С какво ви дразнят свекървите? – 115

• 40 755
  • 750
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Ай, ай, тези 25000 не можахте ли да ги използвате като начална вноска?
АбсурТ, не бих живяла в чужда кочина, която има нужда от толкова скъпи подобрения. Точно защото могат да ме изгонят по всяко време и да загубя инвестицията. Може и аз да съм много песимистична, но няма да съм спокойна.
След дивана на Популе, нищо не може да ме учуди.

Когато нямаш собствено, живееш в чуждо, нали?
Дали под наем, дали без наем- избираш, ако някой ти предостави своето безплатно.
И от двете места могат да те изгонят по всяко време, но по- вероятно е да се случи ако си под наем, отколкото ако си в жилището на родител.
Да, можеш, ако си под наем, да сменяш жилищата, щом ги амортизираш и да се нанесеш на чисто и ремонтирано на друго място, но минусите на такова чергарство са ясни.
Можеш и да не хвърлиш една шапка пари зад гърба си и да живееш в кочинката или да правиш перманентно ремонти и освежаване със спестените пари, за да ти е комфортно и уютно.
Или да събираш пари за твое......живеейки в кочината.

Само че, животът е един и както днес се женят по на 35, да живеят в кочина и да отглеждат в нея децата си, докато си стискат портфейлите, че да не се минат, някак не го разбирам.

# 196
Живейте си живота спокойно, че е инструмент за влияние жилището, да, но пък е малко вероятно да гонят когото и да е.Като има намеса се казва, че вие  не сте към дарението и сте свободни да си решавате живота.Все има риск,  и като ходиш по улицата да ти падне нещо на главата, не спираме да се движим.
И на края на света има намеси като ги позволим.
Гугъл, има маратон утре, успех ако участвате.

Последна редакция: сб, 12 окт 2019, 17:48 от Бор_яна

# 197
Благодаря ти, Бор_яна, записана съм на 42 км. Simple Smile

За 25 000 и аз бих навила мъжа да си вземем наше. Напълно достатъчни са за самоучастие + такси за симпатичен двустаен. Другото е малко... да наливаш безумни пари в чуждо жилище. Щом свекървата е решила, че иска да помага, ОК, момчето може да го даде под наем и да си помага, но да се чувстват като на гости и да й правят свръх скъпи ремонти без яснота докога са там и да се налага да й играят по свирката, за да й е угодено и да не ги изгони... гадно си е.

# 198
При мен е обратното. Две къщи сме строили с мъж ми, а сега все едно съм на квартира, без да плащам наем. Всичко е на името на синовете ни. Ако решат да ме изгонят, вече ще съм на квартира с наем. Нямам други имоти или нещо за продаване. Мои са  само дрехите на гърба ми.  А това никак не е лошо. Мога да бъда съвременен  номад и да живея на различни места.(Размечтах се.).

Последна редакция: сб, 12 окт 2019, 23:07 от K.A.G.

# 199
Ако е придобито по време на брака, и в нот. акт не са упоменати необичайни обстоятелства с изготвянето му, Е СИО и много трудно се доказва след време, че не е.
Свекърите тук са си прави, искат на сина си да вземат. Това с недаването на ключ обаче е друго и е много грозно. Но не свекърите са виновни, а мъжа
Не е задължително да е СИО. Ако е дарение, си е само и единствено негово.
Има много повече варианти да не е СИО, но в казуса изрично е уточнено, че е покупка и то след брака, така че няма смисъл другите варианти да се обсъждат
В казуса, е посочено, че свека го е купила. Как тя го е придобила няма абсолютно никакво значение всъщност.
Придобиване на недвижим имот по време на брака, който да е лична собственост на единия от съпрузите коментирахме и способите не са толкова много, както пишеш.

# 200
  • France
Аз съм на 35 (почти) и не ми се е налагало да живея в кочина. Не знам защо трябва да се има като задължителен период? Между другото, когато си под наем си обвързан с договор и ми се вижда по-трудно да бъдеш изгонен от колкото ако си приютен на добра воля.
Беше дълъг ден и се извинявам, ако не съм те разбрала, АбсурТ.

# 201
  • София
Аз съм на 35 (почти) и не ми се е налагало да живея в кочина. Не знам защо трябва да се има като задължителен период? Между другото, когато си под наем си обвързан с договор и ми се вижда по-трудно да бъдеш изгонен от колкото ако си приютен на добра воля.
Беше дълъг ден и се извинявам, ако не съм те разбрала, АбсурТ.
А и за предпочитане да плащаш наем с пари, отколкото да плащаш "безплатното" с нерви. Вторите не се възстановяват.
Сглупили са с този ремонт за 25 хил.

