Цветя за терасата - 3

• 34 257
  • 735
  •   1
Отговори
# 495
  • In transit
Снимките на месечинка ме накараха да се замисля, че моите розмарини не са цъфтяли още, а са големи храсти? Иначе си пускат нови клонки, разклоняват си се, но не цъфтят.

# 496
  • Варна
Да, един приятел на ММ всеки път като види моя розмарин се възмущава, имал и на село в градината, и у тях в саксия и нито един не цъфтял. А моят не спира. Не знам до сорт ли е, какво е...

# 497
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
нашият цъфтеше много по-късно, по средата на лятото някъде и никога не е бил толкова обсипан с цвят.
може и до сорт да е.

# 498
Днес ми дойдоха резниците сакъзче, но нямат корени, искам да попитам трябва ли да ги сложа във вода за да пуснат корени или.....?

# 499
  • София
Днес ми дойдоха резниците сакъзче, но нямат корени, искам да попитам трябва ли да ги сложа във вода за да пуснат корени или.....?
|Бих ги сложила във вода, за да пуснат малко коренче, иначе може и да не се хванат всичките.

# 500
добре мерси, тази година ми е за първи път да се занимавам с цветя Simple Smile

# 501
Днес, информирана от темата за поливане с мая, полях цветята за първи път. Забравих да ви питам-колко често се прави?

# 502
  • Бургас
И аз днес ги полях с мая, за първи път тази година.
Чета, че на 14-15дни се полива с мая. Аз миналата година съм ги поливала редовно по 3-4поливания едно след друго. Добре им беше.
За тази година още не зная, как ще процедирам.

# 503
  • русе
За тераса със западно изложение, на която пече и почти няма сянка, какви цветя биха могли да се отглеждат.

# 504
  • София
За тераса със западно изложение, на която пече и почти няма сянка, какви цветя биха могли да се отглеждат.
Точно такава ми е терасата, малко по-нагоре съм го написала, и освен сакъз и мушката нищо друго не издържа. Горещо е прекалено много, въпреки че има и голяма тента

# 505
  • русе
Благодаря, ще пробвам .

# 506
  • In transit
Бегониите, които съм показала малко по-назад ги гледам точно на западна тераса, само, че са на земята. Но това не пречи на слънцето да им пече следобед докато залезе.
По-миналото лято пак на същата тераса бях оставила две големи саксии с босилек, подивяха. Бяха станали по 50см високи и с огромни листа.

Пролетната ми градина днес Heart Eyes

# 507
Mikkey, кащво пролетно настроение носят твоите цветенца♥️
Кога си засадила луковиците ? Ентусиазирах се и аз:)

# 508
  • Варна
Лелеееее Heart
Как ги гледате тези луковици, разкошни са. Моите не се получават, единственото, което ми цъфти в саксия са зюмбюлите. И то тази пролет единият остана с вдълбан в пръстта цветонос, порасна 3-4 см максимум. Другият цъфти, но все по -рехаво всяка година.

п.п. Сега си гледам снимките от минали години, разкошни бегонии съм имала едно лято. Само че по някое време прегарят от слънцето - източна тераса, нависоко, голям ветрилник. Сега се чудя дали да не завъдя пак, но да ги държа на перваза на прозореца, а не на парапета.

Последна редакция: сб, 11 апр 2020, 13:26 от Месечинка виторога

# 509
  • In transit
Луковиците ги засадих края на ноември, началото на декември. Мислех по-рано да ги сложа, но нали беше топло и не посмях. Поникнаха към февруари по някое време и от средата на март се виждаха, че ще има цветове.
Доколкото си спомням това, което бях чела, че трябва да престоят в пръста 8-9 седмици. През това време не съм ги поливала. След това започнах, а последния месец ги и торих 2-3 пъти.
Ето ви полезна информация, която имам: https://dox.abv.bg/download?id=a86a8deb37# - Линк за сваляне; https://dox.abv.bg/download?id=8e5cbdbbaa# - Линк за сваляне; https://dox.abv.bg/download?id=fcd2d0b5ff# - Линк за сваляне

Днес докато си подреждах терасата намерих едно пакетче с минзухари. Забравила съм ги. Гледах, че есента се засаждат и те, и се чудя дали да ги сложа сега или да ги оставя за на есен? Защото миналата година бях засадила лалетата, които виждате, но беше пролетта, пуснаха си листа, но нито една луковица не цъфна.

Месечинка, много са красиви...обаче се чудя защото моите бегонии стават такива мутанти? Като големи храсти са...не, че се оплаквам, но са им крехки стеблата и трябва да ги укрепвам.

Общи условия

Активация на акаунт