С какво ви дразнят свекървите? – 115

• 40 770
  • 750
  •   1
Отговори
# 180
  • France
Съгласна съм, че в кочина не се живее. Затова и винаги съм поддържала наетите от мен апартаменти. Но има разлика между две кутии боя и да купиш цяла кухня с вградените ù уреди.
За останалото, всеки прави каквото си иска с парите си.

# 181
  • София
Филомена, ами като шеташ години наред в тази кухня и децата ти растат там? Не плащаш наем, това е домът ти, друг нямаш. Трябва ли живота ти да минава в мизерия? Не го приемам това мислене, освен ако на съответния индивид му е все тая дали е в кочина или в обстановка, която той си е подредил и избрал.

# 182
Аз не мога да разбера как човек (който и да е) се съгласява да живее в имот на човек с когото не се понасят? Нито мама, нито свека, нито никой е длъжен да ви купува каквото и да е.
Ако не ти отърва събираш нещата и се изнасяш на квартира, мъжа ти ако има акъл ще дойде, ако не документите за развод.. Много бързо ще му дойде акъла според мен! Вместо да се наслаждаваш на бременност ти с глупости трябва да се занимаваш... Не си го причинявайте това бе момичета имайте малко достойнство

# 183
За мен са си доста, близо 25 000 ремонт и обзавеждане ...

Последна редакция: сб, 12 окт 2019, 12:14 от pebals94

# 184
Аз не мога да разбера как човек (който и да е) се съгласява да живее в имот на човек с когото не се понасят? Нито мама, нито свека, нито никой е длъжен да ви купува каквото и да е.
Ако не ти отърва събираш нещата и се изнасяш на квартира, мъжа ти ако има акъл ще дойде, ако не документите за развод.. Много бързо ще му дойде акъла според мен! Вместо да се наслаждаваш на бременност ти с глупости трябва да се занимаваш... Не си го причинявайте това бе момичета имайте малко достойнство

Точно така. Пащаш наем, но си знаеш, че си самостоятелен.

# 185
  • София
За мен са си доста близо 25 000 ремонт и обзавеждане ...
Не ми отоговри на въпроса защо реши да раждаш от човек, който крещи по теб и осигурява майка си, за сметка на семейството ви? Щото нали се сещаш, че тези 25000лв. са подарък за майка му и за нейният апартамен, от който утре ако й скимне може да те изрита като мръсно коте. Това са пари колкото за първоначална вноска за ваш имот. Ама не, мунчо да оправи на мама апартаментчето. Защо наляхте толкова пари в чужд имот? Защо свекървата не го написа на името на сина си /има начи и без ти да можеш да го приедобиеш някога/, но поне да е негов?

# 186
  • при късмета
Ако е придобито по време на брака, и в нот. акт не са упоменати необичайни обстоятелства с изготвянето му, Е СИО и много трудно се доказва след време, че не е.
Свекърите тук са си прави, искат на сина си да вземат. Това с недаването на ключ обаче е друго и е много грозно. Но не свекърите са виновни, а мъжа
Не е задължително да е СИО. Ако е дарение, си е само и единствено негово.
Има много повече варианти да не е СИО, но в казуса изрично е уточнено, че е покупка и то след брака, така че няма смисъл другите варианти да се обсъждат

# 187
Нервите ми са железни за сега , но това няма да е вечно ...
Уж се обичаме , близо 2 г живеем вкъщи и нещата са ок , а колкото до ремонта
добре че имахме останали от сватбата, а и си имаме касичка в която пускаме постоянно , та мисълта ми беше че парите ни са общи,а не  само мой или само на ММ. И да това че някой ден може да ни каже махайте се, сме си го мислили и двамата . Някак си се чувствам като на гости в свекървата , а не като вкъщи , макар че всичко което е сега ,сме си го платили ние ... колкото до детето, бях категорична че не тя е човека който ще казва моето дете, къде ще спи и каква количка ще има , реакцията беше мирна последвана с лош поглед .. но не спира да напомни колко много е искала да имаме момиче , а ние сме щели да имаме момче ... вместо да се радва тя ... допълнително ме товари ,а това бебче толкова много да го искахме с мм още преди сватбата , а сега все едно съм виновна че ще е момче а не момиче .....

# 188
  • София
Значи бабата сега се хвали, че им е купила апартамент /може би подарък за сватбата/, а реално не им е купила никакъв подарък, а е купила на себе си. Trollface Интересно ми е тоя мъж брат/ сестра има ли?

