Хайде на театър - 6

• 62 466
  • 730
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Цитирам от театралната тема, преди 11 години!
"Flora
# 401 фев. 2008, 09:06 ч.
"Идеалният мъж" по Оскар Уайлд (Народен театър) тотално ме разочарова, съсипали са пиесата...
Мария Кавърждикова рецитираше като първокласник репликите на Mrs. Cheveley  Twisted Evil  много слабо, просто нямам думи.. "

Загубих си времето, написаното е вярно и сега!
Образите са кухи, безплътни, само реч. Нито грам любов, флирт, някаква страст, с какъвто и да е произход!
Явно залата е пълна заради Карамазов, но той също играе, без да прави образ. Получи се низ от изречения без жив сюжет.
Режисьорът нехае за публиката, до антракта едва се издържа от скука и рецитации. Поставил е актьорите да играят с гръб поне няколко пъти и нищо не се чува, а аз бях на 6-ти ред!
Публиката си говореше през цялото време, явно от скука.
Нямаше продължителни аплодисменти.
Поне две актриси и един актьор липсваха при поклона, но затова пък бяхме длъжни да търпим участието им в първата част, особено на мъжа. Рецитациите на Мария Каварджикова...  веднага да дадат ролята на някоя актриса ИЗВЪН Народния театър, да обявяват конкурс и да реваншират публиката!
Платихме по 20 лева, за да загубим по 2 часа и половина...

Последна редакция: пн, 21 окт 2019, 17:43 от ЗаСлон

# 106
Вчера бях на “Живак” в Сити Марк Арт Център. Много ми хареса, Димитър Живков е страшно талантлив актьор.
Един от най-добрите моноспектакли, които съм гледала. Имаше и смях, и тъга, и така модерното завръщане към произхода и корените ни. Но поднесено много умело, без да назидава или дразни.

# 107
Вчера бях на “Живак” в Сити Марк Арт Център. Много ми хареса, Димитър Живков е страшно талантлив актьор.
Един от най-добрите моноспектакли, които съм гледала. Имаше и смях, и тъга, и така модерното завръщане към произхода и корените ни. Но поднесено много умело, без да назидава или дразни.

И аз бях там снощи Simple Smile. Още един глас в подкрепа на таланта на този човек. Не знаех какво да очаквам, а така ме въвлече. Сърдечна постановка и прекрасен хумор.

# 108
Аз пък много харесах Идеалният мъж. Оскар Уайлд е велик и е много трудно да се пресъздадат тези дълги фрази. Трябва да се изговарят бързо и да не се накъсват, за да не се загуби смисълът.

# 109
  • София
Връщам се от още една интересна Премиера - ''Хаос'' в Театър 199 с Йоана Буковска, Елена Атанасова и Радина Думанян. Оригинална психологическа пиеса за борбата между Хармонията, спокойствието и подредеността във всеки един от нас от една страна и Хаоса, изтъкан от страховете и тревожността от друга страна. История за паденията и възходите в живота на 3 приятелки и отраженията, които е оставило детството върху успехите и провалите им. Комедия, която ни кара да се замислим дълбоко върху потайностите на човешката психика и която на моменти резонно ни натъжава .... Relieved

# 110
  • В царството на игрите:)

Това е програмата на театрите за 31.10.19 г. Искам да заведа 2 приятелки на театър, а не съм гледала нищо от предложените и моля за препоръка. Не е задължително да е комедия. Благодаря предварително!

# 111
Връщам се от премиерата на пиесата ''Стриптийз покер'' по Жан-Пиер Мартинес в МГТ "Зад Канала".
Гениална комедия, изиграна от брилянтен актьорски състав - Геро, Малин Кръстев, Василена Атанасова и Христина Караиванова се раздадоха докрай ! Отдавна не бях гледал такова зареждащо представление, което да ме забавлява всяка една минута чак до жестокия неочакван финал !! Сезонът едва сега започва, но спокойно мога да го номинирам за най-добър комедиен спектакъл ! Трябва да се гледа непременно !!  RelaxedInnocent
От каква възраст е подходяща?
Имаме билети, но дъщеря ми на 12 също иска да дойде.

