Лотария "Зелена карта" 2021

• 70 175
  • 968
  •   1
Отговори
# 810
Освен че гледат на ситно, се чувстват на ситно. То бива да нямаш самочувствие, ама тук в тази тема прелива. Ние сме тук от много години, граждани сме и абсолютно нито за миг не сме се чувствали мигранти, емигранти или имигранти. Та тук няма официален език, за какво повече да говорим. И няма конспирации нито в лотарията, нито в ЛЕГАЛНОТО живеене в Америка. Я малко по-ведро.

# 811
  • Sunshine state
И аз съм учудена как думата имигрант в темата се спряга предимно като окицетворение на нискоквалифицирани хора, а в същото време не познавам ни един българин около нас с гадна работа. Доста добре се справяме всички. 😃

# 812
С малката подробност,  че ойл индустрия в момента няма. А и в тези сектори емигранти много рядко има, ако не броим индийците. Другото са поддържащи бизнеси.
Много на ситно гледате на нещата с имигрантите. Имигранта е и бъдещ работодател, не го гледай само като бачкатор и мияч на чинии.
Това по книгите или филмите го видяхте, защото реалността е коренно различна.

# 813
Титина, защо имигрантът да не може да е бъдещ работодател? Доста хора започват бизнес, други стигат до мениджърски позиции и управляват екипи. Коя от тези възможности я има само във филмите, но не и в реалността?

# 814
Ако с това с това мислене се предприема имиграция в САЩ нищо особено не очаквайте, по-добре изберете Европа дори още по наблизо Гърция. Америка не е за лузъри.

Последна редакция: нд, 19 юли 2020, 20:23 от Scott

# 815
Scott, ти пък си сложил някакви розови очила, заради които можеш да се разочароваш. Хубаво е човек да е реалист. Плюс това ние говорим в по-общ план, не конкретно за теб. Извинявай, ако си някакъв ценен кадър и сме те обидили.

# 816
Scott, ти пък си сложил някакви розови очила, заради които можеш да се разочароваш. Хубаво е човек да е реалист. Плюс това ние говорим в по-общ план, не конкретно за теб. Извинявай, ако си някакъв ценен кадър и сме те обидили.
Не съм се обидил, просто си споделям възгледите. Има познати които отидоха и се върнаха с признание че не е за тях. Други в началото бяха на ръба сега дори и не искат да си помислят да се върнат. Други пък са като сезонни работници заминава за 6 месеца и после 6 почива в БГ. Хората за различни и са еднакво ценни, не съм само АЗ.

# 817
Извинявам се,че откланям темата за българските бизнесмени в САЩ, но искам да насоча вниманието ви към едни интересни статистически данни.
Както споменах 2 страници по-назад изчислих за ДВ 2017 ,че вероятноста на българин да вземе виза е била 1:84 ( българин с партньор 1:42 ).

Изчислих също за същата година,че вероятноста за Армения е била 1:62 (с патньор 1:31), за Казахтан 1:60 (с партньор 1:30), за Гърция 1:70 (с патньор1:35).

Какво е вашето обяснение за разликите? Аз лично предполагам , че някои изтеглени от лотарията българи размислят за желанията си за САЩ и не отиват на интервю за визи. По този начин обаче хора от други европейски държави с малко по-големи изтеглени номера от лотарията получават шанса да "сложат крак" в стаите за интервюта за визи и така пък други наши сънародници с малко по-високи изтеглени номера не стигат до интервю. И това за мен означава ,че те си даряват техните шансове за визи на небългари.

Прав ли съм или по погрешка съм кацнал на Луната?

# 818
  • София, България
Аз съм останала с впечатлението, че за всеки континент или държава има определен брой зелени карти, би следвало да има алгоритъм, който да дава шанс на повече хора, от държави, от които няма толкова имигранти. Ако има повече българи, отколкото албанци би следвало някаква бройка повече да се даде на албанци. Да не забравяме факта, че винаги се изтеглят повече хора, отколкото налични зелени карти има, а ако някой кандидатствал е спечелил с малък номер и ще сключи брак, автоматично брачната половинка получава зелена карта от този отпуснат брой карти и така последните в списъка лека-полека изгарят. Поне аз така съм си обяснила нещата, доколкото съм чела и съм се интересувала. Ако има по-запознати естествено да ме поправят.

