Деветокласници 2024/2025 - Тема 3

• 7 909
  • 200
  •   1
Отговори
  • ВАРНА
МОН - График за почивни дни и ваканции
https://www.mon.bg/dyasno-menyu/vakantsii/?level=8-9-grade

МОН - Олимпиади и състезания
https://www.mon.bg/dyasno-menyu/olimpiadi-i-sastezaniya/

Списък със задължителна литература за 9. клас
Джонатан Суифт – „Пътешествията на Гъливер“ – глава I от I част и глава I от II част
Даниел Дефо – „Робинзон Крузо“ – глави по избор от романа
Джордж Байрон – „Как искам пак да съм дете“
Александър С. Пушкин –  „Евгений Онегин“  – глави III и VIII
Оноре дьо Балзак – „Дядо Горио“
Гюстав Флобер – „Мадам Бовари“ – VII глава от I част
Шарл Бодлер – „Сплин“
Пол Верлен – „Есенна песен“
Паисий Хилендарски – „История славянобългарска“
Петко Р. Славейков – „Изворът на белоногата“
Христо Ботев – „Майце си“
Христо Ботев „Моята молитва“
Христо Ботев – „Хаджи Димитър“
Христо Ботев – „Обесването на Васил Левски“
Христо Ботев – „Странник“

старата тема
https://www.bg-mamma.com/?topic=1692802.735

Създавайки темата и копирайки списъка с литературата, установих, че дъщеря ми в училище не са започвали Паисий Хилендарски. И после да ме питат защо ходи на уроци по БЕЛ от девети клас.
Ние сме шапката, чантите и за Лондон за една седмица Simple Smile

Последна редакция: ср, 14 май 2025, 11:57 от прасунчо

# 1
  • София
Здравейте,
за съжаление линка от последната тема не работи, а тя е заключена.

# 2
  • ВАРНА
Здравейте,
за съжаление линка от последната тема не работи, а тя е заключена.

благодаря ти. Сега ще пиша на модератор за помощ

# 3
  • София
Благодаря за новата тема!

прасунчо и ние сме назад по БЕЛ и на учителя от допълнителните уроци му е странно това изоставане.

# 4
Благодаря, Прасунчо.
Аз дори не знам дали Паисий е част от ДЗИ, но и някак вече ...
Онзи ден им беше годишният концерт и се радвам, че не е станал страшен мазаляк, защото са задържали учениците да чакат заедно със събиращите се в другата зала орки.
В четвъртък са си изпащали абитуриентите и е било много хубаво.
Иначе е много приятно, че моята шега да си избира училището да ѝ е на до 30 минути пешеходно разстояние от вкъщи сега си влезе в употреба.

# 5
  • София
Аз се отказах да обяснявам в текущата седмокласна тема, че има училища, които може да са над час път от дома. Сит на гладен не вярва, мила моя майно льо.

# 6
Няма ли метро отнякъде ( ако е в София)

# 7
# 8
Изключително удобно и полезно е за живеещите в Манастирски ливади, Студентски град, бившите села. И не става въпрос само за учениците. Учителите им са в кюпа. В два от дните учители не са успели да стигнат навреме за първия час. За матурите щели да внасят  от бусчетата. Шофьори, които не познават трафик и райони ще гонят начален час. Щом в Пазарджик шофьорът на нашата група ги е загубил в деня на олимпиадата, да пожелаем повече късмет на абитуриентите. Защото работели били много сериозно около организациите, явно правят най-сложното. Да си насочат учениците  към най-близкото им училище по местоживеене и да съблюдават то да не е обучаващото. За учителите се отнася същото, а към момента не е да се е разбрало някой да споменава този фактор в провеждането на ДЗИ.

Последна редакция: пн, 19 май 2025, 13:42 от рони

# 9
Нямат план Б. Ама я нямат и концепцията за план Б. Криза с достъпа може да настъпи от много неща и е редно да има готовност, какви са им вариантите. Вече да е разписано и проиграно, не тепърва да го мислят. Защо не минаха хибридно на присъствено плюс онлайн, за който не може да стигне. И да се мобилизира транспорт за учителите. Тъкмо да изтренират за ДЗИ, за децата.
Както и да е, все пак ми се струва, че за сряда ще тръгне наземният транспорт.

# 10
Училищата за ДЗИ вече са разпределени, поне във Варна, някой даже си знаем къде сме квестори. Мисля, че има административен срок и мачът е свирен, утре децата ще си получат бележките, дано в РУО да са помислили за ситуацията в София, но много ме съмнява…

# 11
  • София
Бележките са готови отдавна, утре само се раздават. Някъде са показвали по-рано, който се сетил - снимал.

# 12
  • София
За който представлява интерес, тук съм синтезирала предвидените промени в публикувания днес проект за изменение на ЗПУО: https://bg-mam.ma/p/1728541/49761952

Най-същественото е промяната на статута на МГ и ПМГ и съответно промените на приема в тях.

# 13
За който представлява интерес, тук съм синтезирала предвидените промени в публикувания днес проект за изменение на ЗПУО: https://bg-mam.ma/p/1728541/49761952

Най-същественото е промяната на статута на МГ и ПМГ и съответно промените на приема в тях.
Благодаря, sanaka

# 14
Експериментите на гърба на учениците продължават, упоритостта е завидна. В същото време при проблем с качеството на работа на учител можеш да се оплачеш на лисицата, а тя ще предаде на опашката си.

Общи условия

Активация на акаунт