Лотария "Зелена карта" 2021

• 70 149
  • 968
  •   1
Отговори
# 825
Не е точно така. Ако си спомням правилно има квоти по държави. Изчисляват се на база на взети визи от предходни години и колко хора от тази националност има в държавата.
За това и за определени държави няма квоти ( например Канада, Индия)

# 826
Кога ще стане ясно, колко са изтеглените по държави за 2021?

# 827
Не е точно така. Ако си спомням правилно има квоти по държави. Изчисляват се на база на взети визи от предходни години и колко хора от тази националност има в държавата.
За това и за определени държави няма квоти ( например Канада, Индия)
Не, Канада и Индия не се в прогарамата за разнообразяване на имигратския поток (Diversity Visa Program) - Лотария зелена карта. Това за което говоря и процентите които казвам са единствени и само за лотарията ( каквато е и темата всъщност)

# 828
Аз също по спомен знам, че има квоти за лотарията. Може и да има промяна, не следя, защото не ме интересува.

# 829
Точно, Канада и Индия са достигнали квотите си, за това не са вкл и в лотарията

# 830
Аз иммам 1st NL, другата седмица ще си пускаме свидетелства за съдимост и пращам документите.
Много бързо работят в КСС.

Извинявам се за тъпия въпрос, но какво значи 1st NL ? А и да се върнем малко на темата...

# 831
А ти от колко години живееш в Америка, че си толкова запознат в подробности?
Имам приятели в сащ и съм работил  там с работна виза и сега търся нова работна виза, защото намирам наскороизчислените ми шансове от 1:42 с партньор  доста непосилни.

Например видях наскоро обява по специалноста ми от един сайт за работа ,но като отидох на сайта на фирмата, тази позиция не се появи за мен ,защото сайта  първо попита за цвета на кожата ми и като отбелязах "бял" не ми показа търсената от мен позиция.

А ти? Ти от колко години живееш в Америка?

# 832
  • Down south
Close
Цитат
но какво значи 1st NL]
"Писмото", с което те уведомяват, че си сред изтеглените.

Цитат
Например видях наскоро обява по специалноста ми от един сайт за работа ,но като отидох на сайта на фирмата, тази позиция не се появи за мен ,защото сайта  първо попита за цвета на кожата ми и като отбелязах "бял" не ми показа търсената от мен позиция.
Ама разбира се, в такива обяви, това е първото, което ще те попитат и основната причина, поради която ще "откажат" позицията Close Close Close

# 833
Сещам се и за друго нещо. Обичам да си навирам носа, когато може и да питам колеги и приятели в сащ ,които все още се въздържат/отлагат да имат деца : "Възпира ли ви нещо и какво по-точно ви кара да отлагате имането на дете/деца?"
Доста често ми отговарят ,че е вероятно е поради все още не доброто им финансово състояния. И в това има голяма логика.
Така, според мен, гарантирането на работа и приходи на хора с точно определен цвят на кожата им помага да се възпроизвеждат повече. И обратното , лишавайки малко други с друг цвят на кожата ги понамалява в някаква степен.

Вие какво мислите по въпроса. Приходите влияят ли ви за това? Как е същия въпрос отнесен към ситуацията в България? Никак не ми харесва , че се раждат по-малко българчета в днешно време.Frowning1
Браво на всяка бгмама !

# 834
Не знам как да коментирам този въпрос, детето ми е родено в САЩ.

# 835
  • Чикаго / София

Естествено, ме може да бъде работодател. И мениджър може да бъде. И на Луната може да отиде, но дали това става в действителност?
Да започнем от едно нещо:
- образование. Мислите ли, че ви признават образованието?
-стаж. Погледни въпросът за образованието.
- владеене на език. Не забравяйте акцента.
- раса . Много ще сте изненадани от сегашното положение, когато в прав текст ви кажат “бели в момента не наемами”

По -добре снемете розовите очила. Колкото и гадно да звучи си е истина.

