Hercai/Вятърничав по ATV Тема 8

• 70 380
  • 740
  •   1
Отговори
# 660
  • AMS
Благодаря за споделеното по съдържанието!!!
Много съм се оплела с това кой кум, кой сват, кой на булката брат.
Стана ми ясно, че Миран е син на Хазар от тази серия!
Дишлях го признава в кадър. Мехмет Асланбей е съпругът ѝ, но не е баща на Миран.
Хазар заминава в казармата и след като се връща, научава, че Дишлях е тероризирана.
Иска да ѝ помогне, но тя се страхува за себе си и детето /Миран/.
Следва клопка, в която Хазар е смъртно ранен и когато след няколко месеца идва в съзнание,
научава, че Дишклях и Мехмет ги е "убил".
Цялата фамилия Асланбей се мести в Карс.
Описаните действия са били преди 27 години.
До тук - добре, казал оня дето падал от Айфеловата кула.

А още преди това Азизе е работила в конака на Хамит Асланбей.
Тя не е работила в чифлика на Шадоулу.
Ханифе, Айше, Елиф са работили в чифлика на Шадоулу, когато избухва пожар.
Азизе вика за помощ "Пожар, помогнете, Айше, татко, Елиф, къде е Ханифе"
Сестрите на Азизе  -  Ханифе и Елиф и Айше и самата тя са пострадали в пожара.
Ханифе е жива, а Елиф жива ли е? Айше сестра ли е на Азизе?

Азизе = Айше?!?

Азизе се омъжва за сина на Хамит Асланбей.

Фърат е син на Ханифе в тази серия. В другата може друго да излезе.
А може да се сетят, че историята помни  и смяна на бебета при раждането им.

Един Шадоулу - Насух е убил друг Шадоулу - Мехмет Асланбей
и Азизе се заканваше, че това ще се повтори -
ще накара Миран Асланбей (Шадоулу) да убие Хазар Шадоулу.
Това от днешнал гледна точка означава,
че Насух Шадоулу  е баща на Мехмет Асланбей, чиято майка е Азизе.

На Насух Гюл е майка му, баща Азат, а коя е жена му, или кои са жените му? -
Айше му е била любима.

Сегашната Елиф беше сестра на Миран, после стана братовчедка.
За сега е само внучка на Азизе.

Всичките женски образи в миналото са с извънбрачни връзки и деца не от съпрузите.
И това в Мадрин. Там в люлката на Корана и Мевляна . Олмаз.
А какво стана с люлката?
А кой е бащата на Райян?

Спирам с "опорните точки", защото цялата ми конструкция се клати от
вятъра на нашата любов.

# 661
Отчаянието ме тласна към началото на сериала. Изгледах набързо първите три серии с надеждата, че ще намеря липсващите звена, или, както казва Дива, опорните точки.
Много неща съм забравила. Ясно е, че не гледам достатъчно задълбочено. Затова и повтарям. Simple Smile
Казаха, че Зехра е вдовица и Рейян - сираче.
Пръстена на Дилшах Азизе го дава на Миран преди сватбата му.
Записах си рождените дати на Мехмет и Дилшах, били са съответно на 23 и 21 години, когато са загинали. Значи, Миран е бил съвсем малък, когато остава без родители.
Ще продължа с преговора, но има вероятност и той да не помогне много.

В едно обаче съм сигурна - ние тук твърде много се увлякохме. Дилшах бременна от Хазар, Елиф от Насух, Ханифе и тя има дете не се знае от кого... Отказвам да повярвам. Все пак гледаме турски сериал и действието се развива в Мардин.

Радвам се, че сериалът не зацикля и не робува на шаблони, все още е интересен. Миран се променя, не вярва на баба си, не вярва и на Фърат. Вярва на Рейян и това го прави устойчив.

Започнах да си мисля, че Азат и Ярен са от различни бащи, макар че изглежда невероятно. Пълна обърквация с роднинските връзки.
А дали може Айше да е била жена на Насух и да е родила Хазар. Да е загинала в пожара не като любимо момиче, а като съпруга? Джихан да е от втори брак?

