Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Как мога да увелича кърмата си след намаляване поради стрес и възможно ли е да се увеличи отново?
Мога ли да използвам супозитории Цикатридин, докато кърмя?
Мога ли да правя гаргара с тетрациклин (тетрациклинов антибиотик), докато кърмя?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Как мога да увелича кърмата си след намаляване поради стрес и възможно ли е да се увеличи отново?
Кърмата може да се увеличи по всяко време. Стресът и безпокойството могат да доведат до намаляване на кърмата, но тя може да бъде възстановена. Дори успях да го възстановя от почти спрял поради хранене с адаптирано мляко от страх, че бебето ми е с ниско тегло. Важно е обаче да се отбележи, че локалните кремове не вредят на бебето, тъй като се прилагат върху кожата и не могат да навлязат в кърмата. Следователно всички локални кремове са безопасни за употреба, но приемането на лекарства под формата на хапчета или инжекции трябва да се избягва.
-
Мога ли да използвам супозитории Цикатридин, докато кърмя?
-
Мога ли да правя гаргара с тетрациклин (тетрациклинов антибиотик), докато кърмя?
-
Мога ли да премахна зъбен камък, докато кърмя?
-
Могат ли кърмачките да приемат Шуслерови соли?
. Без това последните месеци наддава по 100гр. И то като сме в нас не е кой знае какво но поне мога да ходя гола и той като види се сеща да дръпне няколко пъти, или като му дам да суче и не го пускам пък ме хапе (имаме 6 зъба и сме на 8м). Добре, че съм сама през деня. А пък вече ми писна от коментарите защо му давам да съче през половин един час, по добре да съм му давала някаква храна (от кухнята) поне да не съм се занимавала с кърмене през деня. Как да им обясня, че аз му предлагам през половин един час но той не се наяжда ( само сукне няколко пъти) или не иска и ме бута