Грета - за или против

• 65 775
  • 2 436
  •   1
Отговори
# 1 800
Любимата ви НАСА  пусна  новина, че минава метеорит с големината на египенска пирамида-120м  и се очаква да  удари земята около 6 май.Кои цени ще повишат да го борят?
Лили ли си, никой не оспорва  да си чистим планетата от всичко и от газове вредни включително. Щом Маргарет Тачър  го е почнала, преди Грета да  проходи, значи  може и без Грета. Тя ме дразни ,не  другото.Има кой да решава проблемите на света.Ако може да е в полза на света ,не на  богаташи  от това спасяване.

# 1 801
Това не са послания и идеологии, това са физичните закони на вселената. Сега вече как точно да се реши проблема и какъв подход да се избере наистина са въпроси за обсъждане, но не и да се отрича, че изобщо има проблем.

Американската компания за камиони Nikola обяви, че са направили пробив в технологиите за батерии. Създали са батерия, която е с двойно по-голяма енергийна плътност, двойно по-лека, по-евтина и по-екологично чиста( без кобалт, никел и др.) от литиево-йонната.

https://eu.usatoday.com/story/money/cars/2019/11/20/electric-tru … ments/4247030002/

Все още не са обявили какъв е състава на батерията, пазят го в тайна, но това е сериозен пробив и ще смъкне цената на електротранспорта много надолу.

# 1 802
  • София
Това е защото не разбираш какво означава това. 6C най-вероятно ще убие целия живот на земята.

Ти да видиш.
В кратерите на вулканите успява да се задържи, ама качи ли се средната Т с 6 градуса и изведнъж - бух! - всичкият ша вземи да са гътни.

# 1 803
Има огромна разлика между температура и средна температура.

# 1 804
1-2-6 градуса може да не изглеждат много, но за средна температура на земята, която по принцип стои постоянна и се променя много малко, това е ужасно много, защото енергията, която влиза или излиза от климатичната система е много голяма. За пореден път ще повторя, че разликата между днес и последния ледников период от преди 12000 години е 4C.

Ето в това видео е показано нагледно какво ще се случи при 4C, 5C и 6C. Със сигурно няма да има маслини и басейни, но виж метанови експлозии в атмосферата по-силни от атомна бомба, може и да има.

https://www.youtube.com/watch?v=qWoiBpfvdx0

Последна редакция: пн, 25 ное 2019, 17:27 от LillyM

# 1 805
Къде прочетохте, че средната температура стои постоянна?

# 1 806
В сайта на НАСА. Средната температура се променя много малко.

But the global temperature mainly depends on how much energy the planet receives from the Sun and how much it radiates back into space—quantities that change very little.

A one-degree global change is significant because it takes a vast amount of heat to warm all the oceans, atmosphere, and land by that much. In the past, a one- to two-degree drop was all it took to plunge the Earth into the Little Ice Age. A five-degree drop was enough to bury a large part of North America under a towering mass of ice 20,000 years ago.

За това говорехме точно преди 3 дни.

https://bg-mam.ma/p/1144530/39697254

Така че или наистина не знаеш английски, но по принцип нищо не ти пречи да ползваш преводач или почти не четеш в темата. Второто ми се струва по-вероятно.

# 1 807
Там пише че промяна с един градус е значителна. Къде прочетохте, че е постоянна и къде прочетохте, колко е малко а.к.а незначително?

# 1 808
и къде прочетохте , че НАСА си публикува всичките тайни и истината и само истината  …

“Ein Experte ist ein Mann, der hinterher genau sagen kann, warum seine Prognose nicht gestimmt hat.” – Winston Churchill

# 1 809
Mr Smith, ти сам си се отговорил на този въпрос. Щом разлика от 1 градус вече се смята за значителна, то значи тази температура се променя с много малко за дълги периоди от време.

But why should we care about one degree of warming? After all, the temperature fluctuates by many degrees every day where we live.

The global temperature record represents an average over the entire surface of the planet. The temperatures we experience locally and in short periods can fluctuate significantly due to predictable cyclical events (night and day, summer and winter) and hard-to-predict wind and precipitation patterns. But the global temperature mainly depends on how much energy the planet receives from the Sun and how much it radiates back into space—quantities that change very little. The amount of energy radiated by the Earth depends significantly on the chemical composition of the atmosphere, particularly the amount of heat-trapping greenhouse gases.

