С какво ви дразнят свекървите? – 115

• 40 830
  • 750
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Нерви може всеки да ти образува, вярно е, но в кой случай е по-лесно да прекратиш това – когато си в негово жилище или когато не си?
Скрит текст:
А е доста нагло да вземеш ключа на собственика на жилището и да не му го даваш.

П.П. За по-голяма яснота замени "нерви всеки може да ти образува" с "всеки може да ти се меси". Останалото е същото.

# 211
  • София
Защото върху НА няма да пише неговото име, разбира се.

Тук се оплакват от намеса хора, които са на 2500 километра от дразнителя и разбира се, върху НА не пише името му.
Да, обаче когато жилището в което живееш не е на свекърва ти, може да не й се даде ключ, да не я слушаш как да обзаведеш и да се съобрзява с теб, кое, кога как и т.н., ама когато живееш в нейн ап., свека си е у тях си и може да си прави каквото си иска, когато си поиска. Не веднъж е обяснявано тук, на момичета живееще в ап. на свекърите (в детската стая на мъжа) как трябвало да се съобразяват и да наведат глава, понеже живеели в имот на свекървата и тя можело да си разиграва коня. Няма особена разлика, ако не живее постоянно в имота. Пак си е нейн и пак само тя си разполага на 100% с него.

# 212
  • при късмета
Щом не живее там, не си е у тях, нищо, че по документи е на свекървата. Щом уговорката е била, че е за сина, пак не си е у тях. В целия казус мамин златен е за наритване. Ама като няма т***и, то и няма къде да го ритнеш

# 213
  • София
Дала го, ама не го е дала. Само на приказки го е дала и за пред хората. Ако искаше да го даде наистина щеше да го напише тяхна собственост. Ако е искала е можела да му го даде само на него, без "оная мърла фаната от пътя", да може да се докопа до него. Ама не! Мама си го записала на нейно име! Иначе съм съгласна за т...те!

ПП: Пебълс сега да не си помисли, че заради нея казвам "оная мърла.." -не. Това е мисленето на такива свекърви като нейната. Нищо лично.

# 214
  • София
Написах, че такива проблеми се решават с аритметика, а не с емоции, но тук едно си баба знае, едно си бае. Simple Smile
Ако излязат на квартира, тези 25 000, за какво по- напред ще стигнат? За наем, за първоначална вноска?

# 215
  • при късмета
Много често, особено по-възрастни хора, смятат, че всичко купено по време на брака, е общо. И през ум не им минава да проверят вярно ли е, направо го приемат за чистата истина. Даже и по казуса имаше такова питане в темата, а не знам защо нещо толкова невярно се е превърнало в правило. А още повече се учудвам, че млади хора, които могат да проверят лесно, не го правят. Вероятно мунчо си мисли същото или пък мама му е казала и той нали за него има, жена му няма право на глас, за жилището в което живеят и той поне е с нагласата, че е негово, даже и собственика. И за да се докаже пред мама колко е послушен, дори ключ не дава на жена си. Повръща ми се от такива "мъже" и не мога да си обясня как се намират жени, които ги търпят

# 216
  • София
Поне няма да са вложени в чудж имот, който я някога сина придобие, я не. Другото го обясних.

# 217
  • София
Така де, и аз аритметика ползвам.
Изхарчени пари – изкарват се.
Изхарчени нерви – не се изкарват.

А ако приема, че нервите са маловажни и се съсредоточа единствено върху парите:
25 хил за свое;
25 хил за чуждо.
Винаги е по-добре първото.

# 218
Като не се разбира, искат си 25 хил и  излизат, да си държи жилището , но едва ли ще е  съгласна.Такива искания са закъснели при тях , освен това ремонтът е направен.

# 219
Споко Това ми е ясно -  сина златен , снахата чудовище блатно което всеки път  гледа с презрение  Grinning

Дала го, ама не го е дала. Само на приказки го е дала и за пред хората. Ако искаше да го даде наистина щеше да го напише тяхна собственост. Ако е искала е можела да му го даде само на него, без "оная мърла фаната от пътя", да може да се докопа до него. Ама не! Мама си го записала на нейно име! Иначе съм съгласна за т...те!

ПП: Пебълс сега да не си помисли, че заради нея казвам "оная мърла.." -не. Това е мисленето на такива свекърви като нейната. Нищо лично.

# 220
  • София
Пебълс, готова си да се фръцнеш, ама защо със същата готовност не опишеш собственото си участие в тази картинка?
Ти си се съгласила да живеете в чуждото жилище.
Ти си се съгласила едни 25000лв. да влязат за ремонт, но не спомена дори откъде се появиха тия пари и имате ли възможност да ги умножавате?

# 221
  • София
Споко Това ми е ясно -  сина златен , снахата чудовище блатно което всеки път  гледа с презрение  Grinning
Много глупаво решение да се съгласиш да дадете 25000лв. за да може свекърва ти официално да ти скача по главата и да ви държи на каишка. Лошото е, че все повече пари ще давате за същото, а когато детето се роди в дома на свека ще е...не ми се мисли, щом за обзавеждането се налага.
Не ми каза защо реши така трайно да се обвържеш, с човек, че и дете да родиш от него, който те държи без ключ за уж у вас, докато майка му има ключ за същия апартамент (?!?!?!), че и крещи по теб, когато не си съгласна с мнението на свекърва ти, как да се обзаведе уж вашия дом?!?!? Още с ключа ясно са ти показали къде ти е мястото - гостенка и евентуално инкубатор за наследника, толкоз. А с викането, мъжа ти ти е показал, че твоето мнение не е от значение и да се съобразяваш с майка му. Тез двамата поне не са били лицемерни, а е било "право куме в очи". Въпреки всичко ти си даваш парите и забременяваш - защо?

# 222
  • София
Силно ме съмнява тя да е дала парите. Няма пълнолетен и с ума си индивид, който да ги подари и дори ключ да няма за апартамента.
Нещо друго има, което ни се спестява. Ако авторката не се фръцне по- здраво, може и да разберем.

# 223
Два са вариантите-дала е не  от спестени закуски , а пари и е унижена да не може да влезе, а и диктуват  вкуса и я смятат външно лице.
Втората-колкото да е   неприятно да напиша- гледа да се подсигури и се е минала, не се е получило.Няма лошо да се подсигуриш, но с принос,или да ти го подарят по тяхно желание.Който дава си прави сметка,не е намерил на улицата имота си.Не мъжът е  с възможности, а мама му.
Но да и пазаруват, само ако плащат покупките, подарък не се избира , освен ако те помолят да избереш.А  да мрази от сутринта свекървата е рано.
Писах подробно какво мисля,дори осбственик не е редно да влиза без покана свека.Щом ги е приютила трябва и да им се довери.Да има доверие  и на сина си в избора му.Пък ако си постели някой да си носи последиците.Кво като е свекърва.А синът да няма сливи в устата...само една може и то насаме.

# 224
  • София
Силно ме съмнява тя да е дала парите. Няма пълнолетен и с ума си индивид, който да ги подари и дори ключ да няма за апартамента.
Нещо друго има, което ни се спестява. Ако авторката не се фръцне по- здраво, може и да разберем.
Ами тя написа на кого са, ама ти по принци не четеш темите в които пишеш, та така...няма как да знаеш, че парите има са общи, вкл. и тези 25к.
Иначе и на мен ми е интересно как така е нямала ключ, и защо го търпи, че и дете ше му ражда, ама тя удобно избягва някои въпроси.

Общи условия

Активация на акаунт