# 112
  • София
Здравей. Мисля, че не е подходящата пиесата за 12-годишно момиче.
Има малко пиперливи реплики и събличане по бельо на една от актрисите към края Relieved

Връщам се от премиерата на пиесата ''Стриптийз покер'' по Жан-Пиер Мартинес в МГТ "Зад Канала".
Гениална комедия, изиграна от брилянтен актьорски състав - Геро, Малин Кръстев, Василена Атанасова и Христина Караиванова се раздадоха докрай ! Отдавна не бях гледал такова зареждащо представление, което да ме забавлява всяка една минута чак до жестокия неочакван финал !! Сезонът едва сега започва, но спокойно мога да го номинирам за най-добър комедиен спектакъл ! Трябва да се гледа непременно !!  RelaxedInnocent
От каква възраст е подходяща?
Имаме билети, но дъщеря ми на 12 също иска да дойде.

# 113
  • София
Адмирации и от мен за Живак. Заслужава си, категорично. Историята напомня на книгата “Лейди Гергана” - същите внушения, същия диалект, но главният герой е мъж. И едно наум, че може би по-младите зрители биха се затруднили с разбирането на диалекта.

# 114
Няма никакъв проблем с диалекта, актьорът премерено го използва. Аз напр. в Шоуто на Слави нищо не им разбирах като имаха вечери на врачанския диалект, а по време на Живак почти нямах такъв проблем.

# 115
  • София
И аз нямах, но има хора, които съвсем не разбират диалект. Особено по-младите. И зависи от кой край са ти бабите и дядовците и какво си чувал като дете. Четох мнения на хора, чели Лейди Гергана, които нищо не разбирали от книгата.

# 116
След толкова много положителни отзиви за "Живак" и то от хора, с които забелязвям, че имаме допирни точки, сериозно се замислям да го гледам и аз. Притеснява ме само, че темите на северозапада не са ми интересни, а говорът от този край никога не ми се е струвал забавен... въпреки, че за хората там е голяма гордост. Като чета, че все пак пиесата е тематична, основно около това ли се върти?

Аз да споделя, че снощи гледах "Богът на касапницата" - много се забавлявах. Владо Карамазов направи много добра роля. Александра Василева, която по принцип ми е малко прекалена с крясъците и преиграването, тук много ми хареса. Много приятно беше!

# 117
  • София
В "Живак" темите не са от северозапада. А говорът е просто диалект като всеки друг.
Пиесата е сериозна.
Гледах я преди около година, но помня целия сюжет, сцени, детайли, сълзите си. И възторга си от толкова скромен,  всеотдаен и талантлив млад човек!

# 118
  • София
Вчера гледах "Алонсо" в театър София. Билетите бяха подарък и нямах кой знае какви очаквания, но като цяло ми допадна. Приятна и лека постановка, актьорите също добре се справиха. Отдавна не бях виждала Стефания Колева- доста добре изглежда. Като забележка мога да кажа, че има моменти, в които героите трябва да шептят, но наистина едвам се чуваше, а аз бях на 2 ред, представям си какво е било на по-задните редове.

# 119
  • софия
Няма да пиша за постановка, а за отношението в Сити Марк Арт Център - в недоумение и възторг съм. Купих он-лайн билети за постановка при тях, но след това ни изникна пътуване в периода, в който е датата на постановката. Почти ги бях прежалила, но реших да се обадя. Бяха изключително мили и ми замениха билетите за удобен за нас ден.
Не знам дали е практика в други театри, но в Сити Марк Арт Център нито се държаха сопнато, нито обвинително, нито имаха поведение, че ми правят някаква невероятна услуга, нито се сърдиха, че съм създала неудобство със смяната. За съжаление подобно отношение срещам много рядко и не мога да не споделя Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт