Лотария "Зелена карта" 2021

• 70 142
  • 968
  •   1
Отговори
# 840
  • Сф
А как ще коментирате, че в обявите пише, че компанията е equal opportunity employer?

# 841
Цитат
Те вече не пращат писма с уведомление, че си изтеглен.
1st NL за мен е друго.
След подаване на DS 260, от КСС изпращат и мейл който на кратко съдържа какви документи се изискват от кандидата, във форумите го наричат 1st notification letter (1st NL). След това има период на проверка на получените документи. след което идва second notification letter ( в него се насрочва дата за интервю)

Благодаря за изчерпателния отговор Лъки.

Предполагам, че след подаване на DS 260, изпращането от KCC на мейл е до титуляра, който е изтеглен, а не до някой от дериватите му ?
Втори въпрос - всички изтеглени ли получават такъв маил 1st NL ?
Получаването на такъв маил във времето предполагам е свързан и с номера ? Колкото по-висок номер, толкова по-късно пращат ?

# 842
  • Down south
Цитат
1st NL за мен е друг
Ясно. Мерси!

# 843
Скрит текст:
Цитат
1st NL за мен е друго.
След подаване на DS 260, от КСС изпращат и мейл който на кратко съдържа какви документи се изискват от кандидата, във форумите го наричат 1st notification letter (1st NL). След това има период на проверка на получените документи. след което идва second notification letter ( в него се насрочва дата за интервю)

Благодаря за изчерпателния отговор Лъки.

Предполагам, че след подаване на DS 260, изпращането от KCC на мейл е до титуляра, който е изтеглен, а не до някой от дериватите му ?
Втори въпрос - всички изтеглени ли получават такъв маил 1st NL ?
Получаването на такъв маил във времето предполагам е свързан и с номера ? Колкото по-висок номер, толкова по-късно пращат ?
[/spoiler]
Аз съм титуляра, и на мен е пратен и -мейла. ММ няма такъв мейл.
Всички събмитнали дс260 получават този и мейл. Четох при Саймън, че и други хора с малък номер са го получили, въпреки пандемията и затворените посолства...
И на последния въпрос - да.

# 844
А че в момента не наемат на база раса... Много ми харесва, когато на бялото някой се опитва да каже черно.

https://freewestmedia.com/2020/06/05/university-agrees-that-blac … brzMSSrmLEBtJeAsM

Не бива да вярваш на всичко, което четеш.
Университетските преподаватели имат право да решават как да организират оценяването в курсовете си почти винаги, с изключение на курсовете, които водят до сертификация или лиценз и оценяването трябва да става в параметри, наложени отвън.
В края на пролетния семестър (статията е от 5 юни, в University of Washington това е последният ден на пролетната четвъртина) поне 70% от нас, по неофициални статистики, промениха оценяването в курсовете си, предвид неочакваната криза. Това няма нищо общо с расата (в съобщението на преподавателя никъде не пише, че само за определени студенти го прави, явно е за всички) а с невъзможното положение, в което много студенти бяха поставени със затварянето на университетите и пълната карантина навсякъде. Аз имах студенти, които останаха бездомни или безработни с деца - естествено, че правехме всичко възможно да ги улесним. Предполагам в щата Вашингтон, който беше едно от първите катастрофални огнища тук, този преподавател и този университет не са били изключение.

По въпросите за расата мога да кажа само, че аз съм тук от 17 години и никога, никога не ми се е случвало работодател да ми каже защо не ме наема на работа. Информацията за раса, пол, инвалидност и статут на ветеран (това също е част от същите онези форми) се взема предвид след отсявките чрез резюме, интервюта и така нататък. Това, че има запазени квоти за малцинства са глупости - ако има представител на някакво малцинство наред с бял кандидат, да това ще наклони везните. Ако в моя университет видят, че тази година са наели 99% бели мъже - да, догодина ще положат специални усилия да привличат жени и малцинства. Но никъде няма положение "дотук бяхме с белите за тази година, отсега до декември ще наемаме само малцинства".  Не съм видяла читав и кадърен бял да е останал без работа заради малцинствата, но съм се нагледала на тръшкащи се бели, които не се сещат, че не цветът им е проблем.

# 845
ianajar, сложих този линк, защото нямаше как да цитирам лична информация на човек, пишещ във фурума. Цитирам дословно написаното от потребителя "рикруитъра му е казал, че в момента работа за бели няма". Става дума за момче с добро образование, читав и кадърен.

# 846
Титина, потребител от форума ти го каза и ти веднага определи, че е с образование, читав и кадърен? В живия живот срещала ли си го? Хората са по природа склонни да вярват на твърдения, които съвпадат с техните очаквания и мироглед. Ти работиш тук от доста години - колко пъти рекрутър ти е казвал в официална комуникация, че няма да наема определена раса?

Моят личен опит дотук е, че никой не би споделил такава информация доброволно. Може да не успея да ги осъдя, но със сигурност мога да ги съдя, дори в моя right-to-work щат.

Естествено, в икономическата ситуация в момента никой не наема. В моя щат всички университети официално замразиха всички свободни позиции за една година, на нас даже ни се наложи да анулираме предложение за работа, което вече бяхме направили. Така че с квоти или без, положението е тежко и засега няма изгледи да се оправи, поне в моята сфера. Това е важно за новопристигащите, на които вероятно ще им е все едно по каква причина нямат работа.

Последна редакция: вт, 21 юли 2020, 18:46 от ianajar

# 847
Те черните защото се натискат да работят! На 10 бели работника, я има един черен. Това е расова дискриминация и тук не се толерира, камо ли така демонстративно да се отсяват работни места. Пълен абсурд!