# 202
  • София
Защо се заблуждаваме, че този, който им образува нерви, ще спре да го прави, ако отидат под наем?
Единствената промяна ще е, че няма да може да ги заплашва с изгонване, което така или иначе, много рядко се осъществява.
Всичко трябва да е не емоции, а аритметика- кой вариант ги устройва най- добре с оглед крайната им цел.

# 203
  • София
Защото върху НА няма да пише неговото име, разбира се.

# 204
В казуса влиза обзавеждане ,което се мести.А нерви всякак може да ти образува гаден човек, не го учиш да ти звъни, има си дете да го изслушва, не ставаш приятелка и да  споделяш от-до, държиш се на една ръка разстояние като със съсед и кво толкова. Има примери тук,друга държава и ги държи на скайп ли е там , екрана и докладва синковеца кво ял и ср?л.Зависи от вас,  а че има ключ  е  гадното, но и това се решава, сменя се ,счупил се, врътва се отвъртре в ключалката и не си спала нощта , не чуваш звънец щото скъсан иска бебето спокойствие ,справяте се , няма нужда от помощ ,да си почива  жената и  не ви мисли,  все ще се измисли нещо.А като не обръщаш внимание  и се държиш като с чужд-ще се оттегли сама. Но може да не е чак толкова зле, обикновено съм изненадана   в някои очаквания.Като го мислиш сто години ,то вземе да не стане баш така.Ама да се изтезаваш за пари и да стои дом празен, то квартиранти -наем кой ще взема ,собственикът.Няма да покрие ваш.Абе толкова ли сте крехки,  кво като е неин. Ще си отгледате децата ,ще заякнете ,ще почупите мебелите, изцапате стените и  ще съберете някой лев , ако не ви се ходи тук-там. С дебелите очи пък   без нерви може.Да си говори, но няма галранция да е гадна ,то рибата в морето, тигана на печката се зачервил...по-спокойно.  Щом съм оживяла в една къща ,двор, 35 години , има начин. Мислила съм с вашите казуси за нас, колко ли пъти е  възпирана да не говори с мен, знам за това, искаше през мъжа ми да минават желанията ни, той искаше и  го спази.На него да казваме и двете кво, пък той си знае нататък. И другото-малка съм била , но имах гаден баща, тормозител на майка ми, щом като ученичка съм искала да отида в Коми чак и да  я взема, ама не се случват мечтите. Та избягах от трън та на глог  и ме   е командвала ,но все пак до време. Пораснах и се озъбих. Нали не сте на 19.
Минавах край нея, тя си говори, аз тичам нагоре, двоът дълъг и се правя че ме викат нататък.Минава и мерака.Но това зло накара мъжа ми да цепи на циркуляр едни колчета за частното ,сам си ги носиш да ги забият като го раздават  и си отряза пръстите на едната ръка на последното. Щото не разбрах какво иска, дебна го насаме. И май тогава  се разкараха топлите им чувства. Но да не е така, с голямо зло, намира се начин като потърсиш. Че някои  си  купили дом ,не може пък всички.
Все някой ме е тровил в живота, свека до време, но другите се редуваха и все има, някой  или нещо. Няма реки от мед и масло.
Къщата прехвърлиха  с гледане след 30 години -не съм мислила за НА.Още по-добре да ни бе изпъдила, щяхме да си купим някъде, колкото рано,толкова добре.Ама как да пусне сина.

Последна редакция: нд, 13 окт 2019, 04:14 от Бор_яна

# 205
  • София
Нерви може всеки да ти образува, вярно е, но в кой случай е по-лесно да прекратиш това – когато си в негово жилище или когато не си? А е доста нагло да вземеш ключа на собственика на жилището и да не му го даваш.

# 206
Нагло ,грънци, фактически е твой дом.Кви ги дири в него  сама. Пусни го пък с ключ да рови.Без ключ е добре дошъл, с покана или обаждане. Много важно тази собственост става.Голямо важно всъщност. Да игнорират собствеността. Има мъж  там бе ,да не дреме, овреме да реагира.

# 207
  • София
Фактически може, де юре не е. Последното има тежест. И да, нагло е.

# 208
Не  е нагло да обърнеш къщата наопъки и да се налагаш.Казах и  че не се знае, може да се разбере с добро.Винаги като се страхувам много , се разминава.

# 209
  • София
Защото върху НА няма да пише неговото име, разбира се.

Тук се оплакват от намеса хора, които са на 2500 километра от дразнителя и разбира се, върху НА не пише името му.

Общи условия

Активация на акаунт