# 189
Точно това прави , не няма нито брат нито сестра , после пак ще е за него надявам се хах стига тая змия да не й скимне друго , за мен не е чак такъв проблем на кой на името ще е но мисля че щом го купува на сина си е редно да е на негово име , но не тя го прави със замисъл ако се разделим да не търся нищо , само не знам защо е решила че ако се разделим ще искам да имам нещо общо с тях ....
Значи бабата сега се хвали, че им е купила апартамент /може би подарък за сватбата/, а реално не им е купила никакъв подарък, а е купила на себе си. Trollface Интересно ми е тоя мъж брат/ сестра има ли?

# 190
  • София
Нервите ми са железни за сега , но това няма да е вечно ...
Уж се обичаме , близо 2 г живеем вкъщи и нещата са ок , а колкото до ремонта
добре че имахме останали от сватбата, а и си имаме касичка в която пускаме постоянно , та мисълта ми беше че парите ни са общи,а не  само мой или само на ММ. И да това че някой ден може да ни каже махайте се, сме си го мислили и двамата . Някак си се чувствам като на гости в свекървата , а не като вкъщи , макар че всичко което е сега ,сме си го платили ние ... колкото до детето, бях категорична че не тя е човека който ще казва моето дете, къде ще спи и каква количка ще има , реакцията беше мирна последвана с лош поглед .. но не спира да напомни колко много е искала да имаме момиче , а ние сме щели да имаме момче ... вместо да се радва тя ... допълнително ме товари ,а това бебче толкова много да го искахме с мм още преди сватбата , а сега все едно съм виновна че ще е момче а не момиче .....
Ами реално ти не си си вкъщи, а си на гости у свека. Обясни на тази жена, че полът зависи само, единствено и изцяло от мъжа /да погледне в учебниците, ако не вярва/, та да се обърне към сина си за рекламации! Върни нейните камъни в нейната градина и следващия път като направи такъв коментар, скъсай се от рев и като те попита мъжа ти защо - обясни му, че майка му те е накарала да се чувстваш непълноценна.
Има начини, вкл. и след сватбата да получи мъжа ти, без ти да може да предявиш претенции при евентуална раздяла, така че това как "да не му го откраднеш" са глупости. Записала си го е на нейно име за да ви изнудва, да ви се меси и да ви държи на каишка. Поведението й е абсурдно и егоцентрично, но е такова с любезното съдействие на мъжа ти. Сори.

# 191
  • София
Нашият апартамент е уж купен от моите родители за мен, както техният от техните за тях. Но "нашият" всъщност е 2/3 на майка ми. И съм споменавала на мм, че тя не е най-стабилният човек и съзнавам, че във всеки един момент може да трябва да се местим. Но сме в друг град и засега си ремонтираме и разполагаме като с наше. Дотук изводът е - не си сама.

Преди година и половина свекър ми беше се вманиачил за внуци. Обажда ми се даже да ме съветва как можело да стане без съгласието на мм 😂 След като забременях, познайте кой беше нещастен? Свекърът, щото искал той бебе да има, не внуци се оказа 😂 После пък беше обяснил на мм че искал момиче. Не прие варианта на мм "няма значение какво е". После към 6-7ми месец беше забравил че чакаме бебе. За изписването пък беше бойкотирал програмата, никой да не идва, звъня и да ме поучава. Моите пък искаха предварително ден и час, та да дойдат от другия край на България, да ни видят за два часа и да се приберат.

Та, изводът отново е - не си сама. Луди всякакви. Изсмей се и не се влияй от простотии.

# 192
  • София
Май ни пързаля, Пебълс, ама да е жива и здрава. Явно, няма друга работа, та е решила да даде нейните 5 ст. към темата. Mr. Green
Няма да анализирам, не ми е интересно дори, но последното- с момче, вместо момиче, пресоли манджата....

# 193
  • France
Ай, ай, тези 25000 не можахте ли да ги използвате като начална вноска?
АбсурТ, не бих живяла в чужда кочина, която има нужда от толкова скъпи подобрения. Точно защото могат да ме изгонят по всяко време и да загубя инвестицията. Може и аз да съм много песимистична, но няма да съм спокойна.
След дивана на Популе, нищо не може да ме учуди.

# 194
  • при късмета
Аз не спирам да се чудя, защо всички, особено свекървите, са с нагласата, че могат да изгонят само снахата? Ако мамин мунчо позволява майка му да гони жена му, то по-добре жената сама да бяга колкото ѝ държат краката и да си го остави на майка му. Ама после мунчо и свека дружно реват за децата, а това, че те са ги изгонили изобщо не включват в картинката

Общи условия

Активация на акаунт