# 662
Приключих с епизода и категорично се отказвам да гадая кой кой е.☺
Сигурна съм, че и СЦ загубиха нишката и просто ще чакам търпеливо да ги видя какво ще накъдрят до края.
Много ми е любопитно.
И без това дотогава ще съм забравила и малкото, което си мислех, че съм разбрала.☺

Да си призная повече ми хареса моментът, когато Реймир разказваха приказката на Гюл, отколкото танца на сватбата.
Този танц съм го гледала в Съла и беше доста по_добре изпълнен, но не казвам, че тук не ми хареса, де.
Напротив, даже се запитах в един момент кой танцува така и кой гледа Реян така_ Миран или Акън Акъньозов.☺
А накрая на епизода Миран ми беше много смешен като разкриваше също като един Еркюл Поаро пъклените планове на бабето.☺
Беше много горд със себе си, затова няма да се мъча с въпроса как пък я изхваща.
Бая народ се беше ангажирал с тая работа, така че...

Още от  първи епизод тръпна в очакване кога Фърат ще предаде Миран, щото този актьор, горкият, все такива роли му дават.
Искаше ми се да не ме разочарова, ама няма да стане. Язък.

Гюлчето като се затича и ми се свива сърцето, сякаш наистина има куршум в хубавата главица.☺
А с това "Хазар бей" Зехра направо ме убива.

# 663
Събудих се от тази смяна на времето.
Пепелче , благодаря, че припомни за Съла. За мен много въздействащ е и този танц от Кара Севдата
https://youtu.be/x1XXnXm3RWI
Още повече, че е въображаем.
Рейян беше много кръшна в танца. От Акън поглед, но наистина в приказката за Гюл имаше повече заряд.
Аз много харесвам тези обращения на Изтока на име и бащино име при руснаците, съпруже при азиатците, акощете Хазар бей или госпожа Гюл при турците. Това е част от респекта, благородството. Спомнете си как се представи Гюл на децата- казват ми г- жа Гюл.
Дано не объркат Миран с идеята за кръвосмешението, че ще е голямо страдание. А иначе очевидно и в средновековните общества се е изневерявало и всеки е спал с когото се домогне.
Нещо трябва да разплетат за Азизе, че иначе става патология, която се разраства. Лошото, че актрисата на Ярен изпуснаха от форма и е като пържено кюфте, което се мята насам натам.
Смешна ми беше сцената на аерогарата- та чак до билета на Рейян в чантата и ги беше разковал Миран. Изведнъж рязко поумня.
Надявам се да престанат със загадките, че идват нови сериали и да наблегнат на любовта. Иначе мешавицата на Азизе почва да ми дотяга. Даже на Рейян муцките на сърничка та бамби ми омръзват. Акън ме държи с тези погледи, но не вярвам мъж да е дотолкова от стомана. Обичат се, заедно са- какво е това спане по подовете...
Хубав ден!

# 664
Ето го и танца на Съла и Боран от "Завръщане" в добро качество - https://www.youtube.com/watch?v=p_i6pkL-iiY
От 1:16 ч нататък.
Традиционен кюрдски сватбен танц Рейхани / Reyhani,  типичен за Мардин.
Като че ли Съла и Боран играят малко по-освободено. Но дрехите им са по-широки и най-малкото движение предизвиква поклащане на тъканта, което допълва общото впечатление.
Имаше клипове как Акън и Ебру го учат в първи сезон.
Пускам линка към видеото ВКонтакта. който може да го изтегли и пусне самостоятелно, защото не го намерих в ЮТюб, а без регистрация във ВК може и да не може да се гледа - https://vk.com/videos-132377322?z=video-132377322_456239258%2Fcl … Fpl_-132377322_-2
 Акън си е спънатичък и сякаш се страхува да не обърка стъпките. Не им идва отвътре, защото не им е в кръвта. Въпреки това е старателно и красиво направен.

