Hercai/Вятърничав по ATV Тема 8

• 70 387
  • 740
  •   1
Отговори
# 645
Много сложно и завързано.

# 646
Да си разкажа и аз моята теория. Също смятам, че Азизе и Айше не са един и същ човек. Мисля, че Айше чисто и просто си е умряла в пожара, вероятно подпален от Азизе. Може да е харесвала Насух, да е проследила срещата му с Айше, да е подпалила сеното. Айше е загинала, а Азизе обвинява всички за загубата на сестра си освен себе си.
По принцип мисля, че Азизе по ред причини, които може и да не станат известни мрази всичко живо и особено мъжкия пол. Мисля, че не е обичала и синовете си. Иначе не би оставила сина си да отглежда чуждо семе като свое, дори и заради отмъщение.
Смятам, че сина на на Султан не е оживял наистина. Азизе залъгва Гьонюл с празни надежди само, за да я държи на късо въже.
Фърат е син на Ханифе, която сигурно също е излъгана, че е родила мъртво /показаха го със снимката, на която Ханифе е до Фърат/. Азизето го е взела, за да й е подръка. В предишната серия на срещата на Хазар с Есма мисля, че тя говореше за Фърат, когато обясняваше че защитава своето дете. Може и осиновен да е, но тя го е отгледала и е нормално да се опитва да го защити от Азизе. В същото време не й се искаше той да постъпва непочтено и винаги деликатно му е подсказвала къде е правия път.
Азизе е мразела Асланбей, така както мрази Шадоолу. Когато синовете й са измрели прехвърля имуществото на сина на сестра си. Т.е присвоява го за своята кръв. Не го оставя на Гюна или Елиф, защото са жени, едната е психически нестабилна, а другата непокорна. А може да е имала планове в последствие да ожени Фъро за Елиф.
От къде Миран разбра за плана на бабет? Ами най-после спря да чака някой да го информира за събитията, ами започна сам да търси истината. Вероятно е поставил преследвачи на баба си, на Азат, може и на Фърко, защото започна да не им вярва. засекли са срещите, видяли са самолетния билет, проверили са в авиокомпанията и е изскочил вторият билет - за Рейян.
Архимед е казал - "Дайте ми опорна точка и достатъчно голям лост и ще повдигна земята". Миран най-после намери за себе си опорната точка - вярата в любовта на Рейян към него. Когато имаш една неизменна и твърда истина и анализираш случващото се спрямо нея пъзела започва да се подрежда. Щом не се съмнява в лоялността и честността на Рейян значи в самолетния билет има гнило, в нескопосаните обяснения за бележката - пак гнило. А големия лост с който Миран вади бабет от орбитата е, че познава добре методите й, т.е може да предвиди какво и защо се прави.
В крайна сметка в сериала ни показват как кръвта вода не става, въпреки начина на живот и възпитанието. Миран и Хазар се "разпознаха" като сродни души, Миран обожава г-жа Гюл, въпреки че малката сладурана камък трябва да си за да не я харесваш, Фъро е страхлив подлец като евентуалната си майка Ханифе, Гюна е куражлийка и хитра и безскрупулна като баба си, когато си преследва целите.
Доста оплетоха кълбото на връзките в миналото. Може и по друг начин да го разплетат. Важното е, че създадоха многопластова интрига която да държи зрителя пред екраните.

# 647
Привет, момичета,
Много серии прескочих поради липса на време, но ви чета и заради червената рокля Simple Smile, снощи реших да изгледам последния епизод.
Още съм до средата и най-хубавото предстои Simple Smile, но да кажа и аз какво си мисля.

Първо, тази химия никъде още и в този сезон я няма.
Само заради нея ще се старая през серия- две, но да гледам филма.
Миран как ме дразнеше с дрезгавия си глас в началото, а сега толкова секси и страстно ми звучи.
Обаче някак много бързо Реян забрави онази нощ и онази колиба или просто аз като прескачам много епизоди така го усещам.

С това изпозабременяване започвам да се плаша и аз, жена на преклонна възраст Simple Smile, да не прихвана.
За Зехра ясно, младоженка е артистката, но за Хандан не зная причината.
Коментирали ли сте го?

Като гледам и Ярен как се е наляла, направо се притеснявам да не ги изпревари всички и да вземе изненадващо да роди.
Обаче нещо ми липсва първоначалният хъс на героинята за гадости, имам чувството, че и актрисата не се раздава достатъчно.

И аз се чудя за връзката на Ханифе с Фърат, може наистина да му е майка, обаче нали уж се разбра, че тя си е останала самотница заради сестра си.

Стана ми странно Хазар като предупреди Миран да пази и Азизе.
Това изречение въобще не го разбрах.