# 848
Не мога да коментирам хорските деца,но мога да коментирам политиката на наемане на служители.
Работя в черна компания. През 80-те години на миналият век, когато са стъпили в САЩ е имало нареждане да се приемат на работа само черни. Тогава не са успели да го направят поради ред причини, но в момента белите сме около 10-15% (това е което виждам по митинги), всичко друго е цветнокожи. ИТ - само индийци, като стигнаха до там, да им забранят да назначават индийци. В момента не назначават никого, ако някой напусне, работата му се преразпределя на другите.

# 849
Аз иммам 1st NL, другата седмица ще си пускаме свидетелства за съдимост и пращам документите.
Много бързо работят в КСС.

Извинявам се за тъпия въпрос, но какво значи 1st NL? А и да се върнем малко на темата...
1st NL - 1-st Notification Letter - 1-во уведомително писмо

# 850
...  колко пъти рекрутър ти е казвал в официална комуникация, че няма да наема определена раса?

Моят личен опит дотук е, че никой не би споделил такава информация доброволно. Може да не успея да ги осъдя, но със сигурност мога да ги съдя, дори в моя right-to-work щат.
...
 Така че с квоти или без, положението е тежко и засега няма изгледи да се оправи, поне в моята сфера. Това е важно за новопристигащите, на които вероятно ще им е все едно по каква причина нямат работа.
Ами рекруитъра наистина няма нужда да ти го казва. Неговата цел не е да те вбесява. Всъщност дори няма да го видиш лично на интервю за работа , ако наличните  бройки са само за черни.

На мен лично би ме интересувало ако нещо все удрям на камък, защо е така и дали е еднакво трудно на всички новопристигнали в САЩ.
Примерно, как така например съседа от третия етаж от Конго си намери работа по специалноста на 5-та седмица ,а примерно аз вече 6 месеца изпращам безрезултатно сивита (хипотетична систуация).

Последна редакция: пт, 24 юли 2020, 09:34 от Masturbinio

# 851
Аз мисля, че просто няма особено смисъл от обсъждане на такива хипотетични ситуации. Единственото, което се постига с такива дискусии, е че хората се пренавиват преди още да са дошли, че непременно ще се сблъскат с някакви проблеми, заради някакъв уж изключителен обратен расизъм. Просто не е така. Ако някой е тук и с месеци не може да си намери работа, е хубаво трезво да погледне какво точно не му достига и да работи за наваксване. Върху цвета на кожата си няма как да работиш, това е ясно. Но обикновено хората не намират работа не защото са бели, а защото нещо в кандидатурата куца, обикновено местен опит. Това е препъни-камъкът за мнозинството, не кожата или акцентът. Географското положение също е фактор, според бранша - работа за примерно AI специалисти теоретично има навсякъде, но в моя щат има-няма три обявени такива позиции, докато във Вашингтон или Калифорния обявяват по три на час. Много нови имигранти се засилват към щати, които се гледали по телевизията, без да са наясно с възможностите за работа в тяхната сфера там.

Аз работя в област, където има много предразсъдъци от друг тип - преподавам езици, които не са ми майчини. Винаги, когато кандидатствам за работа в места, където никой не ме познава, знам, че шансът ми е около 10%, въпреки 20-те ми години опит, докторат от известен университет тук, и т.н. Просто ми поглеждат чуждестранното име и веднага са наясно, че английският не ми е роден език, и съответно решават, че няма как да го преподавам добре. Ами без работа не съм оставала, просто защото полагам много усилия да поддържам и резюме, и репутация, и презентация на интервюта, ако стигна до тях. Също така проявявам инициатива винаги - нямам никакъв проблем да пиша на компания, където искам да работя, и да им пратя резюме, въпреки че нямат в момента обявени свободни позиции. Дообразовам се непрекъснато. Участвам при всяка възможност в networking events, които в моя бранш са академични конференции основно. Ей такива неща. Не, пресният имигрант не е автоматично приет наравно с местната работна ръка. Но това не означава, че никога няма да има шанс, просто означава, че трябва да положи повече усилия от местните, за да получи работа, особено в началото. Предразсъдъците тук са много по-малка пречка, отколкото ми бяха навремето в България, честно казано, където и полът, и възрастта ми, че и външният ми вид винаги са били по-важни от резюмето ми.

Всичко, което пиша горе, се отнася до нормални икономически ситуации, не до невижданата повсеместна криза, която цари в момента, и в която единствената работа, на която мога да разчитам, е продавач в супермаркет (в момента са кът заради вируса).

# 852
Здравейте! Съпруга ми е изтеглен с номер 2021EU00005XXXX. Изпратили сме DS260, a вчера получихме и имейла с документите, които трябва да сканиране и да изпратим.
Имам един въпрос: аз съм живяла и работила в Гърция през 2007 -2008 година, но без договор. От КСС искат police certificate от държавите , в които сме живели. Как трябва да постъпя - от къде да си набавя този документ, аз не съм имала договор за работа, нито пък някакъв временен адрес. Благодаря.

# 853
Здравейте! Съпруга ми е изтеглен с номер 2021EU00005XXXX. Изпратили сме DS260, a вчера получихме и имейла с документите, които трябва да сканиране и да изпратим.
Имам един въпрос: аз съм живяла и работила в Гърция през 2007 -2008 година, но без договор. От КСС искат police certificate от държавите , в които сме живели. Как трябва да постъпя - от къде да си набавя този документ, аз не съм имала договор за работа, нито пък някакъв временен адрес. Благодаря.

Ако никъде не е било отбелязано, че сте живяла там - нищо.
Извадете си само от нашенски съд, преведете и пратете.

# 854
Съвет от мен, т.к. Се проверяват социалните медии просто не пишете, че сте пребивавали , работили нелегално в друга страна и не мажете да предоставите полицейски сертификат.

Общи условия

Активация на акаунт