# 819
Титина, защо имигрантът да не може да е бъдещ работодател? Доста хора започват бизнес, други стигат до мениджърски позиции и управляват екипи. Коя от тези възможности я има само във филмите, но не и в реалността?
Естествено, ме може да бъде работодател. И мениджър може да бъде. И на Луната може да отиде, но дали това става в действителност?
Да започнем от едно нещо:
- образование. Мислите ли, че ви признават образованието?
-стаж. Погледни въпросът за образованието.
- владеене на език. Не забравяйте акцента.
- раса . Много ще сте изненадани от сегашното положение, когато в прав текст ви кажат “бели в момента не наемами”

По -добре снемете розовите очила. Колкото и гадно да звучи си е истина.

# 820
Цитат
...
- раса . Много ще сте изненадани от сегашното положение, когато в прав текст ви кажат “бели в момента не наемами”
Има го това нещо.Америка е срещу расизма, но фирмите им са расистки (в полза на индианците и черните). Като кандидатваш за работа почти всички фирми те питат: "Бял ли си?Индиянец?Латинос? Или с тъмна кожа(видими малцинства)?"

Има запазени бройки в фирмите за индиянци и мургави и черни! Те им се пазят и дори да се появи бял кандидат с голям опит му казват ,че в момента имат работа ,но не за него.

Белите имигранти са невидимо малциство ,но за тях няма запазени бройки и ги хвърлят да се конкурират за налични бройки с белите американци.

И познайте как се доказваш на интервю ,че :
- Говориш по-добре езика от американците
- По-богат ти е речниковия запас от тях
-Писменният ти английски е също по-добър
-Вписваш се по-бързо в колектива ,защото си на ти с американския хумор. (На ти си с всичките им най-известни анимационни и други сериали за възрастни ,с които са израстнали )
-Играеш на аматьорско ниво  ръгби и знаеш доста какво става в тяхната футболна лига.

Може и да греша , но ако не съм прав нека да ме контрират само хората дето са от 7 или повече години в САЩ!

# 821
  • Сф

Има го това нещо.Америка е срещу расизма, но фирмите им са расистки (в полза на индианците и черните). Като кандидатваш за работа почти всички фирми те питат: "Бял ли си?Индиянец?Латинос? Или с тъмна кожа(видими малцинства)?"

Има запазени бройки в фирмите за индиянци и мургави и черни! Те им се пазят и дори да се появи бял кандидат с голям опит му казват ,че в момента имат работа ,но не за него.

Аз няма да те контрирам, но ще те питам:
- ти от колко години си в САЩ, че имаш такива впечатления? Или са просто дрънкания?
- болднатия текст- теб лично питали ли са те, защото тези въпроси са дискриминационни, и работодателите мнооого внимават какво питат, предвид чувствитеността на обществото на тази тема и факта, че се съдят и за най-малкото там.
- колко пъти/ време си бил в досег с американския живот- там, на място, а не по филми, книги?

# 822
А ти от колко години живееш в Америка, че си толкова запознат в подробности?

# 823

Аз няма да те контрирам, но ще те питам:
- ти от колко години си в САЩ, че имаш такива впечатления? Или са просто дрънкания?
- болднатия текст- теб лично питали ли са те, защото тези въпроси са дискриминационни, и работодателите мнооого внимават какво питат, предвид чувствитеността на обществото на тази тема и факта, че се съдят и за най-малкото там.
- колко пъти/ време си бил в досег с американския живот- там, на място, а не по филми, книги?
не съм този, когото питаш, но болднатото е във всяка форма за кандидатсване, която попълваш за работа.

Въпросът за расата не е дискриминационен, защото има квота за расова принадлежност и се спазват тези квоти (те не са нещо ново).
Проблемът в момента е не само в квотите, а че компаниите въобще не наемат бели ( защото аз не мога да интерпретирам по друг начин стейтмънт  на рекруитър "бели в момента не наемаме")

Не мога да нарека и по друг начин различните критерии, по които се приемат студенти в университетите/колежите ( различни за бели и цветнокожи). Малоумното искане, прието от някои университети, че критериите за оценка трябва да са различни за бели студенти и студенти цветнокожи или хомосексуалисти.

# 824
Квоти по държави няма, единствения лимит е че не може изтеглените ( или да издадат визи) да са над 7% от общия брой визи (55000). Теглят повече в дадена държава от друга, защото има повече подали заявления за лотарията, което е логично.

Общи условия

Активация на акаунт