С какво ви дразнят свекървите? – 115

• 40 713
  • 750
  •   1
Отговори
# 165
  • France
Pebals, признавам, че не бих инвестирала пари в имот, който не е на мое име. Особено ако е на свекърва, с която не се разбирам. .. Много ли пари отидоха по ремонта? Питам, защото в България се случва ремонтните дейности да струват повече от цената на дома.

# 166
  • София
И аз да се запиша с моята свекърва, няма и 1 година от както ми е такава и вече не я понасям.... в началото се заблуждавах че е мила и добра, но уви змия под прикритие си е. ММ си я защитава естествено , но на мен ми кипва вече... живееш при нашите.Скори неговите родители купиха апартамент уж за "нас" ние си го оправихме (беше за основен ремонт) обзаведохме и до скоро аз нямах ключ за там , а тя имаше но нали все пак апартамента е на нейно име нормално .... "Вържи попа да е мирно селото " и най глупавият би се досетил защо на нейно име, а не на сина им хах ...злобее постоянно и постоянно се опитва да си налага мнението , скоро чакаме бебче , а тя не престава да казва защо не такава количка , защо не такава кошара ама такова легло .. писва ми не я понасям и най вече не понасям факта че сина й се държа ок с нея а на мен понякога повишава тон... сори за дългия пост но ми се искаше да пиша още и още за тая змия но май няма смисъл хаха
А ти защо реши да забременееш от мъж, който те е оставил без ключ за уж "у вас", а в същото време майка му има? Аз ако бях, щях да го оставя да си живее с жената, която има ключ от жилището. Ти реално не си си увас, а у свека. Другото което е: защо наливате пари в чужд имот? Ми тя утре може да го продаде, както е ремонтирано и ще д...те супата. Правилно ли разбрах, че мъжа ти по повод мамините насоки каква да е количката, креватчето, мебелите и т.н. ваши неща е съгласен с нея, а вика (?!?!) на теб като не си съгласна?? С какъв акъл забременя от мунчо, който не се е отделил от полата на мама и никога няма да се отдели? Както е нейн апартамента, освен че вечно ще ви се меси и ще си е у дома, очаквай и да се пренесе у вас "да ти помага", разбирай да слугуваш и на нея. Някои жени сами си причинявате страданията.

# 167
  • France
Която не се е влюбвала в мухльо, първа да хвърли камък.
Иначе съм съгласна с думите на Афродита.

# 168
  • София
Е, да се влюбиш е едно, да забременяваш – съвсем друго.

# 169
Младостта върви ръка за ръка с неопитността.

# 170
  • София
Пак на ход е двойния стандарт.
В съседната тема, мъжът живееше в апартамента на жената и не даваше стотинка за ремонт, защото не бил негов.
Съветите бяха съвсем други и той беше оплют отвсякъде.
Нека помислим малко, колко от нас биха купили жилище на името на омъженото/оженено свое дете, няма и година след сватбата?

# 171
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Пак на ход е двойния стандарт.
В съседната тема, мъжът живееше в апартамента на жената и не даваше стотинка за ремонт, защото не бил негов.
Съветите бяха съвсем други и той беше оплют отвсякъде.
Нека помислим малко, колко от нас биха купили жилище на името на омъженото/оженено свое дете, няма и година след сватбата?

Е то при развод не си ли остава негово? Нали не е СИО? Или ще се води такова? А и нали с документи може да се докаже кой е дал парите, и го е платил? Охх, добре, че и аз и мъжа ми сме от бедни семейства, никои не ни купи нищо Grin

# 172
  • France
АбсурТ, мисля, че има разлика в това да боядисаш или поправиш пералня и да направиш основен ремонт. Тук, като наемаш жилище се ангажираш с дребните ремонтни дейности, само големите са за собственика.
Не бих купила жилище на детето си. Бих го дала под наем в плюс към пенсията.

