Лотария "Зелена карта" 2021

• 70 228
  • 968
  •   1
Отговори
# 720
  • Sunshine state
Да, ще подадем веднага, и аз така съм решила. Ноември вече ще можем. Забавянето не ме притеснява, но донамиката на нещата - да. 🙄

# 721
Една приятелка ме помоли за мнение. Тя другия месец се прибира в България за малко и септември пак се връща в САЩ. Със ЗК е от няколко месеца, след сключен брак с американски гражданин, като преди това беше малко нелегална. Дали на влизане обратно е възможно да и направят проблем?

# 722
Една приятелка ме помоли за мнение. Тя другия месец се прибира в България за малко и септември пак се връща в САЩ. Със ЗК е от няколко месеца, след сключен брак с американски гражданин, като преди това беше малко нелегална. Дали на влизане обратно е възможно да и направят проблем?

Не, ако не просрочи визитата си, предвид липсата на полети.
Отсъствие до 6 месеца не е проблем, след този срок може да има проблем.

# 723
По темата за фирмите:

Има вероятно единици фирми, които не се опитват да те измамят. Но повечето оперират по един много неприятен модел, от който почти няма измъкване.
Разровете се по чужбинските форуми и прочетете за  ужилените.

Схемата е проста:

Искат ти много ниска такса, вземат ти данните, попълват ти документите с *техен* мейл адрес и *не* ти дават номера.
Ако спечелиш, искат ти много по-сериозна сума, за да ти попълнат документите по-нататък. Нямаш начин да си вземеш номера, или да се възползваш от печалбата, освен ако не се съгласиш и не снесеш парите.
Ако не спечелиш, в последващи години продължават да ти подават кандидатура, независимо дали искаш или не. Ако решиш да подадеш сам, ще си дисквалифициран, заради няколко кандидатури, ако пък не подадеш и вземеш че спечелиш - пак се връщаме на предишната точка.
Слава богу, тази година с паспортите, много от тези схеми ще са порязани. Но ако си дадете сега паспортните данни - пак добре дошли в цикъла.

Нищо подобно! Обаждат ти се да ти искат номера на паспорта и датата му на изтичане и ако не им ги предоставиш ти пускат отново апликация за текущата година със случаен номер на паспорт и дата на изтичане. Така с пуснати 2 апликации американците те дисквалифицират.
Единственото решение е да си смениш името. Рожденна дата не може да се сменя! People Eyes

# 724
Да не говорим, че това изискване намеква и за някакъв вътрешен, предварителен подбор, а не точно лотариен принцип или пък за използването на тези лични данни по някакъв начин. Условието не ми е особено етично.
Вътрешен подбор, казваш?
Поредната конспирация Close
Може и да е конспирация, може и да греша естествено, но си мисля, че изискването не е случайно и ще се проучва къде хората са пътували и с какви цели (или нещо подобно), след което по определени критерии някои кандидати няма да стигнат до "тегленето".

Ще видим дали само една апликация (без спечелване) на зелена карта няма да изгори някои хора при опит след време да вземат туристическа или неимиграционна работна виза за САЩ.

Примерно знам,че ако на влизане граничния офицер те пита за намерения за имиграция в САЩ и ти му отговориш ,че допускаш и да имигрираш в САЩ един ден, то не се изненадвайте да ви върне на първия самолет за БГ.Thinking .

А пък спечелване на ЗК и подаване на ДС 260 със сигрност прави невъзможно получаването на неимигрански работни визи и трябва да се изчака финализирането на процеса за ЗК.

Последна редакция: нд, 28 юни 2020, 19:43 от Masturbinio

# 725

Не, ако не просрочи визитата си, предвид липсата на полети.
Отсъствие до 6 месеца не е проблем, след този срок може да има проблем.
Всъщност зависи от граничнят офицер. Правили са ми проблем за 1 месец отсъствие.

# 726
Ами не знам, аз със зелена карта обиколих къде ли не, много пъти минавах и през Канада. Проблем никога не съм имала, никога. Отсъствията ми са били и по-дълги и по-кратки. До полицай е вероятно, да.

# 727
  • Sunshine state
Не съм чувала за месец да правят проблем на някого и аз.

# 728
  • САЩ
Всяка година се прибирам за по месец, тази - за 2. Досега не са ми правили проблем. Е, не съм се прибрала още де, хаха Simple Smile Но не, за месец драми не е имало...

# 729
Дано не съм лош пророк, но като нищо тазгодишната лотария е вероятно аут.

https://bg-voice.com/wp-content/uploads/2020/07/newspaper/virtua … A/index.html#p=13

# 730
Дано не съм лош пророк, но като нищо тазгодишната лотария е вероятно аут.

https://bg-voice.com/wp-content/uploads/2020/07/newspaper/virtua … A/index.html#p=13
На коя казваш таз годишната?
ЗаDV 2021 ли... защото , за 2020 който не е минал интервю няма вече шанс.

# 731
2020-та, сегашните изтеглени. Много тъпо

# 732
2020-та, сегашните изтеглени. Много тъпо
Не е тъпо, а е жалко. Хората са подали всички документи и само чакаха интервюта, които няма да се състоят.
Само се моля за нас , от ДВ 2021 да има шанс.

# 733
Дано имате шанс, но не съм оптимист.

# 734
  • София, България
Струва ми се, че САЩ и ние имаме отчаяна нужда от нов президент на САЩ. Тръмп обяви война на лотарията от самото начало.

Общи условия

Активация на акаунт