Херпес

• 54 768
  • 751
  •   1
Отговори
# 465
Абсурд херпес тр месеца да стои на едно положение.
По скоро е някакъв лишей.

# 466
Не е и лишей, мехурче пълно с нещо е....

# 467
И аз съм на това лечение. За сега съм мега доволна.
Има ли резултат това лечение,  Сигма?
Днес ми предписаха ацикловир 0.400 на ден в продължение на 6 месеца (а когато херпеса е активен ×5 на ден) Не съм много "За", но ще пробвам. Надявам се максимално да намалят рецидивите Sad
Имаш ли резултат при това лечение, Фани?

Последна редакция: пн, 04 яну 2021, 09:56 от AnMary

# 468
Привет, моля за съвет.

Появи ми се това преди два дни.

Скрит текст:

В момента имам херпес на устната от четвъртък ( простудиха се) , но горепосоченото излезе в събота вечерта.
Мехурче с вода, мисля че не става ясно.

Днес, вече ми е подуто под окото и боли много при допир.

Според дерматолог, това е херпес и ми предписа Ацикловир 200 мг (5 пъти дневно за 5 дни)

Преди години сестра ми също имаше под окото, но в пъти по-голямо като размер и след прием на валтрекс, невробекс и герзиген спрей  след 15 дни мина.

Според вас да опитам ли с нейното лечение, този ацикловир не ми се струва надежден.

# 469
  • София
Пий ацикловир , разбира се, само с кремче под окото е много рисково.

# 470
Вече съм отчаяна.
Спрях ациклорива, почнах лизин по 1000 мгр и подсилих малко имунитета с изопринозин и хоп днес херпес.
Вече почвам да мисля в посока дали да не си боцна една варицелна ваксина та белким малко се успокои.
Честно, вече не виждам никаква светлинка в тунела.
Колко да го пия тоя ацикловир? Години, цял живот ли? Какво ще се случи с бъбреците ми?

# 471
Какво общо има ваксината срещу варицела?

# 472
Знам ли? Нали са на една основа.

# 473
  • София
Момичета, на мен ми излиза всеки месец по веднъж или два пъти. После си писах с Мони, която беше писала тук. На нея й бяха препоръчали да пие по 2 месеца от различни имуностимуланти. И аз започнах с биозин. Ефект почна да се вижда през втория месец - едва се появи херпеса и изчезна. Преди цикъл не ми излезе. После почнах екомер. И така на всеки 2 месеца се сменят имуностимулантите. Това работи и мисля, че е ок, понеже с нищо не се прекалява. Също и кверцетин пия ако го усетя 2 таблетки и после още 2 от по 500 и изчезва. Беше много зле положението при мен, сега е много добре. Прибвайте!

# 474
Знам ли? Нали са на една основа.
Ако разбереш нещо повече в тази посока, сподели. Ако решиш да експериментираш също 😀

# 475
Здравейте момичета, от почти 2 месеца съм член на английска група с над 1000 членове.  Там хората споделят, че пият ацикловир постоянно. В Англия се предписва, ако човек има повече от 6 прояви годишно или на хора, които им влие зле на психиката. Тук в Англия лекарствата за херпес са безплатни и лекарите казват, че не вредят на тялото. Някога се е твърдяло, че вредят на черния дроб, но сега е доказано, че ацикловирът и подобни на него лекарства не увреждат организма. Повечето хора от групата го пият постоянно, някои казват, че го приемат повече от 10 години.  Другото нещо, което разбрах е, че като приемате ацикловир всеки ден, намалявате шансовете  да го предадете на партньора си, шансът е бил 1% от жената за мъж и 3% от мъжа за жена.  Друго нещо, което научих от там, е, че много жени, чийто херпес се провокира от хормоните им, спират цикъла, като поставят спирала или имплант и херпесът не се появява.
 Също така научих, че много хора, които го имат, имат много леки или никакви симптоми и не осъзнават, че са заразени, заразни и носители на вируса. Четох, че човек може да бъде носител в продължение на много години и да има само сърбеж или леки усещания за дискомфорт, но без рани и въпреки това да бъде заразен, но не е гаранция, че в времето може да му се прояват рани и тогава да го разбере, че го има. За да разберете кой от двата типа имате в интимната зона, трябва да направите тампонен тест на раните,тъй като с кръвен текст знаете само, че сте носител, но не знаете къде се проява.
Аз все още не съм прибягнала до ацикловир, но не го изключвам като лечение.  Наскоро започнах да пия чисто алое вера и ако имам резултат ще го споделя с вас.  Вярвам, че има решение за всичко, само  да не губим вяра и надежда.Hug

Последна редакция: пн, 15 фев 2021, 00:51 от Alex84

# 476
Каква е дневната доза на Ацикловир 400мг за продължително пиене?

# 477
Една таблетка е достатъчна.

# 478
Каква е дневната доза на Ацикловир 400мг за продължително пиене?
Всеки човек и организъм  е различен, затова и някои хора нямат симптоми , а са само носители на вироса. Препоръчително е да започнете най-ниската доза, за да видите дали ще повлияете на симптомите, но преди това е добре да се консултирате с Вашия лекар, ако решите да го пириемате дълго време.

# 479
Аз съм го пила и ми е помагал, когато е избил херпес. Исках да опитам по дълго време....

Общи условия

Активация на акаунт