдение върху себе си, заради което и направих изследването, при което съмненията ми се потвърдиха.

# 192
Благодаря ви , момичета.
Аз по-добре да не си правя, че току виж излезе, че нищо не мога да ям. Simple Smile Като зная какви са ми показанията на IgE и какви проблеми имам с протеините...

# 193
  • София
Здравейте, момичета!
Май имам проблем с терморегулацията. Хем ми е топло, хем ми е студено. Потя се уж, все едно ми е много горещо, в същото време ръце и крака са ми ледени и все едно ме втриса.
Може ръцете да са топли, краката ледени и обратно. Много е некомфортно.
Не се навличам, не ходя и полугола.
Има ли към кого да се обърна и оправя ли се това положение?

# 194
Щитовидната проверявала ли си?

Общи условия

Активация на акаунт