И това постно обяснение за Ръза беше напълно излишно.
Напуснал сериала и толкова, не е пък чак толкова важен герой, може да си е сменил работата човекът Simple Smile.
Но ми беше симпатичен.
Много харесвам и Джихан, артиста имам предвид.

Продължавам да гледам, защото за разлика от вас нямам никакви сериозни предположения кой кум, кой сват, кой на булката брат.

# 648
Пепелче, споко. От интернет не се забремнява даже в млада възраст Simple Smile
Мисля, че по някакава причина са "забременили" Хандан, а после Зехра просто ги е изненадала.
Ярен мисля, че само е надебеляла. Може да е хормонален дисбаланс, стрес. Играта й е "спъната" и заради комплекс, защото нали се вижда как изглежда този сезон на екрана. За съжаление при генетично предразположените като започне движението на махалото нагоре, няма спиране.
Ханифе е останала неомъжена, заради Азизе, но това не значи че в младостта си не е имала приятел и не е забременяла.
По едно и също време Айше, Азизе и Ханифе са били прислужници. Айше се е задявала с Насух, Азизе се и прицелила може би първо в него, а после в сина на господаря. Ханифе изглежда по-простовата може да е забременяла от някой ратай. Да даде богатството на хората които мрази, на някой с низш произход също е форма на отмъщение. Насух нали й каза - ти попиля Асланбей. Въпроса е обаче защо не си я спомня от преди.
Рейян премина през много перипетии, докато "забрави" първата сутрин в колибата. Усещането ти идва от негледането на сериите.
Предупреждението на Хазар беше демонстрация на лоялност към договорката с Миран да търсят общия враг.
Миран прекрачи през предразсъдъците си, за общи действия с Хазар. Предполага се, че врага е общ - заплаши Азизе, но се опита да подстави Шадоолу, защото е ясно, че Асланбей ще обвинят и налетят на Шадоолу заради стрелбата и отвличането.

# 649
Паола май беше питала, не видяла тази сцена в превода. Има си я, около 44 минута.

Значи Азизе е знаела предварително, че Дилшах е бременна от Хазар, и нарочно жени Мехмет за нея.
Луда работа Rolling Eyes Много ме впечатлиха и мен думите, че след смъртта на Хамит Асланбей, апар топар са я оженили за сина му. Вероятно е бил някой безхарактерен, и Азизе го е оплела в мрежите си. Напълно вероятно е, да му е донесла и някое дете, например от Шадоулу. Например, да са палували в сеното с Насух, но той се влюбва в Айше и я зарязва гебе Thinking
Относно Миран, и откъде е разбрал за постановката. Няколко пъти го дадоха да си проверява телефона, и проведе няколко съмнителни разговора. Сложил е хора да следят, може да излезе и някой вътрешен човек.
Много ме радва, че спря да се доверява на Фъро, който и без това от самото начало не беше лоялен към Миран, и пееше на баба всичко.
Не мисля, че Миран ще се срине от факта, че е научил подлите планове на баба си. По състоянието му във фрага личи, че е съсипан, ще излезе нещо друго оттам.

Последна редакция: пн, 28 окт 2019, 09:46 от Еванджелин

# 650
  • Варна
Привет,
понеже писахте ,че се усещат подобрения в сценария. Наистина е така. Има повече динамика в сцените и смениха думите на Реян, че звучеше като развалена грамофонна плоча JoyJoyJoy. Чудех им се - не се ли усещат? С много беден изказ я даваха.
Ползват похвата от Кара Севда - изненадваш противника ,че знаеш какво е направил, но зрителя разбира в последствие хода на действията. Така стана по-загадъчно и върна интереса. Това , дето все Азизе намества всички и само тя е най-умна, другите са глупави омръзна и е много остаряла концепция.

На Азизе работата да не е прилъстена и изоставена ? : ))))) - тогава са такива злобни и отмъстителни женурята.
Накрая всичките ще се окажат свързани, ама да видим кой на кого какъв ще излезе : )))).

За преподположенията  - може Миран да е разбрал ,че не е Асланбей, без да разбира ,че Хазар му е баща. Или пък да е разбрал ,че Реян не е Шадоулу.

# 651
Какво мислите за такава двойка? Ръза си замина с новата изгора, ама и Мелике заслужава нещо ново Grinning

Под снимката пише - Снощи с Ебру в магазина Sunglasses

# 652
Паола май беше питала, не видяла тази сцена в превода. Има си я, около 44 минута.

Значи Азизе е знаела предварително, че Дилшах е бременна от Хазар, и нарочно жени Мехмет за нея.
Луда работа Rolling Eyes

Според мен когато е подхванала работата с женитбата на сина си за Дилшах само е искала да вземе най-милото на Хазар. Което означава, че го е следила доста по-подробно, отколкото той си мисли. Каза на Рейян, че никой в селото не е знаел за любовта им. После бременността й е дошла дюшеш. За това казвам, че тая вещица не обича дори себе си. Само мрази. Все пак се е гласяла собственият й син да отглежда сина на Хазар като свой заради нейното отмъщение.
Не мисля, че тази омраза е само заради изоставяне. Много по-дълбоко е. Нещо в стил "Вековната злоба на роба" плюс слаба майка, деспотичен баща, слабохарактерни и добросърдечни и прощаващи сестри.
Мисля, че Миран е разбрал че Хазар му е баща и сега се пита кой е, кой път да хване, разкъсва се заради направеното зло на баща си, мисли че Рейян му е сестра и тя за това казва, че който и да е той тя винаги ще го обича. Ще видим. Може да има подсказки в следващите фрагове.

# 653
Момичета, като чета вашите виждания по сериала, си мисля, че сме на правилен път. Истината за миналото на Азизе ще е някъде преплетена в нашите предположения. В общ смисъл Азизе не е била много морална на младини, все такава алчна, злобна и отмъстителна е била. Не може заложеното от природата да се промени на 180 градуса от някаква случка в живота на човек. Ако СЦ насочат на там нещата, ще е едно немислимо избелване на образа.
Боби, мисля, че не е прелъстена и изоставена,а по-скоро се е намушила между двама влюбени. Ако е била прелъстена от Насух, как пък той няма да си я спомни поне малко. По-скоро е имала аспирации към него, а той може би изобщо не е подозирал за мераците й / нещо като Ярен спрямо Миран/.
Май утре ще има откъс от следващия епизод.

P.S. Никой не е коментирал след мен, така че си допълвам този пост.

Гледам фрага от следващия епизод, където Рейян казва на баща си - помогна на Миран да види истината, сега му помогни да види и миналото /нещо в този смисъл/. Може Хазар да е помогнал на Миран в разкриването на плана на Азизе със самолетния билет.

Последна редакция: пн, 28 окт 2019, 16:13 от mery_poppins1

# 654
По-скоро е имала аспирации към него, а той може би изобщо не е подозирал за мераците й / нещо като Ярен спрямо Миран/.

И според мен Азизе като Ярен е била незабелязана и непоискана. А меракът явно е бил много голям. Като я гледам какви ги върши в настоящето, мисля че е способна да подпали съперницата си. Различното предположение, което правя е че Айше е жива. Тази фраза на Насух, че вятърът е разпилял пепелта незнайно къде, ми се струва подсказка. На мен най ми е интересно кой отвлече Рейян, но явно скоро няма да разберем. Според мен той не е враг на Шадоулу. Азизе ги обвини, че те са отвлекли Рейян, но не знам дали тя самата вярва в това. Направо си го изсмука от пръстите.
Иначе в нашия сериал стана много романтично и много плодотворно. Дочакахме реколта, но не от който чакахме. И като го гледам Миран май е научил това ,което няма да му позволява да докосне Рейян. Ако в първата брачна нощ не е станало бебето, скоро няма да стане.

Операторът Али Аслан е публикувал видео от процеса на заснемане на танца.

https://vk.com/video-157453865_456246867

Последна редакция: пн, 28 окт 2019, 17:56 от nedlen

# 655
  • На изток от рая...
Добре де, Айше ясно - като съвсем млад Насух е бил влюбен в нея и после тя загива в пожар, или може би само си мислим така.
Но какво стана с Елиф - другата сестра на Азизе, която дори е родила дете от Насух?!?!?!?
Сценаристита май наистина се заплетоха сами в мистериите си.

# 656
Кое дете е на Елиф и Насух, или аз нещо изпуснах?

# 657
  • На изток от рая...
Цитат на: dessince link=topic=1144951.msg39554441#msg39554441 date=15 Re72277861
Кое дете е на Елиф и Насух, или аз нещо изпуснах?
Въпросният Мехмет, който Миран счита за свой баща. Нали Азизе каза, че един Шадолу (Насух) е убил друг Шадолу (Мехмет) и тя ще направи така, че това да се повтори, като накара Миран да убие Хазар...
Голяма каша направиха сценаристите с тези тайни. Май наистина ги е хванала амнезия.

# 658
Стана ми странно Хазар като предупреди Миран да пази и Азизе.
Това изречение въобще не го разбрах.

Явно тази фраза може да се преведе по два различни начина. Рускините я преведоха - А ти следи баба си.

dessince , това дете май е предположение на някоя от нас. Информацията за Елиф, сестрата на Азизе, за сега я има само в спомените на Азизе.

Продуцентът Бану Акдениз публикува нова снимка от 19-ти епизод.

Миран в имението Шадоулу. Какво се случва между тях?

# 659

Общи условия

Активация на акаунт