Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са основните теми, обсъждани във форума?
Какви са проблемите с електронните дневници?
Какви са опасенията относно образователния процес?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са основните теми, обсъждани във форума?
Форумът обсъжда различни аспекти на училищния живот, включително преживяванията с домашни любимци, като кучета, и проблеми, свързани с оценките на учениците. Също така се обсъждат теми за прием в училище като стипендии и актуализации на системата за прием. Освен това има въпроси относно номерата на учениците.
-
Какви са проблемите с електронните дневници?
-
Какви са опасенията относно образователния процес?
-
Какви са мненията относно философията като предмет в училище?
-
Как трябва да реагирам, ако отсъствието на детето е въведено неправилно в електронния дневник?

Девойчето още миналата седмица се беше похвалило, че майка му ще го мести в НЕГ. Преместването стана факт този понеделник и тръпнех в очакване кога "нашите хора" ще обявят свободното място. С едно още по-тръпнещо в очакване момче, което в момента не е щастливо в едно от немскоизучаващите училища (допълвам се, че балът му е 1 т.под бала от 3-то класиране), силно се надявахме мястото да е без квоти, но уви.... обявиха го за момиче

Все си мисля, че там ще кацне дете, което е учило немски до сега или идва от някое от другите училища с немски език. Каквото и да е, още едно дете днес ще бъде щастливо, че е успяло да влезе в неговото си училище. (понеже съм позитивна и оптимист и предпочитам да мисля, че нещата ще се случат точно по този начин, а не че там ще отиде дете, което е свикнало мама и тате да му прокарват пътеките в живота по един или друг начин.)
Та да, НЕГ си плачат за щателна проверка, но редом с тях и ред други училища, сред които е и 73-то.