Бързи здравословни въпроси и отговори – 23

• 32 615
  • 736
  •   1
Отговори
# 150
Мисля, че затова го спряха Аналгин-Хинина. Прекалено много хора правеха реакция към него. И в срок на годност.

# 151
Именно. Комбинацията е токсична за някои хора.

# 152
Така ли? До ден днешен си купувам Аналгин- хинин от Гърция, не знаех, че има такъв проблем..

# 153
  • София
Ако ти кажат, че (ще) те изписват на сутринта (след операция вечерта) може ли да си платиш и останеш? (Пирогов, по спешност).

Пп. Освен там - къде има специалисти/отделения приемащи (неотложна помощ) в София освен Исул.
 Не съм очарован от видяното...

# 154
На мен ми излезе отвратителана уртикария вчера.Обрива се мести по тялото .На хомеопатично лечение за гърло съм с тонзилотрен и цинабсин,но съм ги приемала и друг път.Може ли да е от храна някаква?Пих един Ериус,отмина ми .....

Това си прилича на алергична реакция. Може и към някое от лекарствата.

Ако ти кажат, че (ще) те изписват на сутринта (след операция вечерта) може ли да си платиш и останеш? (Пирогов, по спешност).

Пп. Освен там - къде има специалисти/отделения приемащи (неотложна помощ) в София освен Исул.
 Не съм очарован от видяното...

Не зная дали може да си платиш и да останеш, питай ги. Операциите се правят по клинични пътеки и най-вероятно времето на престой зависи от самата операция.
Провери колко е престоят по клиничната пътека. Излизат в нета по видове, по номерата , пише и времето на престоя ( дните се определят по това, колко нощи се води, че е спал там пациентът - от приемането до изписването).
Ориентирай се тук https://drkehayov.com/normativna-uredba/klinichni-pateki, копирай и намери пътеката тук, за да не теглиш файлове  https://spravochnik.framar.bg/%D0%BA%D0%BB%D0%B8%D0%BD%D0%B8%D1% … D0%BD%D0%B8%D0%BA

Имай предвид, че в рамките на 1 месец от изписването, не могат да те приемат в друга болница със същата диагноза.

Спешни кабинети има и в Александровска, ако се налага, викат специалисти от клиниките, както и във ВМА - няколко кабинета и в Окръжна болница. Има и в повечето болници малки спешни кабинети.
Има и някои специализирани - НКБ и т.н.

Последна редакция: сб, 19 окт 2019, 01:44 от Diorela

# 155
Август месец забелязах на главата си голо петно колкото 1 стотинка. Отидох на дерматолог, видя че има растеж на косъмчета, разбира се каза че е от стрес. Изписа Алпикорт и Ревалид шампоан. Успокоих се аз се има коса и нищо не купих. Така но преди 2 дни приятелка ме видя и каза, че се е уголемило значително Cold Sweat вече е колкото 2лв някъде. Усещам и едно парене на мястото и вече много се притесних Disappointed Relieved

# 156
Започни да мажеш. Защо питаш тук, ако го беше направила, нямаше навярно да се разшири участъка. Била си на лекар....
Ако отидеш отново, какво ще кажеш. Вие ми изписахте еди какво си, ама аз реших, че няма нужда. Пък сега...

# 157
  • Evil thoughts can hide, I'll help release the mind I'll peel away the skin, release the dark within.
Дали някой може да сподели нещо за облекчаване на болки в кръста и гърба различно от традиционните мазила и лекарства?

# 158
  • Sofia
Космодиск на мен ми облекчава болките

# 159
Август месец забелязах на главата си голо петно колкото 1 стотинка. Отидох на дерматолог, видя че има растеж на косъмчета, разбира се каза че е от стрес. Изписа Алпикорт и Ревалид шампоан. Успокоих се аз се има коса и нищо не купих. Така но преди 2 дни приятелка ме видя и каза, че се е уголемило значително Cold Sweat вече е колкото 2лв някъде. Усещам и едно парене на мястото и вече много се притесних Disappointed Relieved

Нямаше да ти помогнат, не се притеснявай. След баня, на влажна кожа, натривай хубаво с люта чушка - с отрязан връх, после пак режеш, пак мажеш. Чушката трябва да пари на кожата, като изсъхне кожата, паренето минава. Можеш да си направиш и спиртен извлек от люта чушка - нарязана, заливаш с водка  и да престои поне 15 -20 дни. Ползваш по същия начин.
Бавно се възстановява.

Дали някой може да сподели нещо за облекчаване на болки в кръста и гърба различно от традиционните мазила и лекарства?

Аз ползвам немски гел с евкалипт и дяволски нокът, вечер отгоре слагам найлон. Също на  Ауриметрия масажния крем с прополис и айважива ми облекчават.

# 160
  • София
За голите петна по главата знам чесън.

# 161
Здравейте момичета, случва ми се често да колабирам по принцип съм с ниско кръвно.
На някоя да и се е случвало?

# 162
И аз знам за чесън.. на свекърва ми мноого и помогна. Малко мирише, но е поносимо.

# 163
Slavi Parapunova,  това колабиране кога се случва - час-два след храна ли?  Ако ДА,  може да правиш хипогликемии (пада рязко кр. захар). Тогава ще е необходима консултация с ендокринолог,  който да ти назначи изследване за инсулинова резистентност.

# 164
Slavi Parapunova,  това колабиране кога се случва - час-два след храна ли?  Ако ДА,  може да правиш хипогликемии (пада рязко кр. захар). Тогава ще е необходима консултация с ендокринолог,  който да ти назначи изследване за инсулинова резистентност.

Днес се случи сутринта, но ми се е случвало да ми причернява и след консумация на храна, става ми тежко на стомаха,чак да не мога да стоя права и да ми причернява....

Общи условия

Активация на акаунт