# 665
Добро утро, момичета!
Даре, благодаря за клиповете.
Като видях обучението на Акън все пак му пиша 6 заради напредъка, който показа в епизода. ☺

Вики, мисля, че танцът на Кемал и Нихан се нарича Зейбек.
Него повече го експлоатират по филмите и много ми харесва.
Ето го в изпълнение на моят любимец Енгин и той малко спънат.☺https://youtu.be/Zziwjocm-60Zziwjocm-60
Бурак и Кенан И. са баш майсторите.☺

Последна редакция: вт, 29 окт 2019, 09:15 от pepel_ot_rozi

# 666
Добро утро, момичета!
Даре, благодаря за клиповете.
Като видях обучението на Акън все пак му пиша 6 заради напредъка, който показа в епизода. ☺

Вики, мисля, че танцът на Кемал и Нихан се нарича Зейбек.
Него повече го експлоатират по филмите и много ми харесва.
Ето го в изпълнение на моят любимец Енгин и той малко спънат.☺https://youtu.be/Zziwjocm-60Zziwjocm-60
Бурак и Кенан И. са баш майсторите.☺

На обучението аз най-много гледах ...  Ебру. Направо е уникална. Има фигура на амфора и негърско дупе, направо я обожавам, а пък Акън как й устоява - не знам Simple Smile

# 667
Танцът много ми хареса , танцуват го различно , по техен си начин. Хареса ми ,че Миран не сваля очи от Ебру докато тя се движи около него с тази изкусителна червена рокля. Има много еротика в движението на жената около мъжа с леки чупки в кръста лекото въртене на ръцете . Имам чувство ,че са много развълнувани докато го танцуват - изживяват го. Не знам , обаче ми се струват малко по - стегнати в интимните моменти - които не са чак толкова много. Иначе разследващите ви коментари са страхотни , много логични. Добре,че не ви четат сценаристите ,че спешно ще се наложи да променят сценария ,защото сте на прав път за разгадаване на интригата. Simple Smile

# 668
Гледала съм и Облака, и Съла. Е, от Съла запомних само един много красив мъж, но действието се развива в същия Мардин и дори в същия конак. Затова всички тия предбрачни забременявания ми се струват абсурдни.

Колкото до танца, спомням си и дано не греша, че движенията на жената са като на гълъбица, а на мъжа - на сокол.
Най-трудни ми се струват плавните извивки на ръцете, но Ебру е много грациозна.
Мисля, че всички народи имат подобни танци, в които се изразява женското и мъжко начало, мекота и сила, плахост и страст.

# 669
Здравейте Hug
Както една мелодия може да бъде с различни аранжименти, така и един танц може да бъде с различна постановка и хореография. Като сравнявам изпълнението за мен Ебру е най- грациозна от жените. Акън е най- добре танцуващия математик, който съм виждала Simple Smile Явно не са му били приоритет танците до сериала.

Хазар и Зехра са съобщили радостната новина на Шадоулу.

Превод руски език на продължението на интервюто Ебру и Акън в Кан и на интервюто на Гюлчин Хатихан и Сердар Озер за програма «Dizi TV» на канал «ATV». Превода е на Айнур Джафарова от DiziMania / Ветреный / Hercai.  bouquet

https://vk.com/video-74204908_456242452

# 670
Докато чакаме фрага, една снимка и спойлер за нещо повече, което ще се случи на моста Малабади Blush

Понеже не харесвам и Джансу и Мехмет, не харесвам и танца им. За мен РейМир са уникални Heart Eyes

# 671
  • Свети Влас

Скрит текст:
В тот вечер Миран передал для Рейян большой букет роз. Среди этих самых роз была записка, а в ней были написаны те слова, что он сказал ей той ночью: «Есть вещи, которые случаются с человеком только раз в жизни… такие как смерть и такие как любовь».

Цитата из книги ✨

# 672
Докато чакаме фрага, една снимка и спойлер за нещо повече, което ще се случи на моста Малабади Blush

Понеже не харесвам и Джансу и Мехмет, не харесвам и танца им. За мен РейМир са уникални Heart Eyes

Eви, дека ти е спойлера Wink

# 673
https://vk.com/video-74204908_456242457

втория фрагмент за 19-та серия
Конкуренцията силна и извадиха тежката артилерия. Искам да кажа, че имаме целувки...

# 674
Не може- това са сцени от друг сериал- “Разврат в Мардин”.

Общи условия

Активация на акаунт