Хайде на театър - 6

• 63 396
  • 730
  •   1
Отговори
# 360
Току-що гледах "Иначе казано" в Младежкия. Хубава комедия за кризата на средната възраст и дали имаме нужда от нова "20-сет годишна" любов, за да се почувстваме отново млади или е по-добре да правим всички щури неща, за които мечтаем с човека, когото вече сме избрали да стои до нас. Сладка комедия и прекрасна актьорска игра! Simple Smile

Последна редакция: сб, 07 дек 2019, 12:41 от Джинджър@

# 361
  • София
Може ли да отсеем до 2-3 от тези заглавия през декември? По възможност с антракт или да не е повече от 90мин (без антр.).

СРЕЩА В САНЛИС
СПУСКАНЕ ОТ ВРЪХ МОРГАН

ЖИВОТЪТ Е СЪН

Съгласие  http://sofiatheatre.eu/%D1%81%D1%8A%D0%B3%D0%BB%D0%B0%D1%81%D0%B8%D0%B5__5119
Вечерята - http://sofiatheatre.eu/%D0%B2%D0%B5%D1%87%D0%B5%D1%80%D1%8F%D1%82%D0%B0__5129
Развратникът http://sofiatheatre.eu/%D1%80%D0%B0%D0%B7%D0%B2%D1%80%D0%B0%D1%8 … D1%8A%D1%82__5114

„БАСЕЙНЪТ”
„Една нощ с теб” – една особена история

Сфумато? http://sfumato.info/programa.php

Да не засегнах някой Grinning
Скрит текст:
С приятел искаме да отидем този месец  в Народния (ако са останали билети) -  на нещо смислено или поне да не е женско (Три високи жени). Лисичета гледам. че пак няма билети.
Без Карамазови, Любовникът или моноспектакли.Relaxed
Може и друг театър, ако има и антракт още по-добре.
ПП_ без "трапезен" хумор (каквото и да значи) Геро и компания...

# 362
Наистина е много добра, а Мариус Донкин прави впечатляваща роля. Мисля, че с това представление обикнах моноспектаклите.

# 363
Дори по-хубаво от книгата.
Радвам се, че не отпадна със смяната на длъжността на Мариус Донкин.

# 364
Преди малко гледах "Една седмица, не повече"! Страхотно! Жестока комедия! Интелигентен хумор, идея, страхотна актьорска игра, а бе всичко необходимо си имаше!❤️
П. П. Kastrup72, златна мина си ти! Следвам списъка ти много стриктно 👌и просто "няма празно"!
И си дописвам - " Господин Ибрахим...", нали така? 😊

# 365
# 366
  • София
Снощи гледах ''Вечерята'' по Херман Кох в Театър София. Ня бях имал удовствието да съм прочел книгата, но пиесата ме впечатли максимално ! Ще кажа само - гениална, зловеща, провокираща, многопластова и брутална !! Препоръчвам силно ... RelievedHushedWink

# 367
И книгата е такава Simple Smile

# 368
  • София
Радвам се, че съм бил полезен Kissing Face
Сега може да си запишеш още едно заглавие след ''Господин Ибрахим...''.
''Вечерята'' по Херман Кох в Театър София Relieved

Преди малко гледах "Една седмица, не повече"! Страхотно! Жестока комедия! Интелигентен хумор, идея, страхотна актьорска игра, а бе всичко необходимо си имаше!❤️
П. П. Kastrup72, златна мина си ти! Следвам списъка ти много стриктно 👌и просто "няма празно"!
И си дописвам - " Господин Ибрахим...", нали така? 😊

# 369
Радвам се, че съм бил полезен Kissing Face
Сега може да си запишеш още едно заглавие след ''Господин Ибрахим...''.
''Вечерята'' по Херман Кох в Театър София Relieved
Идеално! Записвам си! Yum
А щях да се насладя 2х на "Една седмица, не повече", ако до мен не стоеше една девойка с открито "пророчески" дарби, която до последно се опитваше да "предскаже" репликите на актьорите. Два пъти й се получи - трябва да й го призная! Sweat Smile Околните редове плахо й изръкопляскахме, къде от отчаяние Sweat Smile, къде от надежда, най-после да млъкне! Sweat Smile

# 370
Аз съм на "Вечерята" следващата сряда, дано и моите впечатления са такива Simple Smile

А иначе мен ужасно ме дразнят такива зрители и ми прави впечатление, че културата на голяма част от публиката е критично ниска. Непрекъснато си говорят, щракат с нещо, скърцат, тропат... Чудя се актьорите как намират сили да ги търпят.
А последния път в камерна сцена на третия (!) ред една така шумно се прозя... Чу се в цялата зала. Думи нямам.