Познавам много имигранти в САЩ, които са на ръководни позиции, работодатели са, умни и оценени хора, преподаватели в университети и пр. Много от тях са българи. Какви ги пишете тук и защо?  Всеки имигрант, който е решил да постигне нещо в САЩ и преследва целите си, подобрява образованието и квалификацията си, си намира хубава работа, или започва бизнес и успява. Примери около мен бол. Хора, които ги мързи, които така и не си дават зор да научат езика - те остават в нишата на нискоквалифициранте работи, всички останали намират своето място. Много, ако не и повечето започват от нискоквалифицирана работа в началото, но с упоритост и акъл продължават напред.
И престанете с това натякване, че не наемали белите, дрън, дрън. Никъде не питат за раса, дори вече не питат за пол, нито за години. Аз съм интервюирала много хора и съм чела стотици  резюмета в последната година - в нито едно резюме няма раса, възраст, пол. 

и по твоте точки:
-образование - да приеха образованието ми от България УНСС, плюс допълнително тук изкарах един сертификат - хей така за да се чувствам по-уверена.
-стаж - все започнах от някъде без стаж в САЩ и от там насетне се доказах. Като почукаш на 100 врати, все ще ти отворят някъде. Не става от първия-втория опит, но все се получава.
- владеене на език - нямам претенци да владея английски перфектно, имам акцент, правя грешки и все пак ме наеха, и на никой не му прави впечатление акцента ми, шегуваме се с него, а и не съм единствената с акцент. Като говоря с клиенти по телефона, често се заговаряме кой от къде е. Акцента не ми пречи, много хора го намират за интересен и екзотичен. Тези на които им пречи са тесногръди ред неци, повечето Тръмп съпортърс - нямам и желание да комуникирам с тях, нито да работя с тях/за тях.
- раса - вече го коментирах този въпрос - пълни глупости.

Masturbinio в началато е трудно финансово да си позволи човек още едно дете, но след като минат първите стресиращи година - две - три, всъщност е доста по-лесно да имаш и отгледаш дете отколкото в Бг. И пак, както си го направи човек.

Последна редакция: вт, 21 юли 2020, 08:18 от bubanka

# 836
От доста години живеем тук. Имаме три деца. Едно родено в Бг и другите две тук в Америка. А какво да каже Първата дама с акцента си? “Ниска” позиция са ѝ дали на горката имигрантка. На мен често ми казват, че акцента ни е секси и супер се кефят. Американците не харесват британски акцент и този на австралийците. И отново ще повторя, имайте малко повече самочувствие!

# 837
Най-накрая, смисленно и обективно мнение на Irka! Имайте вяра в себе си, дерзайте, учете езика, образовайте се и успеха ще бъде на ваша страна! Трудно ми е да разбера негативизма и опита за поднасяне на неправдива информация от "всезнаещи" личности.

# 838
А че в момента не наемат на база раса... Много ми харесва, когато на бялото някой се опитва да каже черно.

https://freewestmedia.com/2020/06/05/university-agrees-that-blac … brzMSSrmLEBtJeAsM

Последна редакция: вт, 21 юли 2020, 07:51 от bubanka

# 839
Close
Цитат
но какво значи 1st NL]
"Писмото", с което те уведомяват, че си сред изтеглените.

Те вече не пращат писма с уведомление, че си изтеглен.
1st NL за мен е друго.
След подаване на DS 260, от КСС изпращат и мейл който на кратко съдържа какви документи се изискват от кандидата, във форумите го наричат 1st notification letter (1st NL). След това има период на проверка на получените документи. след което идва second notification letter ( в него се насрочва дата за интервю)

Трудно ми е да разбера негативизма и опита за поднасяне на неправдива информация от "всезнаещи" личности.
Има си едни никове, които хейтят от първия си пост в бг мама. Приемаме ги за даденост, и продължаваме на пред.

Последна редакция: вт, 21 юли 2020, 08:21 от So Lucky*

Общи условия

Активация на акаунт