И сега, знаейки, че разликата между сега и последната ледникова епоха от преди 12 000 години е 4C отново да напомня колко бързо цъка въглеродния часовник, т.е. каква е скоростта, с която затопляме земята.

Нашият "въглероден бюджет" т.е. колко още въглерод ни остава да напомпаме атмосферата, преди да достигнем определена температура, ако продължаваме да помпаме със сегашните темпове, е:

За 1,5C - 8 години;
За 2C - 26 години;

https://www.mcc-berlin.net/en/research/co2-budget.html

В момента земята се затопля 10 пъти по-бързо, отколкото при предишни естествени затопляния.

https://earthobservatory.nasa.gov/features/GlobalWarming/page3.php

# 1 810
10 пъти … дам … има ли символа на библиотека фантастика? Кой брой , че май само този ми липсва в колекцията. Интересно ще е как се справя главния герой Лили с тази ситуация? Вика народа на бунт и усвоява паричките … както при всяка промяна.

# 1 811
През следващия век се очаква да е 20 пъти по-бързо.

Models predict that Earth will warm between 2 and 6 degrees Celsius in the next century. When global warming has happened at various times in the past two million years, it has taken the planet about 5,000 years to warm 5 degrees. The predicted rate of warming for the next century is at least 20 times faster. This rate of change is extremely unusual.

Бела, престани с клеветите и инсинуациите. Аз не усвоявам никакви пари, моята най-силна мотивация са двете ми деца, за които искам да има планета, на която да може да се живее. Ти може и да се гордееш с невежеството, което непрекъснато демонстрираш, но за съжаление то няма да има никакъв ефект върху законите на физиката.

Все още не е късно да действаме и да обърнем посоката.

Тимерманс: Водородът ще има основна роля в изпълнението на целите на ЕС за климата
Газопроводните мрежи в Европа могат да бъдат използвани за пренос на водород, посочи временният председател на ЕК

https://www.investor.bg/evropa/334/a/timermans-vodorodyt-shte-im … a-klimata-293813/

Водородът е най-разпространения елемент във вселената. Може да се използва навсякъде, отопление, транспорт, промишленост и т.н.

Последна редакция: пн, 25 ное 2019, 21:55 от LillyM

# 1 812
Аха и ти като Сирената имате деца за които ви е мило и драго, всичко правите за тях , но да се неначуди човек как имате такова участие по форумите  и гарантирате супер грижа и загриженост за децата си . Аз не виждам как ще спасиш децата ди, които ме съмнява да имаш и със всеки пропаганден пост намаляваш доверието ми 10 пъти ...   висейки в никакъв чат и пропагандирайки за бизнес цели … може да им осигуриш нещо , но не виждам как чиста планета с цитати и агитация.
Нали разбираш. Ние сме тук за забавление . Ние няма да вземем метлите вместо теб. Грабвай ги и започвай сама да размиташ за децата си , ако наистина ги имаш и ако те е грижа да са начисто.

Аз ако искам в къщи да бъде чисто не пускам тема във форума колко кофти е домашния прах според НАСА и пр. … ами взимам прахосмукачката и осигурявам чист дом за децата си.
 Ама дразни. И то и преди си го правила с друг псевдоним, но със същата стратегия, подбор и формат на мненията.
Може ли една статистика какво постигна миналия път и струваше ли си труда?

“Ich glaube nur an Statistiken, die ich selbst gefälscht habe.” – Winston Churchill

Последна редакция: пн, 25 ное 2019, 22:03 от bella_ciao

# 1 813
Мен не ме мисли, аз мога да правя много неща едновременно и то бързо. За теб това, което аз правя може и да ти си струва, че изисква много усилия, за мен е като забавление. Просто трябва да приемеш, че хората са различни и не всеки е като теб и има твоите умения и мотивации.

# 1 814
ами приеми и ти същото за другите най-сетне и спри да ми подбираш новините и да ми подчертаваш важните за теб неща  да ги чета. Тенкс., Не искам . Новините са в публичното пространство. Може да ги обсъждаме , но не ми ги натяквай и подчертавай пасажи.
Малко респект ?

Общи условия

Активация на акаунт