# 371
  • София
Гледах "Любовникът" по любимия ми Харълд Пинтър и съм супер възхитена от всичко - от режисурата, от актьорската игра, брилянтна постановка! Останах очарована. Думите са слаби.

Ходих и на "По-полека" в Младежкия театър, но никак не ми хареса... Твърде тежка ми дойде. Може би очакванията ми бяха други, но не ми допадна изобщо... Самата идея да се направи такъв мюзикъл по музиката на Вълдобрев е оригинална, но като реализация има много какво да се желае според мен...

# 372

А иначе мен ужасно ме дразнят такива зрители и ми прави впечатление, че културата на голяма част от публиката е критично ниска. Непрекъснато си говорят, щракат с нещо, скърцат, тропат... Чудя се актьорите как намират сили да ги търпят.
А последния път в камерна сцена на третия (!) ред една така шумно се прозя... Чу се в цялата зала. Думи нямам.

Ние скоро бяхме на "Горката Франция" когато момиче до нас се опитваше да си отвори вафла. Леко изшумуля, аз и приятеля ми я погледнахме лошо и се отказа, след малко пак същото и на третия път реши да свърши с шуноленето бързо и в отвори рязко и много звучно и приятеля ми беше до нея и й направи забележка, че освен че ни разсейва и в театър не се яде. Заедно с него и една дама отзад й каза "еее, айде стига вече, наистина' и тя гледаше супер изумена, все едно казваше" тия пък, кво им става на всички "

# 373
  • София
И аз се присъединявам към възмущенията от некултурно поведение в театъра. Млади хора, които рядко ходят в театър, свикнали от просташката традиция да се яде в кино, пренасят навика си без изобщо да се замислят, че това не е възпитано. Мечтая да се забрани всякаква консумация в кината и театрите. Не разбирам как така не можеш да издържиш два часа без да ядеш. И то хора, които може по цял ден да прокламират нисковъглехидратни, здравословни, протеинови и какви ли не диети, като отидат на кино, първата им работа е да се запасят с кофа ГМО пуканки с транс мазнини. Хрупат и шумолят като за последно. А след себе си после оставят кочина. Не може това да е нормално.
Също е много дразнещо закъсняването и търсенето на места след началото на представлението. Иска ми се някак, но не знам как би могло да се прокара, да се въведе правило всички свободни места във вътрешността на редовете да се заемат в началото на представлението или прожекцията, като хората се изместват и оставят свободни крайните места за закъснелите. А закъснелите да не търсят своите места и да пречат, а да сядат накрая, където е свободно.

# 374
Мислех да не пиша, за да не развалям хубавото настроение в темата, но виждам, че сте подхванали некултурното поведение в театъра.
Онзи ден бях на Братя Карамазови и за съжаление не можах да се насладя както трябва на представлението. На втори балкон пред мен имаше жена на средна възраст, която първо започна да отваря някакви меденки или солети. След като ги изяде, започна да бърка в найлонова торбичка и да вади нещо друго за ядене. После ѝ звънна единият телефон със звук, а след това извади смартфон с голям светещ като прожектор екран и започна да разглежда нещо.
Най-лошото от всичко обаче беше, когато дойде закъсняла жена и седна на реда зад мен. Разнесе се невъобразима миризма на алкохол. Все едно бях в кръчма. После започна да се прозява шумно и да се смее вулгарно. Добре че след половин час реши да си тръгне. Много съм възмутена, имам висок праг на търпимост и скърцащи столове не ми пречат, но тези изпълнения ми дойдоха много в повече.

Общи условия

Активация на акаунт