# 173
Не че нещо , и аз съм мислила така ,наше  е с на мъжа ми парите, но свека  е мислила ,че е тяхно, та снахата в примера нейни пари ли е вложила или смята мъжовите, изкарани до брака за техни, щото като минеш от другата страна има разлика, като минах я схванах.Не че съм купила дом на когото  и да е ,  и на себе си даже, не стана и с мерак.И наистина ,мъжът бе оплют, и с право ,като живееш там поддържаш, що жената да не поддържа имот?След като е купен  и  е готов да влезе?Все едно наем плаща.И съм поддържала лично, всяка четка боя и тапет , мебели,  преметстваеми неща и дори кабели за ел.Че беше с едни дето   като включиш два уреда и край.

# 174
Ами има си начини. Да си е негово, нищо, че е купено след брака. Така и свека спокойна( ако това е причината имота да е на нейно име) и младите си ремонтират тяхно жилище. Но може би причините да се купи имот на името на мама, не е една.

# 175
  • при късмета
Ако е придобито по време на брака, и в нот. акт не са упоменати необичайни обстоятелства с изготвянето му, Е СИО и много трудно се доказва след време, че не е.
Свекърите тук са си прави, искат на сина си да вземат. Това с недаването на ключ обаче е друго и е много грозно. Но не свекърите са виновни, а мъжа

# 176
Ако е придобито по време на брака, и в нот. акт не са упоменати необичайни обстоятелства с изготвянето му, Е СИО и много трудно се доказва след време, че не е.
Свекърите тук са си прави, искат на сина си да вземат. Това с недаването на ключ обаче е друго и е много грозно. Но не свекърите са виновни, а мъжа
Не е задължително да е СИО. Ако е дарение, си е само и единствено негово.

# 177
  • София
Ако е купено преди брака не е СИО и си остава за него. Така мисля, да ме поправи някой, ако греша. След брака, с дарение пак не е СИО. Въпроса е, че уж бил за тях, ама реалността, т.е. докумнетално си е на свекървата и тя може да си разиграва коня както си иска - да им виси у тях, щот реално не е у тях, а е у дома си; да си го обзавежда както иска - нейн си е, да ги изгони, да пусне наематели, да го проде и т.н. В случая свека държи на каишка сина си, ама той не се усеща. А ако те не си пазят всяка бележка и фактура (ако изобщо са си изисквали фактури) и не могат да докажат, че са платили ремонта - си остава  за тяхна сметка и ако един ден решат да се махат, налетите пари няма как да си ги възстановят. Ама аз като го гледам мунчото няма да се махне, зависи вече на пебълс колко ще й издържат нервите.

# 178
И за каишката е вярно, пък за ключа  не знам какво  е, още преди пладне  са  наежили обстановката.

# 179
  • София
АбсурТ, мисля, че има разлика в това да боядисаш или поправиш пералня и да направиш основен ремонт. Тук, като наемаш жилище се ангажираш с дребните ремонтни дейности, само големите са за собственика.
Не бих купила жилище на детето си. Бих го дала под наем в плюс към пенсията.

Виж, аз съм от тия- "загубените", които не биха стояли в кочината, само защото жилището не е на мое име. Живея тук и сега, и тук и сега искам да ми е хубаво. Така разсъждаваше и мъжът ми, затова с двете си ръце направи ремонт на майка ми в апартамента още като ни даде тя стаята. И през всичките години, докато бяхме там, го поддържахме като свой. Нищо че тя много обичаше да ми напомня, че не е и че може да ме изпъди когато пожелае.

Аз това насъскване, да не се влагали пари, щом не ти е по н.а. на името, не го приемам, поради чисто прагматичните съображения, с които започнах.
Що за мърльо/мърла трябва да си, че да живееш години в кочина, само и само да не се бръкнеш за ремонт?  newsm78

ПП. Що се отнася до моя собственост- всичко зависи от нуждите е възможностите ни- на мен и децата. Както е най- добре, така направихме, че да сме доволни всички.
Ако има разбирателство, няма никакво значение на чие име какво се води- всеки си знае и когато реши, че му е нужно, си оправя документално собствеността.

Общи условия

Активация на акаунт