Херпес

• 54 637
  • 751
  •   1
Отговори
# 735
Има, има. Трябва да го дозираш правилно.

# 736
Има, има. Трябва да го дозираш правилно.
Може ли да споделите как точно.
Като дозиране гледам от първа страница.

# 737
30 mg на килограм тегло.
Т.е. човек тежащ около 70 кг приема 2000 мг на ден.

# 738
А на веднъж ли ги пиете всички тези милиграми? Защото виждам на листовката от 500мг пише по 1 от 1 до 3 пъти на ден. 🤔 Аз съм 54 кг.

# 739
Аз ги пия на два пъти.

# 740
А когато правите секс, избива ли след това херпес?

# 741
Каква дневна доза лицин взимате? Мойта беше 1000 млг но явно е недостатъчна, тъй като вчера пак цъфнах.
Когато се прояви херпеса, лизина се пие 3 пъти по 1000 за да има ефект и мазане през два часа с ацикловир.

Последна редакция: ср, 19 юни 2024, 06:55 от flora3054

# 742
Здравейте, момичета,

Нахлувам в темата с въпрос. Правих хистероскопия с Фертили тест и излезе положителен за HSV2. Никога не съм имала оплаквания от такова естество.
Правим опити за бебе от 4 години, без положителен тест (минахме и 4 инсеминации и 1 трансфер). Никога досега не е имало имплантация, а сега излезе това.
Има ли някое момиче, забременяло след лечение? Изписаха ми Валтрекс 10 дни по 3 хапчета.
На теория не би следвало да е пречка за забременяване, но ми правят вливки Интралипид, които подтискат имунитета и явно вируса се активира, макар и безсимптомно. Четох, че може да създаде хронично възпаление в матката и повишени антиспермални нива.
Блгодаря! ❤

# 743
Аз имам дългогодишен проблем с херпес на носа и се сдобих с три опаковки от тази руска ваксина Витагерпавак. Едната опаковка няма да използвам, вероятно. Ако някой има нужда от нея, може да ми пише.
А ако може някой да даде координати на лекар или лаборатория, където могат да ми поставят ваксината, ще бъда благодарна Simple Smile

В предишния си пост съм написала че имам една излишна опаковка ваксина Витагерпавак. Вече я нямам, изпратих я на едно момиче от форума. Силно се надявам да съм й помогнала!

Здравейте.Може ли да ми кажете на какъв лекар сте ходили за този проблем.След раждането на сина ми страдам от херпес,който ми излиза през месец -два само на носа.Чудя се дали да отида на вирусолог или на дерматолог.Искам да ме погледне лекар и да ми каже какви медикаменти да използвам и да приемам.Сега пия Л-Лизин от половин година по 1000 мг. дневно.Ефекта е нулев

# 744
Файда от лизин няма - стреса активира херпеса

# 745
За да има ефект от лизина, не трябва да се ядат ядки и като цяло трябва да се избягват храните, които съдържат аргинин. Също кафето трябва да се употребява умерено, защото то стимулира организма да синтезира аргинин. Това е цяла наука, има подробни списъци в интернет, които показват кои храни са с положителен лизинов баланс, т.е. съдържат много Л лизин и малко аргинин. Ядките са най-вредни от тази гледна точка - те съдържат много аргинин. Едно от лесно достъпните храни със силно съдържание на лизин е киселото мляко, също и много от рибите. Картофите са също положителни за лизин. Зърнените и цитрусите пък спадат към храните с повече аргинин, т.е. - вредни. Не мога да изброя всички, но който се интересува, може да ги намери, особено в англоезични сайтове, това лечение е много популярно в САЩ, аз го открих покрай котешкия херпес вирус - при котките не може да се използва ацикловир, защото е много токсичен за тях. След това го приложих успешно и на себе си. Simple Smile

# 746
Здравейте, много се притесних както показва часа ми на писане. В понеделник бях на спа с мъжа ми, в сряда получих парене и сърбеж и днес бях на гинеколог. Тя ми каза, че сякаш вижда малко язви на едната срамна устна и промърмори херпес, но да съм изчакала изследванията. Вчера ме пореше при уриниране, сърбеж има, но не е много силен, болка няма. Кожата изглежда по-груба на едната устна, но не ми прилича на снимките в интернет. На мен от притеснение ми излезе и афта тази вечер. Никога не съм имала херпеси и на устата, но ми се получават афти, понякога и след орална, но никога не съм ги мислела за възможни херпеси. Да си пусна ли кръвни като е взета натривка, че май бавно излизат и дали да почна ацикловир за всеки случай. Засега са ми предписани Силвержин глобули и Тридерм крем.Направо ми стана зле като чета как всички се борите и то се появява отново и отново. И за детето се притеснявам да не съм имала в устата и да съм го целунала и заразила.

# 747
Спокойно.
Нали проблемът е генетален. И да си целумала детето няма да го заразиш.
Болката на херпеса се появява като се спука язвичката. Моя съвет е да си пуснеш изследване. Дано не е херпес.

# 748
Пуснах тази сутрин в Рамус, че имат разделение на двата вида. 5 дни за резултат. Ами аз не виждам язвичка, а някак грапаво, то по принцип си мислех, че съм се протъркала там, тъй като от много време не бяхме ходили някъде без детето и се поотпуснахме. Имала съм херпес зостер и тогава сърбеше много, и болеше, бяха и много язвички. Притеснявам се заради афтата да не се окаже и тя херпес, но тя се появи снощи след моя deep dive в темите за херпес и притеснение.

# 749
Здравейте, момичета,

Нахлувам в темата с въпрос. Правих хистероскопия с Фертили тест и излезе положителен за HSV2. Никога не съм имала оплаквания от такова естество.
Правим опити за бебе от 4 години, без положителен тест (минахме и 4 инсеминации и 1 трансфер). Никога досега не е имало имплантация, а сега излезе това.
Има ли някое момиче, забременяло след лечение? Изписаха ми Валтрекс 10 дни по 3 хапчета.
На теория не би следвало да е пречка за забременяване, но ми правят вливки Интралипид, които подтискат имунитета и явно вируса се активира, макар и безсимптомно. Четох, че може да създаде хронично възпаление в матката и повишени антиспермални нива.
Блгодаря! ❤
Не би трябвало това да е проблем за забременяване. По време на бременност също може да излиза от намаления имунитет

Общи условия

Активация на акаунт